Mijn top 5 gepersonaliseerde kraamcadeaus

Gepubliceerd op 4 mei 2021 om 07:34

Kraamcadeaus het blijft altijd lastig. Wat geef je iemand die een baby krijgt. Ik ben van mening dat je moet uitkijken voor nutteloze cadeautjes of niet goed doordachte cadeau. Om je te helpen met het juiste kraam cadeau op visite te komen maakte ik een top 5 lijst met beste gepersonaliseerde kraamcadeaus.

gepersonaliseerde kraamcadeaus

Wat zijn niet goed doordachte cadeau's?

Flesjes, speentje en of knuffeldoekjes. Wie zegt dat de baby een speentje nodig heeft? en als de moeder borstvoeding geeft dan heb je niets aan de fles. Bovendien hebben moeder vaak een eigen merk fles dat bevalt en als jij dan een ander flesje hebt gekocht, dan hebben ze hier niets aan. Dit geld ook met knuffeldoekjes, vaak wordt een kersverse ouder "doodgegooid" met knuffeldoekjes. In alle gratis zwangerschapsdozen zitten knuffeldoekjes en zeker bij een tweede of derde kindjes heb je de wereld aan deze dingen. Dit geldt naar mijn idee voor alle knuffels. 

 

Not done kraamcadeau

Nog een not done kraamcadeau: Een pakje kleding, niet goed uitgerekend op het seizoen. Zo kreeg ik een heel mooi pakje met korte mouwen en pijpen. Even narekenen wanneer mijn baby die zou passen: Oktober. Jammer dan, heb je niets aan; tenzij je het mooi vindt om er een maillot en shirt met lange mouwen onder te doen.. Bovendien is kleding erg persoonlijk. Je kunt voor een meisje een mooi knal roze pakje kopen, maar wie zegt dat de ouders dit leuk vinden? 

Wordt dan vaak zon gevalletje van we doen het aan, maken een foto, sturen die naar de gever van het pakje en that's it. Zonde van je geld eigenlijk. 

 

Persoonlijk wordt ik altijd wel blij van gepersonaliseerde kraamcadeaus.

 

mijn top 5 gepersonaliseerde kraamcadeaus
persoonlijke geboorte stoeltjes
bestek met naam, goed kraamcadeau

Gepersonaliseerd kraamcadeau

Een gepersonaliseerd cadeau geeft vaak aan dat men er extra aandacht aan besteedt heeft. Ook heeft het kindje op latere leeftijd echt het idee dat dit voor hem of haar is. Zelf heb ik voor alle drie de kinderen een geboortestoeltje gekregen. Een klein wit kinderstoeltje met het geboorte kaartje hierop afgedrukt. Mijn oudste kan nu lezen en weet precies van wie welk stoeltje is. Ze staan nu nog in de woonkamer, maar straks kunnen ze op hun eigen kamer staan bij hun bureautje. Dit is een blijvend cadeautje en zeker een aanrader. 

 

Bestek met naam:

Alle drie mijn kinderen hebben een gepersonaliseerd besteksetje gekregen, van Nijntje. Maar je hebt ze ook in woezel&pip, boerderijdieren en andere opties. Dit gegraveerde besteksetje is een uniek kraamcadeau, de kinderen kunnen inmiddels hun eigen namen onderscheiden, willen mee helpen tafel dekken en zoeken hun eigen besteksetje uit. De bordjes gaan altijd leeg, dus ik denk dat deze besteksetjes zorgen voor een feestje aan tafel.

Het leuke is dat wij zelfs het besteksetje van mijn man nog hierin huis hebben. Als de kinderen de tafel dekken krijgt papa soms zijn eigen kinderbesteksetje

Gepersonaliseerde manden of kisten

Mijn derde tip is een personaliseerde mand of opbergkist.  Hoe leuk is het dat kinderen het idee hebben dat het van hen is. Ze kunnen hun eigen spulletjes erin bewaren en geloof me, zodra kinderen ouder worden hebben ze veel eigen spulletjes. Als meerdere kinderen een eigen mand hebben kun je een leuk opruimspelletje ervan maken: Wie zo veel mogelijk eigen speelgoed in zijn/haar eigen mand kan doen. Lees hier meer tips over hoe krijg je je kinderen aan het opruimen.  

En zeg nou zelf, zo'n mand staat toch superleuk in zowel de woonkamer als in een babykamer?

 

persoonlijk kraamcadeau

Persoonlijke letters voor iedere babykamer

Nog een tip die ik zelf niet gekregen heb als kraamcadeau maar wel in de slaapkamer van mijn kleuter staat te pronken. Zijn deze betonnen letters in kleur te bestellen bij Marianne. Dit is dus aan te passen op de babykamer en de kleuren wat de ouders leuk vinden. Ze staan in elk huishouden en elke kamer prachtig. Een uniek gepersonaliseerd kraamcadeau. Ps. ik heb deze wel zelf als kraamcadeau mogen geven!

Wist je dat Marianne de enige is in Nederland die deze letters maakt? Hoe uniek wil je je kraamcadeau hebben?

 

Geboorteposters; volledig gepersonaliseerd 

Als laatste tip wat wij ook hebben gekregen is een geboorteposter. Die kun je online bestellen in allerlei kleuren en formaten. Je schrijft alle gegevens (lengte, gewicht tijdstip geboorte etc) op en je laat een mooie poster in een kleur naar keuze afdrukken. Perfect schilderij voor in iedere kinderkamer. Mijn dochter heeft er één in haar kamer hangen. Je bestelt ze onder andere hier. Een leuke lijst er om heen en je hebt een gepersonaliseerd kraamcadeau! Iets wat echt van dit kindje en wat hij of zij niet hoeft te delen.

 

Waarom een persoonlijk kraamcadeau?

Met drie kinderen kan ik zeggen dat ik aardig wat ervaring heb op het gebied van kraamcadeaus. Flesjes shampoo van een ander merk dat je fijn vindt, dubbele leesboekjes of spelletjes wat je al hebt. Zeker bij een twee of derde kindje is dit een gevaar. Koop daar om een leuk gepersonaliseerd kraamcadeau!

 

 

Geld voor een kersverse ouder

Ben je toch bang dat je de plank misslaat met het kopen van een gepersonaliseerd kraamcadeau en wil je liever geld geven zodat de ouders zelf iets kunnen aanschaffen! Geloof me met een baby heb je behoefte aan geld. Aan slaap en aan geld. Dus geld is altijd een goed idee als kraamcadeau. Wil je nou niet op een afgezaagde manier geld geven? Maak er dan een potje van, De ouders geven dit geld uit op een moment dat het hen uitkomt en aan iets wat ze echt kunnen gebruiken. 

 

Succes met het uitzoeken van een kraamcadeau! en onthoud, met een gepersonaliseerd cadeau  maak je altijd meer indruk! :) Voor welk cadeau ga jij?

 

In dit blog zitten affiliatie links verwerkt, dat betekent dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via mijn link.

Voor jou is het product niet duurder, van de opbrengsten onderhoud ik mijn website! Dus alvast bedankt.

 

Lief Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.