Zo vier je een kinderfeestje!

Gepubliceerd op 13 september 2021 om 06:58

Weet je nog dat ik voor ouders.nl schreef dat mijn kind zijn eerste kinderfeestje had en ik daar iets van vond? Vorige maand was mijn oudste jarig. Hij werd zes en hoewel ik genoeg cadeauideeën voor mijn 6 jarige had. Vond ik het organiseren van een kinderfeestje nou niet bepaald makkelijk. Want wat ga je doen met een groepje kinderen van zes jaar? Hoe organiseer je een stoer kinderfeestje?

Zijn eerste kinderfeestje thuis.

Omdat dit zijn eerste kinderfeestje was en wij de tuin groot genoeg hebben wilde ik graag thuis blijven met hem. Het moest dus een kinderfeestje in de tuin worden. Allerlei opties schoten ons door het hoofd: Oud Hollandse spelletjes, speurtocht maken en schatgraven. Mijn net niet kleuter meneer kon zelf geen keuze maken en veel voorbeelden qua kinderfeestjes had hij ook niet.

Maar sinds wij in dinoland Zwolle  zijn geweest en ik met mijn zoontje heb gelasergamed wil hij niets anders meer. Mama ik wil lasergamen op mijn kinderfeestje! Ze gezegd zo gedaan. Of toch niet? Want hoe organiseer je een leuk lasergame uitje op locatie??

 

Lasergamen als kinderfeestje

Per toeval kwam ik in contact met Lasergame Groningen die aangaven een unieke lasergame ervaring op locatie te kunnen arrangeren. Maar hoe werkt dat dan? Hoe organiseer je een lasergame kinderfeestje thuis?

Het huren van lasergames is eigenlijk heel simpel:

Stap 1: Reservering maken
Via de website kun je gemakkelijk een reservering plaatsen. Na de reservering voor de laserguns krijg je in de mail een bevestiging met daarin de gebruiksaanwijzing van de laserguns. Bij je reservering krijg je ook nog gratis targets zodat je een uitdagend speelveld kunt creëren voor alle spelers. Naast de gratis targets krijg je ook nog een document met speelmogelijkheden die je kunt doen met de lasergame activiteit.

 

​​Stap 2: De laserguns verzenden of halen
Je hebt de mogelijkheid om de laserguns op te halen in Groningen. Je kunt er ook voor kiezen om de lasergun te laten bezorgen bij jouw thuis (tegen een meerpijs).

​​

Stap 3: Een locatie voor jouw laserfeestje
Je bepaald zelf een geschikte locatie voor je lasegame feestje.

Wij hielde het lasergame feestje bij ons in de tuin, we toverden de tuin om tot een heus basiskamp van het leger met allerlei hout gestapelde muurtjes en vuilnisbakken om je achter te verstoppen.

 

Stap 4: Beginnen maar
Lasergamen is geschikt voor iedere vriendengroep, van jong tot oud! Voor het lasergamen heb je verschillende spelmogelijkheden. Verdeel je de groep in tweeën of kies je voor meerdere teams?

​​

Stap 5: De laserguns terugbrengen of opsturen

Je huurt de laserguns voor een hele dag. Hierdoor heb je genoeg tijd om meerdere potjes te spelen en kun je ook voor verschillende spelopties kiezen. 

 

Een goede locatie is niet groter dan een voetbalveld en heeft voldoende beschutting. Voor buiten kan je denken aan het plantsoen, bos, park of in de wijk. Ga je toch liever binnen lasergamen, dan kun je dit bijvoorbeeld doen in een kantoorpand, parkeergarage, school of gymzaal.

Onze ervaring met lasergame kinderfeestje in de tuin

Wij hebben altijd het motto: als je geen verwachtingen hebt dan valt het ook niet tegen. Ik bedoel wat moet nu verwachten van een box met laserguns via de post?
De guns kwamen mooi op tijd aan voor het kinderfeestje. De verrassing was al groot dat er van die legerkleden bij in zaten zodat je de ruimte kunt aankleden. Ook zaten er schmink stiften in zodat de kinderen groene en bruine camouflage strepen op hun gezicht konden krijgen. Super cool. Met als klap op de vuurpijl hele coole laserguns. Veel groter dan hoe ik ze eerder in het pretpark had gezien. Ik zag de ogen van mijn kinderen groter worden bij het uitpakken van de guns. Er zat een duidelijke beschrijving bij, extra batterijen en mooie vlaggen die je kunt gebruiken bij de spelletjes.

Top lasergamefeestje

De kinderen hebben genoten van het lasergamen in de tuin. Lasergamen is zowel voor jongens als voor meisjes ontzettend leuk om te doen. Kinderen vanaf 6 jaar (jonger zou ik het niet doen) zijn competitief ingesteld en dat maakt dat iedereen zich inzet en wil winnen. Papa en mama hebben zich ook uitgeleefd. Het is zeker niet kinderachtig en ook oudere kinderen en volwassenen vermaken zich hier prima mee. We hebben een paar uur lang met de laserguns gespeeld en allerlei spelletjes gedaan. Ieder voor zich, teams samen stellen en vlaggen veroveren. Ben jij opzoek naar materialen voor een leuk kinderfeestje? Kijk dan zeker even bij lasergameverhuur Groningen. Ik kan het echt aanraden. Alles is compleet geleverd, in de kist zit een retour enveloppe en je stuurt het zo weer retour.

Gegarandeerd speelplezier en een kinderfeestje om nooit te vergeten!!

Moet jij zelf ook een kinderfeestje organiseren? Gebruik dan deze handige planning

 

Wat staat er op jullie lijstje om te doen? Hebben jullie trouwens kinderfeestjes in een thema?

 

 

Dit blog is in samenwerking geschreven met lasergame verhuur Groningen. 

Wil jij weten wat een blogger voor jouw bedrijf kan betekenen? Kijk dan even bij Samenwerkingen of neem Contact  met mij op.

In dit blog zitten affiliatie links verwerkt, dat betekent dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via mijn link.

Voor jou is het product niet duurder, van de opbrengsten onderhoud ik mijn website! Dus alvast bedankt.

 

Liefs Lisanne

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.