DIY: Shaun the Sheep maken

Gepubliceerd op 17 maart 2021 om 08:00

Het was slecht weer het afgelopen weekend en dat betekent binnen spelen. Activiteiten binnen zonder veel rommel die kennen we hier in het huis niet. De keuken veranderd al snel in een heuse bakkerij en de keukentafel lijkt wel een action met uitverkoop. Knutselen is voor de kinderen een favoriete bezigheid (tot ergernis van deze mama), ik schreef al eens eerder over mijn knutseltalenten als knutselmoeder.

Dit keer probeerden wij een DIY van Shaun the sheep.

DIY pakket van Shaun the sheep
stappenplan om Shaun the Sheep te knutselen
benodigdhebden Shaun the SHeep DIY

DIY Knutselpakket Shaun the Sheep.

Ik kan er niet zo veel aan doen, ik vind het op zich ook wel leuk om te doen, maar het wordt nooit zoals ik het in mijn hoofd heb. Dat frustreert me. Hoe kan het dat het bij anderen er altijd leuk uit ziet, in mijn hoofd heb ik leuke ideeën maar de uitwerking: daar gaat het mis.

 

Van mijn Belgische vrienden van Nice Gifts kreeg ik voor mijn oudste een DIY pakket. Kon niet mis gaan was het motto. Zij kennen mij duidelijk nog niet.. haha.

We mochten een DIY van Shaun het schaap uitproberen. Leuk die kennen we wel. Toen ik het pakketje kreeg zocht ik me suf naar de gebruiksaanwijzing, die was niet te vinden. Op de achterkant van het doosje staat een stappen plan. In twaalf stappen tot een heuse Shaun the sheep. Mijn kleuter meneer had er alle vertrouwen in! Dat komt goed mama.

 

In twaalf stappen tot een heuse Shaun the sheep

Zonder tekst, met alleen plaatjes aan de slag (handig als je nog niet kunt lezen).  Alle benodigdheden zitten in het doosje. Je hebt verder dus niets zelf nodig. Ideaal.

Mijn zoon vond het geweldig om te maken. Vooral toen het zakje met lijm en het klei uit het doosje kwam.  Er zat maar één kleur klei in, dat scheelt voor deze mama.

 

Op zich was het heel duidelijk, maar ergens bij stap 6 ging het denk ik mis. Mama was inmiddels druk met een baby in bed leggen, mijn kleuter mevrouw vroeg aandacht en mijn kleuter meneer zag zijn kans schoon om de lijm op zijn Shaun te doen. Ergens bij het wol, ging het mis. Ah het resultaat telt niet, de weg er naar toe was leuk. Qualitytime met de oudste.

 

shaun the sheep knutselen
knutselpakket shaun the sheep DIY

Qualitytime met de oudste

Wederom een frustratie momentje voor de mama, als ik op de verpakking kijk en naar de Shaun die in de handen van mijn oudste zit, snap ik weer niet waar het mis is gegaan. We noemen hem Shaun, het griezel, sheep…

 

Af en toe een momentje met één van de kinderen is erg leuk en ook veel te zeldzaam trouwens. We hebben er van genoten, voor zover ik van knutselen kan genieten.

 

 

Doe jij wel eens afzonderlijk dingen met je kinderen? Even quality-time? Wat doen jullie dan graag?

 

 

Liefs Lisanne.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.