De 'Corona-verjaardag'

Gepubliceerd op 31 januari 2021 om 10:52

De “Corona-verjaardag”.

Afgelopen maand was het zover, mijn meisje werd vier jaar! Hiep hiep hoera. Wat een feest. Of toch niet? Ik verzamelde voor deze blog leuke tips hoe jij de verjaardag van je kind toch leuk kan vieren in deze tijd!

 

Daar wij altijd veel mensen uitnodigen en het liefst in één keer kon dat dit jaar niet in verband met corona. Hoe leg je een meisje van vier jaar uit dat er geen visite mag komen? Dat ze niet naar de grote basisschool mag (wat we al maanden tegen haar riepen). Ik vind het maar lastig.

 

Gelukkig was mijn dochter heel erg lief, ze zei: het is een verjaardag als er slingers hangen, er taart is en ik een cadeautje krijg! Wat een toppertje is het ook. Wij hebben slingers opgehangen, samen taart gemaakt en we hadden natuurlijk een cadeautje. Opa (woont in Duitsland) had ook gezorgd dat er een cadeautje bij ons afgeleverd werd en via videobellen werd deze samen uitgepakt. Oma had ook een cadeautje in huis verstopt en zo leek het nog heus op een echte verjaardag. De buurvrouw (die áltijd onthoud wanneer de kinderen jarig zijn) kwam een cadeautje brengen en ook haar grote nicht kwam langs rijden om een cadeau te brengen. Fantastisch. Ik denk dat ze een superleuke dag heeft gehad en dat het voor haar niet anders heeft gevoeld dit jaar. Het weekend voor en het weekend na haar verjaardag kwamen nog vriendjes spelen. 

 

verjaardagstaart

Even bekruipt mij het schuldgevoel: Had ik er niet iets creatiever mee om moeten gaan? Ben ik weer een loedermoeder die zich er makkelijk van af heeft gebracht? Voor dit blog heb ik voor het eerst input gevraagd van jullie als lezers. Bedankt daarvoor! Daar kwamen leuke ideeën voor een verjaardag in coronatijd voorbij. Zoals een heuse voordeur party. Of een drive tru. Hiermee bekruipt mij weer het schuldgevoel.. Had ik niet?

 

De voordeurparty
Een leuk idee: Deze creatieve mama had allerlei kleine gebakjes in aparte doosjes gedaan. De jarige gaf bij de voordeur de visite (die apart langs kwam) een gebakje in ruil voor een cadeautje. Hoe leuk. Voor de jarige net zo veel cadeautjes als anders en toch iedereen even zien.

 

De drive thru
Nog zo’n geweldig idee wat prima bij ons had gekund. De drive thru verjaardagsfeestje, net als bij de Mac Donalds. Familie kan dan met de auto langs rijden en een cadeautje afgeven. Kopje koffie in een to go beker mee en klaar. Deze mama had zelfs de to go bekertjes nog bestickerd met een foto van de jarige! Super gaaf.

 

Digitale verjaardag
Wat ook mogelijk is om een digitale verjaardag te doen. Een moment plannen om met de familie/vrienden etc online te gaan via bijvoorbeeld teams/zoom. Zo kan de jarige iedereen zien en kan iedereen de jarige feliciteren. Het nadeel hieraan vind ik wel dat er dan alsnog geen cadeautjes zijn. Voor kinderen vaak wel een essentieel iets ;)

Mama's liefste schreef al eens een blog over een digitaal feestje. Waarbij een een feestpakket gebruikte. In dit pakket zat een mug cake met een kaarsje, zo kun je digitaal met je familie een taartje eten. Je leest het allemaal in haar blog.

 

Kaart stuur actie
Wij hebben zelf meegemaakt dat een mama het netwerk heeft gevraagd om een kaartje te sturen naar de jarige. Zodat deze toch het gevoel had dat er aan hem gedacht werd. Dat vond ik ook een leuk idee.

 

Gewoon net als anders
Ik kreeg ook berichten van mensen die het gewoon net als anders vieren en de maatregelen hierin niet in acht nemen. Dat is ook een optie en voor iedereen uiteraard een eigen keuze!

Allemaal leuke ideeën die ik blijkbaar niet kon bedenken voor mijn vier jarige dochter. Als ik haar ’s avonds naar bed breng en vraag of ze een leuke dag heeft gehad, geeft ze mij een knuffel en glimlacht ze tevreden. Ik denk dat we het goed gedaan hebben..

 

Dan voel ik me trots, trots dat ze zo tevreden is met weinig. Ik voel me iets minder schuldig dat  ik niet zo’n creatieve regel moeder ben.

 

Relaxte dag
Ik moet eerlijk bekennen dat ik het ook wel heerlijk vond zo. Niet dat gejaag met koffie, taart drinken en de standaard boterhamworst met augurk hapjes. Dat is de reden dat ik een aantal jaar geleden überhaupt gestopt ben met verjaardagen vieren van mezelf. Die kringgesprekken met kaas en worst kan wel als ik 65+ ben. Nee dit was lekker relaxt. Volgend jaar maar weer een groot kinderfeest. Vijf jaar worden is ook leuk toch?

 

Cadeau tip:
Ik hou natuurlijk van houten speelgoed ;) omdat daar geen batterijen in kunnen! Met Kerst hadden onze kids een balance board gekregen wat trouwens een echte aanrader is! Nu kreeg ze een houten regenboog van Little Dutch. Deze bogen kun je bij het balance board gebruiken (leuk om auto’s of treintjes onder door te laten rijden). Je kunt ze stapelen en van alles mee bouwen. Of ter decoratie in een meisjes kamer erg leuk. Ook kreeg ze een houten kalender om de dagen/weken en tijd mee te oefenen. Ja thuisonderwijs blijft doorgaan ..

Oh ja, het bed kreeg ze ook!

 

Lees ook: Wat geef je een (derde) baby cadeau voor de eerste verjaardag? 

 

Hoe vieren jullie de verjaardagen in deze tijd? Misschien heb je nog wat aan de leuke ideeën die ik verzamelde??

 


 

Bij Bol.com bestel je ook feestpakketten. Van ballonnen tot aan slingers.. 

Babyshowers, Sarah.. Voor ieder thema wat.

Of je nou gaat voor een Jungle thema of roze met glitters wilt..

Je koopt het met onderstaande (affiliatie) link:

 


Vooralsnog een geslaagde dag voor mijn meisje, volgend jaar maar op naar een heus kinderfeestje!

 

 

Liefs Lisanne 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Jordy
2 maanden geleden

Als u met uw mond de Heere Jezus belijdt en met uw hart gelooft dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, zult u zalig worden.

Romeinen 10:9 HSV
Want met het hart gelooft men tot gerechtigheid en met de mond belijdt men tot zaligheid.

Romeinen 10:10 HSV