Laten we er een potje van maken..

Gepubliceerd op 2 april 2021 om 16:30

Herken je dat, dat je het ineens Spaans benauwd krijgt? Was ze vandaag jarig? Moeten we morgen op kraamvisite? Shit, weer vergeten een kado te regelen.

 

Ik ben er gewoon niet zo goed in, beter gezegd ik ben een totale ramp! Alhoewel ik vind dat ik een sociaal persoon ben, is mijn attentheid ver te zoeken. Ik weet zelfs niet eens of attentheid een woord is. Maar ik vind hem wel passend.

 

Ik vergeet altijd een kado te regelen, als je mij vraagt heb ik beste leuke ideeën maar de uitvoering blijft altijd achter. Ik heb gelukkig een redder in nood: Mijn schoonzus! Hoe doet ze dat toch? Voor iedere verjaardag regelt ze weer de mooiste kadootjes, even een tikkie sturen en mijn bijdrage is weer klaar. Heerlijk, ik hou ervan.  Tot het moment daar is dat mijn schoonzus zelf jarig is. Weer te laat, met klotsende oksels bedenk ik een smoes, ik heb weer niets geregeld. Met het schaamrood op mijn lippen langs de benzinepomp voor een afgezaagd bosje bloemen met een stukje chocolade. Heel erg slecht.

 

Als ik dan wel een keer het voortouw neem omdat ik een helder moment heb dan vind ik het altijd zo’n gedoe. Voordat je iets leuks gevonden hebt en betaald hebt. Moet je nog uitrekenen wat ieders aandeel is, blijkt de helft toch zelf al een cadeau te hebben geregeld, moet ik de rest een tikkie sturen.

 

En echt, altijd,  is er iemand die niet betaald. Ik vind dat zo vervelend om dan weer te moeten appen: wil jij ook nog die €1,60 overmaken? Heel zielig, alsof ik niet zonder die €1,60 kan. Maar het gaat om het idee. Dat is ook waarom ik me weerhou om een spectaculair kado te regelen.

Toen ontdekte ik iets nieuws!

 

Laten we er een potje van maken. Dit is de slogan van kadotikker. Monique heeft het geniale idee bedacht om voor een kraamcadeau een digitale pot te maken.  Je hoeft nooit meer voor te schieten. Je kiest een kadootje uit voor de zwangere of net bevallen dame. Daarbij maak je een digitale pot met een bedrag. Je deelt een betaal link en kadotikker  ‘verzamelt’  het geld. De ‘gelukkige’ krijgt het kadootje met de digitale pot. Via de sms krijgt de gelukkige een code om het geld op eigen rekening te zetten. Ideaal, nooit meer afgezaagde kadootjes (bij een derde krijg je dat nog wel eens), maar een leuk bedrag waarvan de kersverse ouders zelf iets kunnen kopen.

Ik mocht dit als één van de eersten uitproberen en koos voor product: Geluk M! Dit cadeautje bevat:

 

'Kop op!' geluksbonen
In deze set zit een lief klein katoenen zakje vol wensen! In het zakje zit een boon met een hartje, een boon met een klavertje vier en een boon met 'geluk' erop.

Mooie momenten pot
De geboorte van een kindje levert zoveel mooie, bijzondere en dierbare momenten op. Het moment dat de baby voor het eerst zichzelf omdraait of ‘papa’ of ‘mama’ zegt. Gedurende zo’n eerste jaar met een baby zijn er talloze momenten om te koesteren. Zelfs als het even niet zo lekker gaat. Dan zijn er toch altijd kleine, waardevolle momenten die er toe doen.

De ontvanger van dit bijzondere kado stopt de ‘momentjes’ in de pot. Na een tijdje kunnen ze de pot open maken en al die momentjes weer even opnieuw beleven.

‘BabyBund’ certificaat
Alle kraamkadosets bevatten een ‘BabyBund’ certificaat. Speciaal voor de pasgeborene wordt er in Kuku, Kenia door de plaatselijke bewoners, de Masai, een bund met de schep ­gegraven. Voor dat graven, krijgen de plaatselijke boeren betaald en hebben zij daardoor een inkomen.

Wil je meer weten wat een bund is? Kijk dan op de site van just dig it.

 

De ‘pot’ als voucher
In de kadosets zit ook de unieke Kadotikker voucher. Zo geef je op een bijzondere manier de ‘pot’ (het geld) kado. Superleuk om te geven, fantastisch om te krijgen! Op de achterkant van de voucher staat duidelijk vermeldt hoe de ‘gelukkige’ het bedrag uit de 'pot' kan verzilveren. Zo kunnen de kersverse ouders het bedrag eenvoudig over laten maken naar hun bankrekening.

 

 Alle producten zijn van duurzame materialen gemaakt en er zijn ook kadosets met knuffeltjes, speentjes, bucketboekjes een heuse hobbelpaard of een spaarpot!  Zeker een kijkje waard.

Ik vond het een echte aanrader om een kadotikker te bestellen. Wil jij dit nou ook? Of meer informatie? Kijk dan snel even op Kadotikker. Vooral met een grote groep, vrienden of collega’s is dit zeker een aanrader. Het leuke is, Monique wil graag uitbreiden zodat zij niet alleen kraamcadeau’s heeft maar straks ook voor verjaardagen, pensionering en andere feestelijke aangelegenheden.

Zij heeft al van die te gekke verjaardagslingers!

 

Wil je weten hoe het proces verder in zijn werk gaat? Lees dan mijn blog op kadotikker.

 

Voor alle taalkundige onder ons:  Wat is juist? Is het cadeau of kado? 

 

 

Waar wacht je nog op? Voor wie ga jij een kadotikker bestellen??

 

Je kan kadotikker ook kopen via mijn affiliatielink op bol.com

Deze blog is in samenwerking met kadotikker geschreven. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.