Irritant kinderspeelgoed en andere ergernissen

Gepubliceerd op 7 januari 2021 om 20:16

Irritant kinderspeelgoed en andere ergernissen.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben blij dat er speelgoed bestaat en over het algemeen verbaas ik mij over al het leuke kinderspeelgoed. Vooral hoe hufterproof het is. Maar soms.. Dit moet me echt even van het hart. 

 

Kleuren en geluiden van speelgoed
Hoe meer kleur, licht en geluid hoe leuker de kinderen het speelgoed vaak vinden. Nou ik niet. Echt. Wat irritant dat elk VTech speeltje een ander liedje heeft. Ik heb zo’n leeftijd dat ik geen top 40 nummer meer mee kan zingen, maar het hele VTech assortiment ken ik uit mijn hoofd. Hallo, ik ben Hein het hert. Speel met mij. Ik heb sterke poten en een groot gewei… Alsof de kinderen dan met je willen spelen? Hoezo moet je sterke poten hebben? Mijn baby heeft überhaupt nog geen kracht in zijn benen. Nou en? Ik ben dol op snel rennen en hoog springen. Bedankt VTech mijn kleuter meneer doet niets anders meer.  Zelfs het bankstel wordt gebruikt om over heen te springen.

 

 

Het is vooral irritant als ALLES tegelijk aan gaat, wat een lol. Het meest vreselijk is nog dat het speelgoed in de la wordt opgeruimd. Dat opruimen is niet zo erg, maar als we ’s avonds koffie halen en langs de kast lopen begint Hein ineens weer te zingen. HOU OP! Reageren die dingen op trillingen of zo?

 

Verjaardagskaart

Nog een ergernis: van die verjaardagskaarten. Ken je die? Met licht en geluid er in. Als je zo’n kaart opent komt er een portie kabaal uit. Vreselijk. Ik kan niet eens tot het eind van de tekst lezen, dan klap ik hem alweer dicht. Wat een herrie. Ik weet dus ook nooit wie het gestuurd heeft. Mijn kleuter meneer vindt ze geweldig. Hij bewaard ze in z’n nachtkastje, nou als dat ding ‘s nachts af gaat heb je meteen de hele buurt wakker (gelukkig wonen wij vrijstaand).

 

Stoepkrijt

Nog meer irritant speelgoed: stoepkrijt. Klinkt heel onschuldig. Ze mogen hier alleen kleuren op plekken waar regen komt. Lijkt simpel. Maar wat een schade richt dat aan! Binnen vijf minuten lijkt het alsof ik in smurfenland beland ben. De twee monster zijn helemaal blauw, inclusief de baby en het huis. Kun je weer met een bakje water en een handveger de muren schoonmaken. Monsters uitkloppen, lekker stof in je longen. Nee niet geschikt voor mij.

 

Peppa pig

Mijn kleuter mevrouw wil nog wel eens Peppa Pig kijken. Hoe stom is dat trouwens?! Wat is papa pig dom zeg... Echt. Hij weet het knopje om zijn dak van de auto dicht te doen nooit te vinden, leest de schatkaart op de kop, kan nog geen kast in elkaar zetten en koopt een tent waar hij zelf niet in past. Als je dan een kinderprogramma maakt (met pratende varkens), zet dan ook lekker traditioneel een voorbeeld vader figuur neer. Toch geen slappe vaatdoek. Kom op zeg. En dan die stemmetjes… Oh wat irritant.

 

Klei, toverzand en andere knutselspullen
Eigenlijk zijn klei en toverzand ook irritant. Zoals ik al eens beschreef in mijn blog over mijn kwaliteiten als knutselmoeder, klei gaat altijd door elkaar, er komen broodkruimels in en ik weet niet wat nog meer. Het toverzand dat wij uit het basisschoolpakket gekregen hebben vind ik nu nog terug in elke kier van het huis. IRRITANT! Gewoon niet kopen.

 

Speelgoed is leuk, maar sommige dingen zijn gewoon irritant!

 

Welk speelgoed is bij jullie favoriet?

 

Ik ben een liefhebben van hout! Het balanceboard is hier favoriet. Ook in gebruik als de kinderen op bed liggen ;)

 

 

In dit blog zitten affiliatie links verwerkt, dat betekent dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via mijn link.

Voor jou is het product niet duurder, van de opbrengsten onderhoud ik mijn website! Dus alvast bedankt.

 

Liefs Lisanne

SpeelgoedSpeelgoed

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.