Dit is waarom LEGO zo leuk is!

Gepubliceerd op 25 september 2021 om 14:54

LEGO poppetje

Je kent het wel; die kleine minuscule blokjes waar je altijd heerlijk op kunt trappen om vervolgens een week lang last te hebben van je voet. Ik heb het natuurlijk over Lego! Door moeders vaak als irritant beschouwt maar voor kinderen een garantie voor uren lang speelplezier.

 

Waarom is LEGO zo leuk?

Sommige kinderen vinden het vooral leuk om te bouwen met lego. Dit is spelen met lego en dat is helemaal prima. Maar er zijn ook kinderen die de poppetjes gebruiken en er een verhaal omheen verzinnen.

Het spelen met Lego stimuleert hierdoor de spelontwikkeling, maar biedt ook kansen voor de taalontwikkeling. Wanneer kinderen hierdoor gaan samen spelen dan bevordert het ook nog eens het samenspelen.

Voor veel kinderen is het nabouwen met behulp van een stappenplan nog best pittig. Ze hebben hiervoor ruimtelijk inzicht nodig. Ruimtelijk inzicht die dus door het bouwen met LEGO ontwikkelt wordt. Bij jonge kinderen is het aan te raden om eerst samen te bouwen en vanaf een jaar of 5 ga je zien dat kinderen zelf kunnen gaan bouwen.

 

Het spelen met Lego draagt bij aan allerlei ontwikkel domeinen van kinderen.

Bij het opvolgen van de instructies komt ook weer veel taal aan bod. Denk maar aan “Pak drie blauwe blokken” of “Pak twee wielen”. De kinderen leren aanwijzingen van een instructie op te volgen. Ook allerlei rekenbegrippen komen aan bod, denk aan de kleuren, vormen, maten en voorzetsels. LEGO is dus eigenlijk heel erg leerzaam! Het bevordert de sociaal-emotionele en de motorische ontwikkeling en kinderen leren bij op het gebied van taal, rekenen en spel. Ik zeg inslaan die Lego..

 

Lees ook maar eens: 5 Redenen waarom LEGO je kind creatiever maakt

LEGO speelgoed

Legospelletjes
LEGO is niet zoals je in eerste instantie zou denken alleen om mee te bouwen. Je kunt er ook leuke spelletjes mee spelen. Kijk hier voor: De 10 leukste DIY LEGO spelletjes

 

Bricklord.nl
Was jij al bekend met Bricklord.nl? Zij zijn een onafhankelijke prijsvergelijkingssite van al het LEGO dat je maar kunt bedenken. Handig met de komende feestdagen in het vooruitzicht. Altijd gegarandeerd de beste prijs voor jouw LEGO.

Het leuke aan deze site is dat je kunt selecteren op leeftijd of thema. Zo kun je zoeken naar specifieke lego over bijvoorbeeld dino’s voor een 6 jarige.

Lees ook: Wat als mijn kind een dino obsessie heeft?

 

Bij Bricklord.nl krijgt geen enkele aanbieder een voorkeurspositie, waardoor je altijd écht de beste prijs te zien krijgt. Zo kunnen de kinderen voor minder geld nóg meer avonturen beleven

 

Lego Creator
Wist je dat Lego ook zeer geschikt is voor volwassenen? “Ben jij een echte LEGO bouwexpert? Zit jij graag uren aan een LEGO bouwwerk te bouwen? Dan zijn de LEGO Creator Expert  bouwsets perfect voor jou. Bouw iconische gebouwen, modulaire huizen en de meest gedetailleerde voertuigen. Hier ga je zeker veel plezier aan beleven.”

Door alle kleine details zijn de LEGO Creator Expert bouwsets wel een uitdaging om te bouwen. Daarom zijn de meeste sets bedoelt voor 16 jaar of ouder. Er zijn een paar sets verkrijgbaar voor kinderen vanaf 12 jaar, maar bedenk goed dat de LEGO Creator Expert bouwsets echt geduld vereisen om in elkaar te zetten!

 

Kijk voor de aardigheid even naar deze LEGO Volkswagen T2 Kampeerbus. Dat is toch te gek?

 

Het spelen met LEGO is natuurlijk een geschikte activiteit voor binnen, door middel van het spelen met LEGO ontwikkel je bij kinderen meerdere vaardigheden. Het is wel belangrijk dat kinderen ook iedere dag even buitenspelen. lees hier meer over het buiten spelen met risico’s.  Ook buitenspelen stimuleert de ontwikkeling van kinderen. 

 

Heb jij thuis ook een LEGO fan? Welke serie is bij jullie favoriet?

 

 

Dit blog is in samenwerking geschreven met Bricklord.nl  Wil jij weten wat een blogger voor jouw bedrijf kan betekenen? Kijk dan even bij Samenwerkingen of neem Contact  met mij op.

 

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.