Review: Is virtueel escapen leuk? Wij deden een virtuele escaproom

Gepubliceerd op 16 april 2021 om 09:05

Dit weekend nam ik een Virtuele escape.

Omdat ik een echt spelletjesmens ben besloot ik om met vrienden een online escape te gaan doen. Virtueel escapen is natuurlijk afgeleid van de fysieke escape rooms wat helemaal trending is anno 2020.

In corona tijd is het soms lastig om af te spreken en de maatregelen beperken ons enorm in het hebben van fysiek contact. 

Lees hier alles over: DIT zijn de gevolgen van eenzaamheid tijdens deze corona periode. En DIT is wat je er aan kunt doen

 

Om toch een activiteit te doen in deze periode besloten wij een online virtuele escape te doen.


Is online escapen leuk?

Introductie Virtual escape:

“Op de vroege ochtend is een jonge man met de metro op weg naar werk. Hij doet dit zoals iedere ochtend, samen met twee van zijn collega's. Zij bevestigen dat hij zich in de laatste minuten van zijn leven niet zoals normaal gedraagt. Wanneer hij de metro uit stormt stort hij ter aarde, maar er is niemand die exact kan vertellen wat er precies gebeurde.

 

Jullie bevinden je op het plaats delict en zullen alles uit de kast moeten halen om erachter te komen wat er nou precies met het slachtoffer is gebeurd. Zijn jullie het team van detectives die het hoofd koel houden?”

 

Spannend toch? Oh de adrenaline stijgt alweer in mijn lichaam, mijn hartslag gaat omhoog en mijn vingers beginnen te tintelen. Kom maar op.

Hoewel ik momenteel wel eens een escape kan gebruiken, vooral voor alles wat met corona te maken heeft, is dit natuurlijk niet mogelijk in het echte leven. Ik mis het om met vrienden op pad te gaan, een terrasje te pakken, lekker samen bij elkaar te zitten en vooral lekker eten en veel drinken met elkaar. In plaats van stil te staan wat niet mag met deze maatregelen wil ik juist kijken naar de mogelijkheden en daarom gingen wij virtueel escapen. 

 

Oh man, als er iets is waar ik ontzettend enthousiast van word en waar je me wakker voor kunt maken dan zijn het wel escaperooms. Ik heb er inmiddels wel al 20 gedaan en allemaal even leuk en niet onbelangrijk, allemaal gehaald!

Haal jouw unieke escaperoom ervaring nu in huis.

Wist je dat je ook een escape room thuis kunt doen? Als spel. Je koopt dan een pakje en kunt dit eenmalig spelen, met kaarten, tekeningen en allerlei leuke dingen. een avondvullend programma met puzzels en doordachte strategieën. Ik heb er al een aantal van gespeeld. Het bied jouw de kans om een unieke escaperoom ervaring nu bij jou in huis te halen. 

 

Het mooie van de coronacrisis is dat mensen innovatief worden. Zo ook de escaperoom bedenkers. Je kunt dit ook gewoon digitaal doen! Dus om even uit de burgerlijke sleur te ontsnappen en toch iets samen met vrienden (meer dan 1 persoon) te ondernemen, besloten wij om in een groepje een virtuele escape room te doen. Allemaal thuis vanachter de computer. Uiteraard met een zelf gefabriceerde borrelplank.

 

Wij gingen deze ondergrondse moordzaak op te lossen. De introductie stond hierboven beschreven. Even een ontsnapping aan het echte leven en voor 1,5 uur ben ik een echte detective.

Het enige wat je dus nodig hebt is iets van een redelijk stabiele internetverbinding en een laptop of computer. Het is raadzaam om iets van een borrelplank erbij te doen, maar dit is niet noodzakelijk ;)

 

Wat vond ik van een virtuele escaperoom?

Zoals een echte fanatiekeling betaamd heeft mijn man niet aan de knoppen kunnen zitten en was hij vooral goed voor het koffie halen en het bijschenken van de wijn. Als ik eenmaal aan zo’n spel begin dan is het van mij en laat ik niet meer los. Het lijkt bijna echt, een digitale wereld waar een moord is gepleegd. Je gaat op zoek naar bewijsstukken, die je aan kunt klikken en je ziet overal aanwijzingen en puzzels die je moet oplossen. Door de codes te ontcijferen en in te voeren, kom je in een aangrenzende digitale ruimte.

Na een uur wisten wij wie het had gedaan, met welk wapen en waarom.  Het leuke is dat je ziet wie wat heeft ontgrendelt en dat zorgt voor een competitie element, want je wil meer, beter en sneller zijn dan je collega detectives.

 

 

Het enige nadeel van een online escape room is dat je wel een goede internet verbinding moet hebben, vrienden van ons werden dus uit het programma gegooid (vrijwel meteen weer toegelaten) en zelf hadden we na afloop even geen internet. Waardoor we niet konden kletsen met de groep. Toen onze verbinding was hersteld konden we gewoon weer in het programma en konden we digitaal na praten.

 

En wat had ik dat gemist, even contact met vrienden. Het is heel erg fijn dat dit kan bij dit programma, ook als je de kamer hebt gehaald.

 

En ja, natuurlijk mis ik de adrenaline van een echte kamer waar je alles kunt aanraken, ronddraaien en los gaat trekken en ik beken, overal je vingers in kunt steken. Nu moet je overal met je muis op klikken en dat is echt wel anders. Ook verbrand je geen calorieën, want normaal ren ik me rot in zo’n kamer en nu zit je in je stoel. Maar voor ruim een uur voel ik me een detective en kan ik ontsnappen aan het echte leven. Dat willen we toch allemaal? Met logisch nadenken en het oplossen van de puzzels kom je steeds dichterbij de waarheid.

Voor deze prijs een leuke avond, in tijden van corona een prima alternatief om iets te ondernemen met vrienden.  Boek snel je eigen online escape room!

 

Waar hebben wij deze überspannende virtuele escape gedaan? Via Virtuele Escape .. Je koopt een voucher van 35 euro en krijgt dan een code om in te loggen. Deze code kun je verdelen onder vijf vrienden die ook allemaal online kunnen inloggen.

 

"De ultieme online escape room ervaring

We willen dat je ervaring met Virtuele Escape uniek is. Van teambuilding tot spelletjesavond, iedereen kan onze spellen altijd en overal vanaf meerdere apparaten spelen. Werk samen meet je teamleden door middel van de in-game videochat. Je hebt geen externe communicatieprogramma's nodig. Wij hebben overal aan gedacht, zodat jij je op het spel kunt focussen."

 

Escape rooms worden in allerlei thema's gemaakt; ben jij bijvoorbeeld fan van de Netflix serie: Bridgerton? Lees deze ervaring dan eens van een escaperoom in sferen van de serie bridgerton. 

 

Met wie wil jij graag virtueel escapen?

 

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Virtuele escape, wil jij ook een samenwerking? Klik dan even hier.

In dit blog zitten affiliatie links verwerkt, dat betekent dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via mijn link.

Voor jou is het product niet duurder, van de opbrengsten onderhoud ik mijn website! Dus alvast bedankt.

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.