Uitje in Drenthe: Roekpad, Echten

Gepubliceerd op 20 april 2021 om 10:51

Speelbos en belevingspad.

Eindelijk was het zover, het stond al een tijdje op onze wensenlijst! We gaan het Roekpad in Echten lopen. Onze kinderen waren er al eens met Opa geweest en bleven maar praten over het vlotje over het water. Tijd om dit zelf te gaan ondervinden.

 

Het Roekpad bevindt zich in het Kraaienbosch van Echten, Drenthe. Je kunt parkeren vlakbij. 

Het Roekpad bevindt zich op het terrein van Koninklijke Visio. 

Visio is een organisatie die wonen en begeleiding biedt aan mensen met een visuele handicap. Het leuke van het Roekpad is dan ook, dat alle informatie die er te vinden is ook in Braille staat en je kunt dus met de wat oudere schoolkinderen Braille leren.

 

Ook leuk in Drenthe is het sabeltandtijgerspoor.

 

Roekpad Echten

Klimmen en klauteren bij het Roekpad in Echten

Het is een korte route die makkelijk te volgen is middels Loet, de roek. Gedurende de route zijn er verschillende klimbomen, touwbruggen, informatiepunten, schommels en andere speeltoestellen. Voor elke leeftijd is er wel wat te doen of te ontdekken. Het pad loopt om een waterplas heen en daarom is er langs de waterkant ook veel te ontdekken.

 

Het voordeel van deze route vind ik dat het buggyproof is, want met een baby van 10 kilo loop ik niet fijn met een draagzak. Er is een verhard pad die langs alle klimtoestellen gaat en zo kan onze baby meneer ook mee en heerlijk toekijken hoe de anderen spelen.

 

Voor even ervaar je hoe het is om blind of slechtziend te zijn.

Mijn ultieme hoogtepunt was het pad die gemaakt is, waarbij je een touw met je hand kunt volgen. Als je je ogen dicht doet: ervaar jezelf hoe het is om blind te zijn. Dan pas word je ervan bewust hoe een kleine boomstronk, heuvel of helling je uit balans kan doen raken. In mijn geval ging dit met luidruchtige oe’s en aah’s. Super spannend natuurlijk.

 

Spelen in het speelbos bij roekpad, echten

Langs de route zijn veel bankjes aangebracht en aan het eind kom je uit in een speelbos waar de kinderen zich nog lange tijd kunnen vermaken bij een boomparcours en de kabelbaan. Ook zijn er picknicktafels voor een lekker lunch.

 

uitje in Drenthe; Roekpad Echten
klimmen en klauteren in het speelbos bij Roekpad echten
wandelpad voor kinderenl; Roekpad Echten

Verbeterpunten

Helaas lag het vlot niet in het water omdat deze is afgekeurd. Een aantal speeltoestellen voldoen niet aan de Nederlandse richtlijnen voor speeltoestellen en mogen niet gebruikt worden. Er zijn een aantal speeltoestellen daarom afgeplakt met rood-wit lint. Helaas hou je enthousiaste kinderen niet tegen met een rood – wit lint en is het al niet meer helemaal duidelijk waar je nu wel of niet op mag.

Gevaarlijke situaties kunnen hierdoor ontstaan en dat is natuurlijk niet wat we willen.

 

Een leuke gezinsroute in Echten

Al jaren lang hoor ik niets anders dan hoe geweldig dit Roekpad in Echten wel niet is.
Vooralsnog was het een leuke, korte (1,5 km) route met veel uitdaging voor de kinderen. Mooie natuurlijke omgeving in een prachtige plekje van Drenthe. Echten heeft veel voor de toerist of dagjes weg mensen te bieden. Zo staat er een plaggenhutje in de omgeving en wordt er vers ijs van de boerderij en andere ambachtelijke producten verkocht in het huus met de belle. Huus met de Belle

 

Er is een camping nabij gelegen en zelf heb ik een keer gedineerd bij restaurant Boschzicht! Dat was echt heerlijk!

Kortom Echten is een prima plek om je een paar dagen te vermaken!

 

Update augustus 2021: Inmiddels zijn de speeltoestellen vernieuwd door goedgekeurde speeltoestellen en is het weer veilig om te spelen met je kinderen bij het Roekpad in Echten. Stichting het Kraaienbosch bedankt hiervoor! 

Roekpad echten; een uitje voor het hele gezin

Ben jij al eens geweest bij het Roekpad? Wat vond jij ervan?

 

 

Deze blog is niet in opdracht geschreven van stichting het Kraaienbosch maar uit eigen initiatief omdat ik vind dat Drenthe zoveel mooie plekje biedt voor onze kinderen. Laten we met elkaar zorgen dat het veilig is! Je bent er vast zelf al een keer geweest of je wilt er nog naar toe gaan. Alle kleine beetjes helpen. DANK U!

 

Liefs Lisanne

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.