Kinderstep: Leuk of gevaarlijk?

Gepubliceerd op 10 mei 2022 om 12:37

Er is veel commotie omtrent de step en dan met name steps voor kinderen. Tijd om wat onderzoek te doen naar kindersteppen. Zijn ze leuk of juist gevaarlijk? In dit blog neem ik je mee in de wereld van de kindersteps.

steppen leuk of gevaarlijk voor kinderen?

Wat is een goede kinderstep?

Steppen is een super gezonde en sportieve inspanning. Je ziet het steeds vaker; mensen die langskomen die aan het steppen zijn. Velen vinden het lekker dan bijvoorbeeld joggen. 

Steppen zijn er in vele soorten en maten waardoor ze een groot publiek aanspreken. Dit maakt de kindersteps en steps voor volwassenen de laatste jaren enorm populair. Zowel voor jongens als meisjes en mannen als vrouwen. Steppen worden zowel gebruikt om te sporten maar ook als vervoersmiddel om van A naar B te komen.

Bij stepsonline.nl is er een groot aanbod voor kinderen om te steppen. Wil jezelf even kijken? Stepsonline.nl

 

Een kinderstep is mateloos populair. Kinderen zijn er gek op, lekker scheuren door de straten of op het schoolplein. Naast het feit dat het erg gezond is, helpt het ook nog eens aan de ontwikkeling van de motoriek van een kind. Het evenwicht dient bewaard te worden en er zal natuurlijk goed gestuurd moeten worden. Wanneer je een kinderstep wilt kiezen, is het erg belangrijk om met de leeftijd van je kind rekening te houden. De steps hebben namelijk verschillende afmetingen. Zo heb je modellen met kleine wielen of juist met wat grotere wielen die juist meer geschikt zijn voor oudere kinderen. Zorg ervoor dat je step uitgerust is met een sterk frame zodat ze op elk terrein gebruikt kunnen worden. Ook moet elke kinderstep beschikken over een goede en veilige rem. Dit maakt het steppen extra veilig. Ben je uitgestept? De meeste kindersteps zijn opvouwbaar, waardoor ze bijna geen ruimte innemen in de schuur of garage.

 

Lees ook: Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een (nieuwe) fiets voor mijn kind?

kindersteps

Elektrische steps gevaarlijk?

In Nederland zijn de meeste elektrische steps nog niet toegestaan voor gebruik op de openbare weg. De stepjes die wel op de openbare weg mogen rijden, mag je alleen besturen wanneer je in het bezit bent van een (brommer)rijbewijs. Daarbij geldt er een minimumleeftijd van 16 jaar. 

Het gebruik van een elektrisch stepje door kinderen is alleen toegestaan op eigen terrein. Rijden op de openbare weg is niet toegestaan.

 

Vanwege de elektrische aandrijving is het raadzaam om kinderen jonger dan 8 jaar niet op een elektrische step te laten rijden.


Stuntstep voor kinderen

Razend populair bij kinderen zijn de stuntsteppen van JD Bug. JD Bug steps zijn makkelijk in te klappen en perfect om te gebruiken op het schoolplein of op de camping door kinderen vanaf ongeveer vier jaar. Voor de kinderen die gek zijn op stunten is een JD Bug Freestyle step, dé step om aan te schaffen. Deze step is zeer sterk waardoor hij geschikt is om mee te stunten. Je vindt steppen voor kinderen in alle leeftijdscategorieën.

 

Is steppen gevaarlijk?

Ik denk dat het belangrijk is om een step te zoeken die bij jouw kind past. Sowieso bij de leeftijd en bouw van je kind. Daarnaast is het goed om te kijken welke behoefte een kind heeft. Wil jouw kind alleen maar rondjes steppen? Dan is een stuntstep mogelijk niet de beste step. Wil jouw kind gaan stunten met de step? Tja dan horen hier risico’s bij zoals vallen en of iets te breken.

Lees hier meer over: Risicovol spelen.

 

Met een elektrische step kun je veel harder en is hierdoor ook veel gevaarlijker. Steppen kan inderdaad gevaarlijk zijn. Koop daarom een step die bij jou kind en zijn behoefte past. Steppen lijkt mij vooral gewoon heel erg leuk en erg goed voor de motorische ontwikkeling van kinderen. Step het liefst op eigen terrein.

 

Heeft jouw kind een eigen step?

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.