Home » Blogs » Overige Blogs » Uitje in Drenthe: Sabeltandtijgerspoor

Uitje in Drenthe: Sabeltandtijgerspoor

Gepubliceerd op 7 januari 2021 om 20:15

Een leuk wandeluitje in Drenthe; Het Sabeltandtijgerspoor.

Soms wanneer de spanning te hoog op loopt, moet je de monsters even uitlaten. In tijden van Corona is dat best lastig. Wij gaan regelmatig naar het bos voor een leuk kabouterpad of iets dergelijks. Afgelopen zomer hebben wij het sabeltandtijgerspoor ontdekt. Dit is een wandelroute van ongeveer 2 a 2,5 kilometer in Exloo. Onderdeel van Geopark de Hondsrug. Voor een gemiddeld getraind persoon prima te doen. Kleine kinderen en buggy’s zijn niet handig.

 

 

In het begin is een kabelbaan. Deze is niet geschikt voor volwassenen. #viezekont #spierpijn. Gewoon niet doen. Ja ik zeg het maar gewoon, ik had gewild dat ik het ergens had gelezen. Had een hoop ellende bespaard.

 

Lees ook: Het roekpad te Echten, voor een ander klim en klauter uitje in Drenthe.

 

Eten
Gedurende de route kom je allerlei klimtoestellen tegen waar de monsters zich kunnen uitleven. Het mooie is dat je de stenen met een pootafdruk kunt volgen. Super simpel. Verdwalen kan eigenlijk niet. Als de monsters voor uit rennen en de baby slaapt, dan kunnen de papa en de mama ook nog genieten van de rust. Van de natuur. Tenminste voor even. Na ongeveer tweeënhalve minuut komt onze kleuter meneer naar ons toe. Hij heeft honger. Hebben we ook wat lekkers mee? Echt, de volgende keer als we weer gaan wandelen, dan gooi ik meteen de tas op de kop en laat ik ze alles opeten. Wat een gezeur altijd. Na een korte vreet stop lopen we verder. De route is precies lang genoeg. Een aanrader om de monsters eens uit te laten.

 

Auto
Dat op stap gaan met een gezin met vijf is wel een dingetje hoor. Wij hebben een redelijke gezinsauto en ik kan nu niet gaan zeggen dat het niet past (hier hebben we net lange discussie over gevoerd). Maar eigenlijk past het niet. Als we beide aan één kant de auto exact tegelijk de deur dicht gooien, dan kan het net. Moet niet iemand drie tellen later zijn. Dat zou zonde zijn. De baby zit trouwens in het midden hoor.

 

Wat zijn jullie favoriete plekjes? Misschien nog een leuke tip?

 

 

Liefs Lisanne


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.