Home » Blogs » Overige Blogs » Uitje in Drenthe: Belevingspad Hoogersmilde

Uitje in Drenthe: Belevingspad Hoogersmilde

Gepubliceerd op 13 mei 2021 om 07:18

Is het belevingspad Hoogersmilde leuk? En wat is er te doen?

 

In het mooie midden Drenthe ligt een plekje genaamd Hoogersmilde. Waar in het midden van de bossen en het heide een heus belevingspad ligt. De route zelf is ongeveer 2,5 kilometer en gaat door het Drents Friese Wold. Een mooi stukje natuur in Drenthe. Om bij de route te komen loop je ook zo een kilometer extra. Ik vond het een beetje lastig om het pad te vinden. Het adres op google: (bosweg 23, Hoogersmilde) komt uit bij camping de Reeënwissel.  En daar liep ik dan met mijn twee oudste kinderen over de camping midden in de meivakantie. De eerste campinggasten ontwaakten en daardoor voelde ik mij een soort van ongenodigde gast die geen pyjama mee had, iet wat ongemakkelijk dus. Het was best een stukje over de camping heen lopen en op een gegeven moment miste ik de bordjes die de route naar het pad aangaven. Bij navragen liep ik goed en uiteindelijk heb ik de ingang van het belevingspad gevonden.

Na een tijdje zag ik nog een soort "start" van de route met een parkeerplek, je hoeft denk ik dus niet vanaf de camping te komen. Maar het is wel slim van de camping om via google de wandelaars naar hun camping te leiden, want het is een super camping en ik wil er volgend jaar kamperen. Ook bood het ons mooi de gelegenheid om na de route te lunchen op het terras van de camping dat net weer geopend was. Win-win dus.

 

Wat is er te beleven bij belevingspad Hoogersmilde?


Je loopt een ronde route en start en eindigt dus bij hetzelfde punt. Het punt met het neergestorte vliegtuig en de piloot die nog in de boom hangt. Erg indrukwekkend voor de kinderen. Je loopt een route door het bos en langs de heide en onderweg zijn er verschillende dingen om te beleven. Zoals een sporenpad, waarbij de kinderen moeten raden welk spoor van welk dier is. Ook is er een keienpaadje, hangt er een kikker in de boom en is er een boswachtershutje waar je in kunt. Aan het eind is een plaggenhutje waar de kinderen in kunnen en je komt nog een televisietoren tegen die je kunt bereiken met een houten pad omhoog (het rennen naar beneden is ook erg leuk). Onderweg kom je nog een waterpomp tegen, kortom genoeg te beleven op het belvingspad Hoogersmilde. Na afloop kun je spelen op de camping, waar tevens een klim en klauterbos is aangelegd, ook leuk om even mee te nemen. Kortom een leuk belevingsuitje voor kinderen van 4 tot 12 jaar in Drenthe.

 

Buggyproof belevingspad
Ik heb er niet goed opgelet of het pad buggyproof is (ik ging zonder baby) maar ik zag wel een kindje in een rolstoel, dus het lijkt me wel te doen voor buggy’s en of rolstoelen.

 

De camping heeft tevens een manege en hierdoor voor de echt paardenliefhebbers een ideaal uitje. Er zijn veel paarden en pony's te zien en te berijden. Verder in de omgeving is er ook genoeg te beleven. In het voorjaar heb je de tulpenvelden in de omgeving waar je heerlijk door heen kunt lopen en foto’s kunt maken. Ook heb je de pluktuinen, deze was helaas al leeg toen wij er kwamen. Het landschap is fantastisch en er zijn veel leuke en authentieke dorpjes in de omgeving. Kamp Westerbork ligt op steenworp afstand en mag natuurlijk niet ontbreken aan een uitje in Drenthe.

 

Wil je graag nog meer over leuke uitjes in Drenthe lezen? Lees dan ook mijn blogs over het boomkroonpad in Drouwen,  het Sabeltandtijgerspoor of het Roekpad in Echten.

Drenthe doet wat met je.

 

En ga jij het belevingspad ook lopen met je kinderen?


Of boek je ook een verblijf bij camping de reeënwissel? Gaan we gezellig samen kamperen.
Deze blog is niet in opdracht van camping de reeënwissel geschreven. 

 

 

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.