Gastblog van Julia van WoeWoe.nl

Gepubliceerd op 18 mei 2021 om 07:26

Toen Lisanne vroeg of ik een gastblog wilde schrijven over het ouderschap en de combinatie met mijn eigen bedrijf toen zei ik direct ja, daar kan ik wel wat mee!

 

Eerst even een kort voorstelrondje: ik ben Julia, 31 jaar en moeder van 2 zoontjes: Damian van 3 jaar en Owen van 7 maanden. Dit jaar 5 jaar getrouwd met mijn lieve man Sander en samen met nog 3 katten wonen we in Lelystad.
Naast de belangrijkste baan in mijn leven, mama zijn, ben ik ook parttime werkzaam in het toerisme en heb ik sinds kort mijn eigen onderneming: WoeWoe.
WoeWoe is een webshop met knutselspullen en bouwspeelgoed voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Bij ons vind je bijvoorbeeld een kartonnen speelhuis om zelf in te kleuren, knutselpakketten van Re-Cycle-Me om duurzaam te knutselen of Sluban bouwsets, een goedkoop alternatief voor Lego.

 

Voor het eerst mama worden

Ruim 3 jaar geleden ben ik voor het eerst mama geworden; mijn wereld stond op zijn kop! 9 maanden lang fantaseer je over de komst van je kleine maar waar bereid je je eigenlijk op voor? Geen idee! Gelukkig helpt moeder natuur je een handje; met een flinke dosis moedergevoelens baande ik mij een weg door het eerste jaar. Een pittig jaar, Damian was niet de makkelijkste baby. Op dat moment denk je: na het eerste jaar wordt het vast beter. Nou ik kan je vertellen: de peuterpuberteit die daarna komt, is ook niet mis!

 

De wens voor een 2e kindje was groot en in januari 2020 was het zo ver: een positieve test! Gelukkig geen positieve Corona test, dat was toen nog iets wat alleen in China was en toch nooit naar Nederland zou komen..

 

In maart zijn we met z’n 3e (stiekem 4 want Owen zat dus al in mijn buik) naar Sri Lanka op vakantie geweest, daar kan ik blogs over vol schrijven. Wat een heerlijk avontuur was dat! Terug in Nederland was ik 12 weken zwanger en begon de eerste lockdown. Het was een zwangerschap waarin we veel thuis waren en daardoor kon ik ook goed rusten, konden we het huis goed opruimen (hallo nesteldrang!) en ons op de komst van de kleine jongen voorbereiden.


Een tweede kindje

14 oktober 2021 is onze 2e zoon Owen geboren. Om 01:00 werd ik wakker om te plassen en 03:03 lag hij in mijn armen. Hierna volgde een heerlijke kraamtijd en hele relaxte maanden. Wat was het genieten om een 2e kindje te hebben, doordat ik het al een keer heb meegemaakt, ben ik veel zekerder in mijn opvoeding en omdat Owen zelf een hele makkelijke baby is, vinden we een 2e kindje absoluut niet zwaar. Damian is ook een erg lieve broer voor Owen, het eerste waar hij ‘s ochtends om vraagt is baby.

 

Moederschap in combinatie met een eigen bedrijf

Begin van 2021 werd ik onrustig. Door Corona is het een hele gekke tijd op mijn werk (ik werk bij een reisorganisatie) en omdat je zoveel thuis bent, merkte ik dat de muren af en toe op mij af kwamen. Ik vind het heerlijk met de kids maar haal ook heel veel voldoening uit nieuwe dingen leren en doen. Het was tijd voor wat nieuws, maar wat?

 

Eén van de dingen die ik altijd al heb willen leren is websites maken, leek me zo leuk om te kunnen! Dus waarom zou ik het niet proberen? Avonden Youtube video’s kijken en veel proberen volgden. Maar waar ga ik dan een website voor maken? Een webshop met knutselspullen voor kinderen was het idee en 5 maanden later was daar dan WoeWoe!

 

De combinatie tussen moeder zijn en werken vind ik heerlijk. Doordat ik soms even niet met de kinderen ben, merk ik dat ik een leukere moeder ben. De dagen dat ik werk, is mijn man thuis bij de kinderen. Hij werkt wisseldiensten dus veel in de avond, nacht en in het weekend. Zo is ons werk goed te combineren al is het wel druk, er is bijna altijd wel 1 van ons aan het werk. Het voordeel van deze constructie is dat hij ook veel met de kinderen is.

 

In de avonduren werk ik aan WoeWoe. Zo typ ik nu deze blog met Owen in mijn armen aan het slapen. Het is druk maar ik krijg er ook weer heel veel energie van en zo blijf ik mezelf ontwikkelen. 

 

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar WoeWoe? Wil je knutselinspiratie of ook zo een cool kartonnen speelhuis? Neem dan zeker een kijkje op woewoe 

 

Liefs Julia

 

Wil jij ook een gastblog op mijn site? Neem dan even contact met me op. Dan bespreken we de mogelijkheden.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.