Home » Blogs » Overige Blogs » Zo vier je Koningsdag in Coronatijd!

Zo vier je Koningsdag in Coronatijd!

Gepubliceerd op 18 april 2021 om 09:15

Hoe vier je Koningsdag in tijden van Corona?

Dat we in lockdown zitten betekent natuurlijk dat er veel evenementen en activiteiten niet doorgaan, of anders gaan dan we gewend zijn. Over een kleine twee weken is het koningsdag. Waar ik ‘vroeger’, toen ik nog een killerbody had, naar Amsterdam ging om dit heugelijke feit op het museumplein bij radio538  te vieren, zitten we dit jaar in huis en kunnen we niet eens naar de rommelmarkt. Het jaarlijkse hoogtepunt in ons dorp, ik denk het hoogtepunt van ieder dorp of stad.

 

Ik ben niet heel erg koningsgezind en kan me kapot lachen om de anekdotes van Youp van ’t hek die het duidelijk niet op ons koningshuis gemunt heeft. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik niet iedere reden voor een feestje met beide handen aangreep. Helemaal nu ik moeder van drie kinderen ben, we al meer dan een jaar in lockdown zitten en ik gewoon klaar ben met dit alles. Het liefst vier ik feest op dat speedbootje van Willem. Maar goed, sommige dromen komen nooit uit.

 

Het leven is tegenwoordig geen feestje en je moet zelf de slingers ophangen. Laat ik daarom wat leuke dingen delen hoe je thuis toch een onvergetelijk dag kunt organiseren met de kinderen!  

 

Het idee is niet van mij, maar uit een draaiboek van limonade met prik. Zij maakt draaiboeken voor allerlei (kinder) feestjes en organiseert thema feestjes. Ik kreeg het draaiboek en bundelde de (voor mij) leukste gerechten en activiteiten om een onvergetelijk koningsdag te krijgen!

 

Zie hier mijn zes top tips voor een heerlijke Koningsdag.

Tip 1: Versier je huis in oranje sferen. Koop bijvoorbeeld raamstiften en versier je ramen in de woonkamer met allerlei vlaggetjes en of kroontjes. Of schrijf Lang leve de Koning op het raam, en teken een speedboot.. ;) maak daarbij een leuke vlaggenlijn in de kleuren rood, wit en blauw en je huis is al in de stemming.

 

 

Tip 2: Trek oranje kleding aan in huis en maak met van die Smink stiften een vlaggetje op je wang en ook bij je kinderen. Altijd een goed idee.

foto 2012: dit ter info.

 

Tip 3: Koop of maak (in mijn geval koop) oranje hapjes. Denk aan oranje tompoezen, oranje paprika en tomaatjes. Maak hartige hapjes met kaas, worst en zilveruitje (Hollandser kan niet) met zo’n satéprikker met de Nederlandse vlag er op. Het is ook altijd leuk om cup cakes te bakken met je kinderen en deze te versieren met vruchtenhagel of oranje marsepein!

 

Tip 4: Knutsel en of kleur in het thema van Koningsdag. Maak bijvoorbeeld een leeuw van een kartonnen bordje en verf. Verf het bordje oranje en de zijkanten kun je zwarte en gele streepjes verven. Teken een gezichtje er in en je leeuw is klaar!

 

Tip 5: Speel oer-Hollandse spelletjes zoals: Koekhappen, zaklopen en ga sjoelen met je kinderen. Als je nou heel actief bent, dan kun je gaan spijkerpoepen. Je hebt alleen een lege fles, een spijker en een touwtje om je middel nodig! Super simpel.

 

Tip 6: Maak een Oranje plaat pizza om de dag goed af te sluiten. Pizza is altijd goed. Je vindt hier het recept.

 

Denk je nou, Goh Lisanne wat een leuke tips, geef me meer! Ga dan naar www.limonademetprik.nl en vraag per mail het gratis draaiboek aan. Zo zorg jij voor een onvergetelijke Koningsdag voor en met je kinderen. Er staat een leuke Koningsdagbingo in, kleurplaten, woordzoekers en knutseltips. Daarbij nog veel meer spelletjes, activiteiten en meer recepten. Downloaden maar, het is gratis!

 

Ik hoop dat ik volgend jaar een feestje heb op het speedbootje van Willem, samen met Youp, dat lijkt me wel gezellig!

 

Wat ga jij deze Koningsdag doen? Welke tips ga jij toepassen?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.