Waar heb ik drie seizoenen lang naar zitten kijken?

Gepubliceerd op 8 april 2021 om 07:52

Ja echt. Ik wil hier graag even over schrijven. Want wat heb ik nu eigenlijk gezien?

Met de inval van het virus in ons land zijn we meer aan huis gekluisterd. Naast klussen, tuinieren, lezen en kokkerellen (dit klinkt wel heel burgerlijk!) zijn wij thuis ook meer Netflix gaan kijken.

 

Ik kijk altijd een aantal series alleen, tussen de bedrijven door. Eigenlijk heb ik geen idee wanneer en hoe. Maar het lukt mij om alleen series te kijken: You, Emily in Paris en Suits heb ik alleen gekeken. Maar ’s avonds na de koffie mogen wij ook graag samen een serie kijken.

 

Natuurlijk hebben we de “grote” namen gezien: Homeland, Prison break, Peaky Blinders, Queens Gambit, Arrow, Sons of Anarchy en we waren begonnen in Breaking Bad. Maar die serie ging ons te langzaam. Je kon starten, de kinderen in bed leggen, koffie zetten en gaan douchen en bij terugkomst zaten ze nog in de woonkamer te discussiëren of ze nou wel of niet moesten vertellen dat hij ziek was. Onze aandacht viel hier bij weg. Net als bij House of Carts; hebben we ook niet uitgekeken.

 

Een goede serie zorgt voor een slecht huwelijk.

Je kunt niet wachten tot de kinderen op bed liggen om te starten. Om 21.30 pauzeer je snel om te plassen en om drinken en chips te halen. Om 23.00 meld je aan elkaar dat het eigenlijk bedtijd is, maar toch kijk je dan altijd nog weer verder. Uiteindelijk baal je dat je veel te laat op bed ligt en te weinig kunt slapen. Om vervolgens de volgende dag hetzelfde te herhalen. Soms twee weken lang spreken we elkaar bijna niet. Geen idee hoe het met de ander gaat. Maar dit is wel de review voor een goede serie.

 

We zijn nu bezig met Vikings en echt dat is wel een dingetje. Want waar kijken we eigenlijk al die avonden al naar? Het lijkt wel één of andere sekte..

 

Spoileralert:
Het mooie is dat het zich afspeelt in Scandinavië en ik hou van Scandinavië. Je ziet steeds de mooie fjorden. Super mooi. Dat het zich lang geleden afspeelt is wel te zien aan de klederdracht en aan de manier hoe er geleefd wordt (het speelt zich ergens rond het jaar 700 af, de Vikingen ;)). De Noormannen leven van het plunderen van andere dorpen en ineens is er iemand slimmer dan de rest. Hij bedenkt om met een zelf gemaakt bootje van Denemarken naar het Westen te varen om te kijken of daar land is. Dat land was er en werd Engeland genoemd en zo werd Engeland geplunderd. Op zich niets mis mee, een mens moet ook leven. Charles Darwin zei altijd: It is a survival of the fittest. 

 

Maar de manier waarop dat plunderen ging.

Echt als je niet van bloed houdt, KIJK DAN NIET. Ik heb nog nooit van mijn leven ZOVEEL bloed gezien. Mensen hakken op elkaar in met een bijl en je ziet mensen gewoon onthoofd worden. Heel heftig om te zien. Even een slagader in keel en hoppa je ziet zes liter bloed eruit spuiten!

 

Je ziet veel “bijzondere” gewoontes (ik als nuchtere Drenth vind misschien al snel iets bijzonder hoor) . In Scandinavië geloven ze in de verschillende goden en daar moeten offers voor gebracht worden. Dus ook een complete kinderboerderij aan dieren wordt onthoofd en geofferd.. Alles compleet in beeld en omdat er één Christenen mee is gekomen uit England besluit een heilige dat er ook een menselijk offers gebracht moet worden. Zo zie je zelfs mensen op het slachtbankje gaan, allemaal in een erg spooky geheel met veel rook en vuur. Een aantal creepy figuren erbij, ik denk dat het personage van Voldemort hier ook op gebaseerd is. Zelfs een man zonder ogen die de “ziener” genoemd wordt.

 

Als je trouwens aan deze ziener je toekomst laat voorspellen moet je hem “betalen” door aan z’n handen te likken? Ik weet niet hoor..? Schijnbaar bestond het Corona virus toen nog niet.

 

Nou hier raak je me kwijt… en toch blijven we kijken. We blijven kijken naar deze mannen met brede getrainde ontblote torso’s. Deze mannen met baarden en lange haren. Tja als je daar van houdt heb je wel wat te zien!  Die torso’s zitten alleen wel voor  70% van je kijktijd onder het bloed van een ander, maar je kunt ook te veel eisen stellen.

 

Ik merk dat we blijven kijken, maar ik vraag me soms wel af: Waar zitten we nu eigenlijk naar te kijken al die seizoenen??

Blijkbaar is het boeiend genoeg, want we blijven kijken hoe Ragnar Lothbrock delen van Europa gaat overwinnen. 

 

Iemand nog goede bingewatch suggesties trouwens?

 

We beginnen niet meteen hoor, eerst even weer bijpraten ;)

 

 

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.