Dit is onze favoriete kinderspeelgoed met cadeau ideeën voor een 6 jarige.

Gepubliceerd op 24 augustus 2021 om 06:33

Aangezien ik al eens een blog schreef over Irritant kinderspeelgoed en andere ergenissen wordt het nu tijd dat ik iets schrijf over speelgoed wat er wel in komt bij ons thuis.

Eigenlijk heeft mijn voorkeur houten speelgoed. Dit omdat er geen licht en geluid afkomt en vaak duurzaam is. Het kan niet snel stuk en heeft een super mooi design dat in elk interieur past.

Mijn dochter kreeg afgelopen januari op haar  'Corona-verjaardag'  een houten regenboog van Little Dutch. De kleuren zijn fantastisch en passen mooi op haar kamer. Ik vind dit speelgoed echt een aanrader voor zowel jongens als meisjes. Het is mooi te combineren met een houten treinspoor of met houten diertjes/autootjes die onder de bogen door kunnen rijden of zelfs erover heen gaan.

Mogelijk dat je na het maken van een treinspoor en weilanden voor de dieren wel een cursus Hoe krijg je je kinderen aan het opruimen – zonder te zeuren, schreeuwen of dreigen?  kunt gebruiken.

 

Ik schreef ook al eerder over Wat geef je een (derde) baby cadeau voor de eerste verjaardag?  Hier staan leuke tips in voor een baby/dreumes en speelgoed wat je bij ons in huis terug vindt. In dit blog wil ik stil staan bij uitdagend speelgoed voor mijn 6 jarige knappe kop. Mijn oudste werd namelijk 6 en mocht meteen daarna ook starten in groep drie. Wat is er dan leuker om je eerste eigen leesboekje te mogen krijgen.

Een AVI boekje gaat mee in de ontwikkeling van je kind en begint bij de basis. Het sluit daarom prima aan bij hetgeen ze op school leren. Thuis kun je samen met je kind ook boekjes gaan lezen en letters leren!

Ook oefenboekjes voor het lezen en rekenen zijn een aanrader om te vragen op deze leeftijd.

TipToi Stift  en Globe
Zelf hebben wij onze onderzoekende “net geen kleutermeneer meer” een tiptoi globe (wereldbol)  met stift gegeven. Dit omdat wij echt al moe worden van alle vragen over de wereld: Hoe groot in Nederland? Waar ligt Duitsland? Hoe kom je in Afrika? Is de aarde plat? Draait de zon? Dit gaat echt de hele dag door. Dus wij dachten, wij kopen een wereldbol die al zijn vragen kan beantwoorden. Super handig.

Review:
De Tiptoi globe is echt fantastisch. Met de interactieve stift kan mijn zoon alle landen aantippen en krijgt hij informatie over het land, de hoofdstad, de dieren die er leven en de inwonersaantallen. Je kunt met de globe ook nog vier spelletjes doen, variërend tussen op tempo de landen zoeken en aantippen tot een wedstrijdje tussen meerdere spelers. Erg leuk en vooral erg leerzaam.
Wist je dat de stift multifunctioneel is en op alles van Tiptoi gebruikt kan worden? Dus niet alleen op de Globe van tiptoi maar ook de wereldatlas, op reis door de seizoenen, ik leer engels, nijntje, getallen eiland en nog veel meer. Een aanrader dus!

Handig als je met 5 december nog iets wilt uitbreiden. Het speelgoed is erg degelijk, leerzaam en niet moeilijk te instaleren. Bij de stift zit een USB kabeltje zodat je het juiste programma kunt programmeren op de stift. Je hebt dus even een computer nodig, met de handleiding erbij is dit zo gepiept. De Tiptoi Globe zorgt voor uren speelplezier bij mijn zoontje van 6. De stift is nodig maar kun je dus ook gebruiken bij andere varianten van Tiptoi. Het is gebruiksvriendelijk en de bediening is eenvoudig. Erg leuk een leerzaam speelgoed. 
De stift werkt wel op batterijen! Bestel die erbij om teleurstelling te voorkomen.

Wat altijd goed in de smaak valt en waar wij fan van zijn bruder-speelgoed. Dit speelgoed is zo mooi, levensecht en degelijk. Vooral voor jongens is dit altijd een goed verjaardagcadeau. Welke jongetje wil er nou geen trekker, vrachtwagen of landbouwmachine hebben om thuis mee te spelen.

Als laatste tip voor een 6 jarig kind wil ik meegeven: koop spelletjes. Spelletjes zijn altijd leuk en zorgt voor quality time met je kind. Hier zijn ze gek op het pieter konijn bordspel, levensweg junior of monopoly kaartspel. Catan junior staat nog op onze wensenlijst.

Wil jij meer weten over quality time met je kind? Lees dat dit blog over: Wat is slow parenting?  zodat je even kunt vertragen en echt met je kind kunt spelen.

Wil je trouwens cadeau ideeën voor een meisje van 5 weten? Karin schreef hier een leuk blog over: Cadeautips meisje 5 jaar

 

Genoeg cadeau ideeën voor een 6 jarige. Wat is jouw cadeautip? En kende je Tiptoi al?

 

 

 

In dit blog zitten affiliatie links verwerkt, dat betekent dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via mijn link.

Voor jou is het product niet duurder, van de opbrengsten onderhoud ik mijn website! Dus alvast bedankt.

 

 

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.