10x tips Pasen met kleuters

Gepubliceerd op 22 maart 2022 om 19:59

17 en 18 April is het weer Pasen bij ons in Nederland. Heerlijk een extra vrije dag met Pasen en tijd voor je gezin. Wat zijn nou leuke activiteiten om met je gezin te doen tijdens de Paasdagen? In dit blog neem ik je mee in Paasknutselwerkjes, Paasspelletjes en geef ik je alvast een tip: Zorg voor de beste Paaschocolade die er is!

Bestel nu jouw Paaschocolade voor Pasen

Kleuter Paasspelletjes:
Leuk om met kleuters of jonge kinderen te doen zijn spelletjes tijdens Pasen. Ik geef je een top 3 van spelletjes voor kleuters:

1. Paaseieren verstoppen en weer opzoeken. Ik deed het vroeger als kind al en bij mij thuis momenteel zijn ze erg fan van dit simpele spel.
Tip: Onthoud wel even hoeveel eitjes je verstopt, dat maakt het zoeken makkelijker.

2. Eieren versieren met je kleuter is altijd een goed idee. Dit kan gewoon door een ei te koken en deze met waterverf te versieren. Voor oudere kinderen kun je ook denken aan het versieren van een ei met veertjes of wiebeloogjes. Wat dacht je van glitters op je paasei?

3. Eierlopen met een lepel is hilarisch en niet alleen leuk voor kleuters. Eierlopen is een activiteit dat met het hele gezin gespeeld kan worden. Leg een ei op een lepel en loop een parcours of van A naar B.
tip: Voor jonge kinderen is het aan te raden om dit met een gekookt ei te doen. Oudere kinderen of volwassenen met een rauw ei! Speel dit dan misschien wel buiten.

knutselen voor Pasen met je kleuter

Kleuter Paasknutselwerkjes:       
Tijdens de Paasdagen heb je tijd genoeg om met je kleuter te gaan knutselen voor Pasen. Hierbij geef ik je drie knutsel ideeën mee, onthoud wel: Ik ben zeker geen knutselmoeder.

4. Knutsel een Paashaas met een wc rol. Als je de wc rol halveert en deze beplakt met papier, dan plak je er 2 oren op en maak je 2 oogjes. Je hebt dan makkelijk leuke Paashaasjes voor in huis. Maar ook bijtjes of andere diertjes zijn leuk om te maken.

5. Paashaas stempelen. Super makkelijk. Smeer wat verf op je vinger en stempel je afdruk, met een potlood geef je de afdruk lange oren en een stel ogen. Tada, zo stempel jij met je kleuter heel makkelijk een Paashaas.

6. Kleur een eigen Paasei. Maak op een groot vel papier een omtrek van een ei, voorzie deze omtrek in allemaal strepen. Je kleuter kan zo iedere laag een eigen kleur of patroon geven. Mooie versierde Paaseieren om in huis op te hangen.

Voor meer leuke knutseltips voor Pasen kijk dan even hier: Makkelijke Paasknutsels.

spelletjes voor Pasen met je kleuter

Versiering met Pasen voor kleuters:
Naast dat je de knutselwerkjes van Pasen in je huis hangt kun je nog meer dingen doen om je huis helemaal in de sfeer van Pasen te krijgen.

7. Wat niet mag ontbreken zijn Paastakken in huis. Je kunt echte takken van een Hazelaar gebruiken hiervoor. Maar je kunt ook een neptak met nepeieren kopen. Staat altijd leuk en een makkelijke manier om je huis in Paassfeer te krijgen.

8. Een Paas thematafel. Dit is vooral een leuke paasactiviteit in de weken of dagen voorafgaand aan Pasen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan prentenboeken voor Pasen, knuffeltjes, konijntjes, paasgras, haarband met konijnenoren, kuikentjes en plastic eieren. Leuk om mee te spelen of om naar te kijken.

9. Glazen potjes. Wist je dat je heel eenvoudig leuke Paasversiering voor in huis zelf kunt maken? Gewoon met wat glazen potjes. Een mooi lint eraan of met touw rollen. Je kunt de potjes vullen met paaseitjes of er potgrond en narcissen of hyacinten in doen. Erg leuk. Je kleuter kan dit potje ook beplakken met papier en dan kun je hier een paashaas op tekenen. Erg sfeervol.

Paaschocolade voor kleuters
Paaschocolade; hier bestel je het

Chocolade voor Pasen
10. Paaschocolade.
Als je denkt aan Pasen dan denk je uiteraard aan chocolade. Maar wist je dat er naast de welbekende paaseitjes nog veel meer Paaschocolade is? Van heerlijke gevulde bonbons tot een ei van chocolade. Klik op de link voor meer informatie over de limited edition bonbons voor Pasen. Leuk om te eten, maar kan ook per brievenbuspost verzonden worden naar iemand anders. Super leuk om te geven daarom. Je kunt hier je paaschocolade bestellen. Het bestellen van jouw Paaschocolade is super simpel. 

 

Met deze 10 tips hoeft jouw kleuter zich niet te vervelend met Pasen en kun je zelf af en toe genieten van heerlijke chocolade tijdens de Paasdagen.

Lees hier over: DIY: Shaun the sheep maken.

 

Wat is jouw favoriete activiteit tijdens de Paasdagen?

 

Liefs Lisanne

Samenwerking Paaschocolade bestellen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.