Hoe meet ik de schoenmaat van mijn baby?

Gepubliceerd op 28 januari 2022 om 16:19

Eigenlijk als een baby begint te kruipen en zich gaat optrekken aan de tafel dan denk je als ouder al snel aan de eerste (loop)schoenen voor je baby. Maar welke soorten kinderschoenen zijn er allemaal voor je baby en sterker nog hoe weet je de schoenmaat van je baby?

maat babyschoen; hoe meet ik de voeten van mijn baby?

In dit blog neem ik je mee in de wereld van de kindervoeten en welke ontwikkelingen jouw kind doormaakt ten aanzien van de juiste schoenen! Wanneer koop je de eerste loopschoentjes voor je baby? En welke maat moeten deze loopschoentjes hebben? De schoenmaat van je kindje is afhankelijk van de voetlengte. Je kan de voetlengte bepalen door onderstaande stappen te volgen.

 

Volg onderstaande stappen om de schoenmaat van je baby te bepalen:

  • Laat je baby met sokjes aan op een vel papier staan.
  • Teken met een potlood de omtrek van het voetje.
  • Meet de afstand tussen de punten die het verst uit elkaar liggen.
  • Tel hier een kleine centimeter bij op (zo heeft je baby nog ruimte om te groeien in de schoen)
  • Zoek op internet naar een tabel die de centimeters omrekent naar schoenmaten voor je baby.

Je vindt zo’n tabel bijvoorbeeld hier: Babymaten – van kledingmaat tot schoenmaat

 

Omdat kinderen in de groei zitten is het raadzaam om elke 3 maanden de maat van de voetjes van je kind op te meten. Dit kun je bijvoorbeeld thuis doen met dit meetsysteem. Dit meetsysteem is ontwikkeld met Europese maten en centimeters.

 

Bij Shoesme kinderschoenen hebben ze kinderschoenen ontwikkeld voor de verschillende fases van jouw kindje. Van eerste loopschoen tot aan kinderlaars,

  • Fase 1 Kruipend de wereld ontdekken: voor deze fase heeft Shoesme de super schattige babyslofjes ontwikkeld. Babyslofjes zijn vanaf maat 17 tot en met 23 en beschermen de babyvoetjes tegen de kou.  
  • Fase 2 Mijn allereerste stapjes: Speciaal voor de allerkleinsten die zich optrekken, voorzichtig gaan staan en de eerste wankele stapjes (los) zetten, heeft Shoesme de eerste loopschoentjes ontwikkeld. Deze schoentjes hebben flexibele zolen en daarom zeer geschikt voor kleine babyvoetjes die hun eerste echte stapjes zetten.  
  • Fase 3 Ik kan lopen: De eerste wankele stapjes zijn verruild voor een avontuurlijke trotse dreumes die zelfstandig kan lopen. Speciaal voor deze fase heeft Shoesme de eerste loopschoen ontwikkeld. Deze schoenen bieden een stevige ondersteuning en flexibele zolen voor een goede afwikkeling van de kindervoetjes.  
  • Fase 4 Lekker spelen, rennen & ravotten: Wanneer jouw kindje het lopen onder de knie heeft dan kies je voor een stevige kinderschoen. Een goede kinderschoen biedt ondersteuning aan de voeten van jouw kind. Het liefst kies je een kinderschoen die tegen een stootje kan, zeker als jouw kindje veel buiten speelt.
kinderschoenen. Maat opmeten

Zie hier mijn tips om buitenspelen leuker te maken! Mocht het nou echt regenachtig zijn of zit je midden in de herfst kies dan lekker voor laarzen voor de kinderen. Met laarzen kunnen ze beter door de modder lopen en stampen in de plassen (dat is toch wat kinderen willen). Persoonlijk kan ik altijd flink balen wanneer mijn kinderen met hun nieuwe kinderschoenen door de plassen stampen. Dus laarzen is een echte musthave voor je kinderen.

 

Zie hier: Budgettip | De leukste regenlaarzen voor kinderen.

 

Weet jij nog wanneer jij je eerste paar schoenen voor je kind kocht? Heb je dit paar bewaard?

 

 

Dit blog is in samenwerking geschreven met shoesme.. Wil jij weten wat een blogger voor jouw bedrijf kan betekenen? Kijk dan even bij Samenwerkingen of neem Contact  met mij op.

 

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.