Nationale buitenspeelweek 2021!

Gepubliceerd op 5 juni 2021 om 07:36

Jaa, het is bijna zover: de nationale buitenspeeldag van 2021. Wist je dat er dit jaar een buitenspeelweek komt? Op de site van jantjebeton lees je hier alles over. Woensdag 9 juni is de start! 

 

Nickelodeonnederland en Jantje beton hebben een leuk initiatief bedacht: namelijk de Poster Walk.

 

Je kunt namelijk bij de Intertoys winkel bij jou in buurt een gratis poster halen. Maar ze zijn ook te downloaden op de site van jantje beton. Doe mee en bezorg jouw kinderen een onvergetelijke buitenspeeldag 2021. 

 

De Poster Walk stimuleert kinderen om alleen of met hun vriendjes er op uit te gaan en lekker buiten te spelen. Hoe meer mensen een poster voor het raam plakken hoe leuker. Op iedere poster staat een Nickelodeon karakter met een leuke opdracht/activiteit. Dit maakt buitenspelen erg leuk! 

 

Schakel op 9 juni (tussen 13.00 en 17.00) lekker de tv uit, ruim de ipad en de telefoon op en gooi de kinderen naar buiten. Doe de Poster Walk door jouw dorp of stad en nadat je alle poster hebt gevonden en alle opdrachten hebt uitgevoerd kun je lekker buiten blijven spelen. Heb je even geen idee wat je met de kinderen moet doen?

 

Wat dacht je van:

- Stoeprandje?

- Stoepkrijten?

- De bal, de bal is voor?

- Touwtje springen?

- Blind volleybal?

- Jeu des Boeles met dennenappels?

- Blikspuit?

- Verstoppertje?

 

Genoeg leuke spelletjes om lekker buiten met de kinderen te doen. Wil je nog meer leuke spel ideeën? Kijk dan even op jantje beton. 

Deel vooral dit bericht zodat iedereen nog een gratis poster kan halen bij de Intertoys. Voor de Poster Walk.

 

Vergeet je buitenspeel avonturen niet de delen via #buitenspeeldag2021! 

 

Uit onderzoek blijkt dat kinderen tot 12 jaar steeds minder buiten spelen en sporten. Hierdoor beweegt een deel van de kinderen te weinig. Doe daarom mee met de buitenspeel week van 2021. 

Buitenspelen is een sociale gebeurtenis en bevordert het empathisch vermogen van kinderen! 

Bewegen heeft een geweldig effect op het brein.

(bron: Erik Scherder)

 

 

Zullen we met z'n allen lekker buiten gaan spelen 9 juni (en daarna natuurlijk ook, want buitenspelen is gezond). Klik hier voor mijn meest irritante speelgoed. 

Nu alleen nog hopen op goed weer 9 juni!

Ik zie jullie buiten... !

 

 

Wat is jullie favoriete spel buiten??

 

Liefs Lisanne

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.