De beste zwangerschapskussens op een rijtje

Gepubliceerd op 8 maart 2022 om 11:18

Als je net zwanger bent besef je het nog niet zo, maar in verloop van tijd gaat die buik je enorm in de weg zitten. Naast dat je kleding te strak gaat zitten, kom je moeilijker uit de bank en als je gewend bent om op je zij of op je buik te slapen wordt het liggen in bed een drama. Tijd om hulpmiddelen in te schakelen, tijdens je zwangerschap kun je veel baat hebben bij een zwangerschapskussens. Maar welk zwangerschapskussen past het best bij je?

wat is de beste zwangerschapskussen voor jou?

Wat is een zwangerschapskussen?
Een groeiende zwangerschapsbuik kan leiden tot vervelende slaapposities in bed. Door anders te liggen dan je gewend bent kunnen er klachten ontstaan aan je heupen, nek of rug. Door wel op je zij of buik te gaan slapen kun je druk creëren op je buik. Door deze druk kan de toevoer van voeding en bloed, naar toe baby toe, belemmert worden. Dat wil je natuurlijk niet. Om deze druk of klachten te verminderen kun je een zwangerschapskussen gebruiken. Een zwangerschapskussen kan ondersteuning bieden op verschillende plekken van je lichaam; Denk aan een ergonomische ondersteuning van je rug, je knieën, en je buik.

 

Een zwangerschapskussen wordt ook vaak als voedingskussen voor je baby gebruikt

 

Nu kun je denken waarom dan perse een zwangerschapskussen? Een zwangerschapskussen kun je namelijk ook na je bevalling nog erg goed gebruiken. Je kunt namelijk een zwangerschapskussen gebruiken als voedingskussen, waar je baby comfortabel op kan liggen en jij een stuk relaxter je baby kunt gaan voeden. Een zwangerschapskussen wordt daarom ook vaak voedingskussens genoemd. Maar welke zwangerschapskussens past het best bij je?

een zwangerschapskussen wordt ook wel voedingskussen genoemd

De beste zwangerschapskussens op een rijtje:

Er zijn verschillende soorten zwangerschapskussens die je comfort kunnen bieden tijdens jouw nachtrust. Bedenk voor je zelf wat je het prettigst vindt Aan de hand daarvan kan je bepalen welk kussen bij je past. Er is niet perse een beste vorm, het is aan jou wat je comfortabel vindt.

 

Een kleine wigvorm zwangerschapskussen
Het unieke ontwerp van een ‘Wedge’ is polyvalent en zo klein dat je hem gemakkelijk mee kunt nemen in huis of op reis. De wig geeft de juiste buiksteun om zwelling en rug belasting te verminderen of een goede heup positie door de knieën uit elkaar te houden. Deze zwangerschapskussens zijn gemaakt van traag schuim die kan helpen de pijn van de heupzenuw te verlichten.

C vorm zwangerschapskussen
De C-kussens hebben een iets andere manier van gebruik. De ene kant kun je namelijk tussen jouw benen klemmen, terwijl je de andere kant onder je hoofd legt. De rest van het zwangerschapskussen zorgt ervoor dat de natuurlijke vorm van jouw lichaam gevolgd wordt, zodat jouw buik ondersteund kan worden.

Ook voor het geven van borstvoeding is dit het ideale kussen. Je kunt hem namelijk voor je langs leggen, zodat de baby een comfortabele houding aan kan nemen en op de goede hoogte ligt. Dit kan veel moeilijke bewegingen schelen en je hebt direct een zachte ondergrond voor jouw kind. Ook geeft dit extra veiligheid, zodat je met een gerust hart door kunt met de voeding.

Een U vorm zwangerschapskussen
Een U-kussen heeft, zoals de naam al aangeeft, de vorm van de letter U en is op veel verschillende manieren te gebruiken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de dichte kant onder te leggen, zodat je hem tussen jouw benen kunt plaatsen. Ook kun je de dichte kant bij jouw hoofd leggen en zo meer steun aan jouw nek bieden.

 

De zijkanten leg je bij zowel jouw buik als bij jouw rug. Er wordt hierdoor aan alle kanten van jouw lichaam voldoende ondersteuning geboden, zodat je een goede ligpositie krijgt en je weer kunt genieten van een goede nachtrust.

 

Kies zelf een vorm die bij jouw behoeften het beste past! Ik had er 1 die ik daarna kon gebruiken tijdens het geven van borstvoeding. Wist je dat je bij OTTO je zwangerschapskussen kunt kopen? Lees hier mijn: Mijn bevallingsverhaal. Naast het hebben van de beste zwangerschapskussen of een voedingskussen is het ook belangrijk om de juiste zwangerschapskleding te hebben.

met een zwangerschapskussen slaap jij beter tijdens jouw zwangerschap

Waarom zwangerschapskleding?
Naast het hebben van een lekker en ontspannen zwangerschapskussen voor in de nacht is goed zittende zwangerschapskleding ook van belang. Ook in de nachten en tijdens het voeden van je baby. Hiervoor heb je een groot assortiment zwangerschapskleding. Zwangerschapskleding is zo gemaakt dat er ruimte is voor jouw groeiende buik, geen strakke banden, ritsen en knopen waar je last van kunt krijgen. Vaak is zwangerschapskleding erg flexibel en groeit het met je mee.

 

Zwangerschapskleding heb je ook na je bevalling nog aan, helaas is na je bevalling nog niet meteen je buik weg en wil je ook nog geen druk van een strakke spijkerbroek op je baarmoeder. Lees hier mijn ervaring van wat er is gebeurd met mijn lichaam na die zwangerschappen. Ook bij het geven van borstvoeding is zwangerschapskleding een uitkomst, vaak zijn de shirtjes en pyjama’s ontworpen om borstvoeding mee te geven. Je hoeft dan niet alles uit te doen. In combinatie met een goed voedingskussen kun jij ontspannen je kindje voeden. Fijne zwangerschapskleding en kleding voor na je bevalling koop je gewoon bij OTTO.

 

Sliep jij ook met een zwangerschapskussen in bed?

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.