Zindelijk in 1 week met de zindelijkheidsbox.

Gepubliceerd op 4 april 2022 om 09:16

Het zindelijk worden van je kindje is vaak een lange weg waar veel ouders tegenop zien. Doordat de luiers tegenwoordig steeds beter worden en de ouders steeds drukker lopen de dreumesen tegenwoordig langer met een luier om dan vroeger! Tijd om daar verandering in te brengen. Wist je dat je je kind vanaf 2 a 2,5 jaar in 1 week zindelijk kunt krijgen?

binnen een week zindelijk met de zindelijkheidsbox

Manieren van zindelijk worden.

Schreef ik hier nog over zindelijkheid in de nacht. Hoe train je het in? Bedenk ik me dat ik nog maar 1 kind in de luiers heb. Hoeveel geld zou ik kunnen besparen als mijn laatste dreumes zindelijk is. Met mijn twee voorgaande kinderen heb ik afgewacht totdat ze er aan toe waren en zelf aangaven zindelijk te willen worden. Ze wilden op het potje plassen en daar begon onze zindelijkheidstraining. Ze waren toen beide 3 jaar en een paar maanden. Dit is een methode waar niets mis mee is natuurlijk maar er zijn nog andere methodes om je kind zindelijk te krijgen. Je kunt op gezette tijden je kind op het potje laten plassen en daarna de luier weer omdoen. Zo kun je bijvoorbeeld iedere ochtend, ieder eetmoment en ’s avonds voor het slapen gaan je kindje op een potje laten plassen.

Deze methode noemen we ook wel de potjestraining. Je kunt je kind ook cold turkey zindelijk maken. Je stopt dan per direct met een luier. Wat helpend kan zijn bij een methode om cold turkey zindelijk te worden is een zindelijkheidsbox.

 

Wat is een zindelijkheidsbox?

Een zindelijkheidsbox is een zindelijkheidstraining die beloofd je kindje binnen een week zindelijk te maken. Door middel van het trainingsprogramma wordt er stap voor stap uitgelegd hoe je dit kunt doen, wat je het beste kan zeggen en wat je het beste niet kan zeggen. Je kunt alles bijhouden in een dagboek en zo’n zindelijkheidsbox bevat een diploma en complimenten kaarten. Wel moet je echt een week vrij houden om het programma te voltooien, het beste is dat je geen afspraken buiten de deur plant en zelf bij je kind in de buurt blijft.

kind zindelijk krijgen

Voordelen zindelijkheidbox:

Het voordeel van een zindelijkheidsbox is dat het je veel luiers scheelt als je kindje op jonge leeftijd zindelijk is.
Het is milieuvriendelijk omdat je geen wegwerpluiers meer nodig hebt en om deze reden heb je dus ook nooit meer een stinkende luieremmer.
Kinderen die vroeg zindelijk zijn hebben op latere leeftijd minder kans op een zwakke blaasbeheersing.

 

Ervaring zindelijkheidsbox

Reactie van een moeder waarbij het gelukt is om binnen een week haar dochter zindelijk te krijgen: ‘In het begin vond ze het wat vreemd dat ze geen luier om had maar hield het gelijk goed op. Ze plaste de eerste dagen vooral tijdens het slapen als ze een luier om had. Op dag 4 ging de knop helemaal om en had ze het te pakken! De luier hoefde niet meer om, ze was een grote meid, zoals ze zelf zei. Op dag 7 gingen we zonder luier de deur uit naar vrienden en dat ging meteen goed. Dochter 2 jaar en 3 maanden.

 

Wat heb je nodig:
Je hebt veel extra kleding en onderbroeken nodig. Het kan ook handig zijn om vuilniszakken op de bank of stoel te leggen waar je kindje vaak ligt. Een emmer en dweil in de aantocht en vooral veel, heel veel geduld!

zindelijkheidstraining peuter

Meteen starten met een zindelijkheidsbox?

Het is belangrijk om je af te vragen of jouw kindje klaar is om aan een methode te beginnen om zindelijk te worden. Soms zijn kinderen nog te jong of gewoon met andere dingen bezig. Dit is voor iedereen anders, het ene kindje is met net 1,5 jaar zindelijk en de andere pas op hun 4e. Beide is prima en voor beide is iets te zeggen. Kijk vooral naar de ontwikkeling van je eigen kind en laat je niet gek maken door andere ouders.

 

Zou het wat voor jouw kindje zijn? Zindelijk binnen 1 week? Of heb jij er misschien ervaring mee?

 

 

Deze ervaring is niet geschreven door mijzelf maar door een moeder die de methode van de zindelijkheidsbox gebruikt heeft.

In dit blog zitten affiliatie links verwerkt, dat betekent dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via mijn link.

Voor jou is het product niet duurder, van de opbrengsten onderhoud ik mijn website! Dus alvast bedankt.

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.