Zo vier je Koningsdag met kinderen

Gepubliceerd op 18 april 2021 om 09:15

Daar ik vroeger te vinden was op het Museumplein in Amsterdam om Koningsdag te vieren. Zit ik nu thuis met de kinderen. Even schakelen. Hoe vier je nou met je kinderen Koningsdag? Wat zijn leuke spelletjes om te doen en hoe krijg je jouw huis in oranje sferen?

koningsdag met kinderen: Tips

Ik ben niet heel erg koningsgezind en kan me kapot lachen om de anekdotes van Youp van ’t hek die het duidelijk niet op ons koningshuis gemunt heeft. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik niet iedere reden voor een feestje met beide handen aangreep. Helemaal nu ik moeder van drie kinderen ben. Het liefst vier ik feest op dat speedbootje van Willem. Maar goed, sommige dromen komen nooit uit. Hoe kun je thuis nou leuk Koningsdag vieren met kinderen?

Het leven is geen feestje en je moet zelf de slingers ophangen. Laat ik daarom wat leuke dingen delen hoe je thuis toch een onvergetelijk Koningsdag kunt organiseren met de kinderen!  

 

Het idee is niet van mij, maar uit een draaiboek van limonade met prik. Zij maakt draaiboeken voor allerlei (kinder) feestjes en organiseert thema feestjes. Ik kreeg het draaiboek en bundelde de (voor mij) leukste gerechten en activiteiten om een onvergetelijk koningsdag te krijgen!

 

Zie hier mijn zes top tips voor een heerlijke Koningsdag met kinderen

Tip 1: Versier je huis in oranje sferen. Koop bijvoorbeeld raamstiften en versier je ramen in de woonkamer met allerlei vlaggetjes en of kroontjes. Of schrijf Lang leve de Koning op het raam, en teken een speedboot.. ;) maak daarbij een leuke vlaggenlijn in de kleuren rood, wit en blauw en je huis is al in de stemming.

 

 

Tip 2: Trek oranje kleding aan in huis en maak met van die Smink stiften een vlaggetje op je wang en ook bij je kinderen. Altijd een goed idee. Voor kinderen zijn er ook leuke oranje kleding te vinden. 

oranje kleding voor kinderen met Koningsdag

foto 2012.

 

Tip 3: Koop of maak (in mijn geval koop) oranje hapjes. Denk aan oranje tompoezen, oranje paprika en tomaatjes. Maak hartige hapjes met kaas, worst en zilveruitje (Hollandser kan niet) met zo’n satéprikker met de Nederlandse vlag er op. Het is ook altijd leuk om cup cakes te bakken met je kinderen en deze te versieren met vruchtenhagel of oranje marsepein! Zo heb je lekkere oranje hapjes voor de kinderen met Koningsdag.

 

Tip 4: Knutsel en of kleur in het thema van Koningsdag. Maak bijvoorbeeld een leeuw van een kartonnen bordje en verf. Verf het bordje oranje en de zijkanten kun je zwarte en gele streepjes verven. Teken een gezichtje er in en je leeuw is klaar! Tip: Hang deze Koningsknutselwerken door je huis voor extra aankleding.

 

Tip 5: Speel oer-Hollandse spelletjes zoals: Koekhappen, zaklopen en ga sjoelen met je kinderen. Als je nou heel actief bent, dan kun je gaan spijkerpoepen. Je hebt alleen een lege fles, een spijker en een touwtje om je middel nodig! Super simpel. Er zijn nog veel meer leuke Koningsspelletjes te vinden voor kinderen:  

 

Tip 6: Maak een Oranje plaat pizza om de dag goed af te sluiten. Pizza is altijd goed. Je vindt hier het recept.

 

Meer leuke tips over Koningsdag met kinderen:

Denk je nou, Goh Lisanne wat een leuke tips, geef me meer! Ga dan naar www.limonademetprik.nl en vraag per mail het gratis draaiboek aan. Zo zorg jij voor een onvergetelijke Koningsdag voor en met je kinderen. Er staat een leuke Koningsdagbingo in, kleurplaten, woordzoekers en knutseltips. Daarbij nog veel meer spelletjes, activiteiten en meer recepten. Downloaden maar, het is gratis!

 

Ik hoop dat ik volgend jaar een feestje heb op het speedbootje van Willem, samen met Youp, dat lijkt me wel gezellig!

 

Wat ga jij deze Koningsdag doen? Welke tips ga jij toepassen?

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.