Gaan we nog op zomervakantie dit jaar?

Gepubliceerd op 25 april 2021 om 19:35

Deze vraag stel ik niet aan mezelf en mijn gezin. Want van ons weet ik het wel, maar ik ben heel erg benieuwd van jij gaat doen en de rest van Nederland. Wat gaat gemiddeld Nederland deze zomervakantie doen?

 

Het RIVM is duidelijk over reizen naar het buitenland tot 15 mei: Blijf in Nederland. Ga niet op reis. Voor reizen buiten Nederland geldt: reis alleen bij ernstige familieomstandigheden of voor werk dat echt niet uitgesteld kan worden en waarbij fysieke aanwezigheid absoluut nodig is.

 

Maar wat na 15 mei? Ik ben altijd wel van het plannen en ik wil graag duidelijkheid. Maar de overheid kan ons nog geen duidelijkheid bieden over de zomervakantie.

 

Hoeveel behoefte is er aan een buitenlandreis??

Wij zijn niet zulke wereldreizigers, toen we nog geen kinderen hadden ging wij naar Frankrijk of Duitsland op vakantie met de auto. In de kofferbak een tent, een tas met kleding en een skottelbraai en we redden ons drie weken. We tourden wat rond en ontdekten nieuwe plekken.

 

Sinds we kinderen hebben kamperen we vaak met de caravan van mijn schoonvader in Nederland. Ik ben helemaal verliefd op de Veluwe. Nu we met ons vijven zijn, zie ik het kamperen in de caravan niet zo zitten. De baby slaapt heel goed, als je maar niet zijn slaapkamer in komt. Dus in een caravan met vijf personen lijkt me niet handig. De oudsten vind ik nog te jong om alleen in een tentje te liggen. Dus niet kamperen met de caravan van mijn schoonvader deze zomervakantie.

 

Wat gaan wij doen deze zomervakantie?
Ik wilde niet langer wachten of de maatregelen versoepeld worden of niet. Ik wil er gewoon even uit met de kinderen, voordat ze de tent afbreken hier. Wij hebben een stacaravan met 3 slaapkamer gehuurd op de Veluw voor 5 nachten. Niet zo lang, als er dan niets versoepeld is dan zitten we er niet te lang. Maar we zijn er wel een paar dagen uit. We kunnen deze zomervakantie lekker fietsen over de Veluwe en de speeltuinen in de buurt zijn ook even weer anders. Zelfs de friet smaakt anders dan thuis. En gewoon het idee dat even niets moet. Thuis zijn we altijd bezig. 

 

Voor papa en mama staat er een saunabarrel bij de caravan, zodat wij ook echt even kunnen genieten en kunnen ontspannen. Heerlijk ik kijk er naar uit, ik zie ons al zitten met een wijntje in de hand.

 

Het RIVM schrijft over zomervakanties naar het Nederland:
- Ga alleen met je eigen huishouden in een huisje.
- Houd je aan de basisregels.
- Binnenzwembaden en binnen speeltuinen zijn gesloten, alleen openbare ruimtes en plassen zijn over.
- Blijf zoveel mogelijk op uw vakantie adres
- Je mag 1 persoon bezoek ontvangen.

 

De toiletgebouwen op de campings zijn wel open en ook na de avondklok blijven zij open, voor alle andere dingen geldt de avondklok gewoon.

Nogmaals: Dit zijn de regels tot en met 15 mei en je kunt ze vinden op de site van het RIVM. 

Dit is een verouderd advies. Kijk voor het actuele advies hier. (23-06-2021)

 

Op de site van de ANWB vind je campings in Europa die helemaal voldoen aan de corona regels, zodat je lekker kunt genieten met je gezin tijdens de zomervakantie van 2021.

“Om kampeerliefhebbers duidelijkheid geven, zodat zij met een veilig gevoel op de camping kunnen verblijven, heeft ANWB coronalabels geïntroduceerd. Een coronalabel als een camping is ingericht op de coronamaatregelen en één als een camping speciale coronavoorwaarden hanteert, waardoor kampeerliefhebbers zorgeloos een camping kunnen boeken voor deze zomer.”

 

Voor ons dus niet een hele lange vakantie, en gewoon in Nederland. Maar we hopen dat we deze zomervakantie nog kunnen gaan genieten van een aantal dagen weg met de kinderen.

 

En? Wat ga jij doen? Ben je er al over uit? Heb je al een zomervakantie geboekt? Of wacht je liever even af?

ReizenReizen

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.