De newborn shoot van je baby

Gepubliceerd op 10 februari 2023 om 08:41

De newborn fotoshoot is een bijzondere gelegenheid waarbij de allerkleinste leden van de familie in de spotlights worden gezet.
Fotografie is een kunst en het vastleggen van newborns is een speciaal vakgebied. Het is belangrijk om een ervaren en getalenteerde fotograaf te vinden die deze bijzondere momenten op een mooie, sfeervolle en veilige manier weet vast te leggen. In dit blog neem ik je mee naar alle belangrijke dingen bij het tegelen van een newborn shoot voor jouw baby.

newborn shoot van je baby

De fotograaf

Wanneer je op zoek bent naar een fotograaf voor de newborn shoot is het belangrijk om te kijken naar hun ervaring en portfolio. Vraag om referenties en bekijk het werk dat ze in het verleden hebben gedaan. Het is ook verstandig om te kijken naar de stijl van de fotograaf en of deze aansluit bij wat jullie voor ogen hebt.

 

De locatie

Een ander belangrijk aspect van de newborn shoot is de locatie. Veel fotografen hebben een studio waar ze de fotoshoot kunnen doen, maar sommige fotografen bieden ook de mogelijkheid om bij je thuis te fotograferen. Het is belangrijk om te kijken naar de locatie en te beslissen wat het beste bij jou en je gezin past. Natuurlijk moet je ook kijken naar jouw eigen gezondheid. Ben je al helemaal opgeknapt van de bevallen of ben je nog niet helemaal optimaal? Dit zijn dingen om goed over na te denken.


Tijdens de fotoshoot is het belangrijk om het kindje van maximaal comfort te voorzien. Dit kan door het gebruik van warme dekens, zachte knuffels en door zorg te dragen voor een comfortabele omgevingstemperatuur. Het is belangrijk om de fotograaf te vertrouwen en hem of haar de tijd en de ruimte te geven
om de mooiste foto's te maken

hoe gaat een newborn shoot?

De newborn shoot en veiligheid

Bij de newborn shoot staat de veiligheid van het kind voorop. Een ervaren en professionele fotograaf weet hoe ze de baby op de juiste manier moeten vastleggen en houden. Het is belangrijk om te kiezen voor een fotograaf die de nodige certificeringen en opleidingen heeft gevolgd op het gebied van newborn fotografie en veiligheid. Het is ook belangrijk dat de fotograaf over de juiste uitrusting beschikt, zoals geschikte achtergronden, mandjes,
lekkere zachte dekentjes en wraps.

 

Lees hier alles over wiegendood van je baby en hoe kun je het risico op wiegendood kunt verkleinen.


Props gebruiken

Props kunnen een leuke toevoeging zijn aan de newborn shoot. Denk aan leuke hoedjes, dekentjes, knuffels en andere accessoires. Het is belangrijk om te kijken naar de stijl van de fotograaf en of deze accessoires aansluiten bij de stijl die jullie willen hebben. Het is ook verstandig om te overleggen met de fotograaf wat de beste opties zijn en of ze bepaalde props zelf hebben. De meeste fotografen beschikken over een groot aantal props
voor de newborn shoot.

 

De beste kleding voor de newborn shoot

Bij de newborn shoot is het belangrijk om comfortabele kleding te dragen. Het is verstandig om simpele en zachte kleding te kiezen, zodat de aandacht gericht blijft op jullie kleine prins of prinsesje. Als het kind onderdeel uitmaakt van een groter gezin, is het leuk om te kiezen voor dezelfde
kleding voor iedereen, zodat de foto's een mooie harmonie uitstralen. 


Je kindje van te voren voeden 

Voordat de fotoshoot begint is het verstandig om het kindje te voeden, zodat hij of zij comfortabel is en in slaap valt tijdens de fotoshoot. Hierdoor is het makkelijker om de mooiste foto's te maken en kun je je ontspannen en genieten van het moment.

baby op de foto na de geboorte

Een lekkere warme omgeving

Een comfortabele en warme omgeving is belangrijk tijdens de newborn shoot. Het is verstandig om de temperatuur in de fotostudio te regelen en te zorgen voor voldoende verwarming. Hierdoor voelt het kindje zich comfortabel en kun je mooie foto's maken.

 

Lees ook: waarom is het eerste jaar met je baby zo zwaar?


Wanneer foto’s maken?

Het ideale moment om de newborn shoot te boeken is wanneer jullie kindje tussen de 2 en 12 weken oud is. Op deze leeftijd zijn ze nog klein genoeg om in schattige poses op te krullen en rustig genoeg om mee te werken. Het is belangrijk om de fotoshoot ruim op tijd te plannen, voor de uitgerekende datum, om de nodige flexibiliteit te hebben als de baby later komt, wat helaas altijd kan gebeuren.


Relax en geniet van het moment

Geen nood als je jezelf in eerste instantie onzeker voelt. Jullie newborn fotograaf helpt jullie daar zeker doorheen. Een goede fotograaf zorgt voor een ontspannen en aangename sfeer zodat jullie jezelf op jullie gemak voelen en van het moment kunnen genieten

 

Dit is een gastblog..Wil jij ook een gastblog op mijn website? Kijk dan eens bij: Samenwerkingen of neem Contact  met mij op.

 

Liefs Lisanne


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.