Zo maak jij jouw eigen pop it chocolade.

Gepubliceerd op 11 augustus 2021 om 06:55

Wat is een pop it met chocolade? Om de vraag te beantwoorden: Hoe maak je pop it chocolade, moet je misschien eerst weten wat een pop it is.

De pop it behoort tot de groep fidget toys die kunnen ondersteunen bij stress situaties. Het idee is gebaseerd op bubbeltjes plastic. Altijd als ik bubbeltjes plastic zie dan heb ik de neiging deze kapot te drukken. Bij een pop it kun je steeds het bolletje kapot drukken. Draai je pop it om en begin opnieuw.

 

“Heb je ook vaak last van stress? Wil je je frustraties kwijt of verveel jij je ook zo door de pandemie die ons allemaal in bedwang houdt? Dan is er nu dé oplossing voor jou… De Push pop it bubble neemt alle stress weg en brengt rust. Handig om de fidget toy mee te nemen naar het werk zodat je even de irritaties van je af kan “poppen”.

Het kan als sensorisch spel gebruikt worden bij kinderen en mensen met een beperking, ze trainen hun fijne motoriek en ondervinden hierdoor rust. Voor mensen met autisme, stress, ADHD en angst is het een sterk hulpmiddel om hun frustraties aan de kant te zetten. Door het indrukken van de bubbles wordt het lichaam rustig en ondervindt de persoon kalmte waardoor hij beter kan functioneren.”

Bron: Bol.com

Kenmerken pop it:

✅ Educatief

✅ Stress verminderend

✅ Geschikt voor jong en oud

✅ Lichtgewicht (225 gram)

✅ Siliconenrubber (BPA vrij)

✅ Wasbaar

 

Koop hier nu je eigen pop it

Voor mij is stress een reden om chocolade te eten. En toen ik laatste een filmpje zag over pop it chocolade leek me dit een ideale oplossing. 

Lees ook: 17 x ‘dingen waar ouders stress van krijgen.

 

Hoe maak je pop it chocolade?

 1. Smelt wat chocolade au bain-marie (in een pannetje)
 2. Vul je pop it met alles wat jij maar lekker vindt (of je toevallig in huis hebt). Wij gebruikten rozijntjes en rijstwafel (tip: Chocolade met rijstwafel is erg lekker).
 3. Giet de gesmolten chocolade uit over je (gevulde) pop it.
 4. Zet in de koelkast om op te stijven.
 5. Je kunt na ongeveer een uurtje de chocolade zo uit je pop it drukken en lekker opeten.

 

De fout die wij maakten (natuurlijk moest er iets fout gaan) is dat wij te snel de chocolade uit de pop it wilden halen en het niet goed uit gehard was. Wij hadden dus kleine stukjes pop it chocolade. Maar als je het langer in de koelkast laat, dan kun je hem in zijn geheel eruit halen. De smaak was er overigens niet minder om.

 

Bij mij zien dingen er altijd anders uit dan bij andere mensen.

 

Je kunt de pop it bijvoorbeeld vullen met:

 • Rozijnen
 • Smarties
 • Marshmallows (kleine stukjes)
 • Cranberries
 • Skittles
 • Schuddebuikjes
 • Nootjes (amandel, hazelnoot, walnoot)
 • Stukjes stroopwafel of andere koek

 

Eet smakelijk!

 

 

Ben je trouwens een echte friemelaar? Er zijn nog veel meer fidget toys zoals de simple dimple pop it sleutelhanger: Door de tactiele stimulatie is het ideaal voor prikkelzoekers en zorgt het spelen en friemelen voor meer kalmte en een betere focus.

Was jij al bekend met het fenomeen pop it? En ga je ook proberen chocolade te maken?

 

 

In dit blog zitten affiliatie links verwerkt, dat betekent dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via mijn link. Voor jou is het product niet duurder, van de opbrengsten onderhoud ik mijn website! Dus alvast bedankt.

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.