Decembercadeaus! Dit is hoe het een succes wordt.

Gepubliceerd op 2 november 2021 om 12:25

Raak jij altijd in de stress van de decembermaand? Moet jij op het laatste moment nog voor cadeaus zorgen en heb je geen idee wat je moet halen voor je kinderen? Loop jij net als half Nederland de laatste dagen voor het feest nog in de winkel te zoeken of wacht je met smart op de postbezorger? Zal hij op tijd komen? Met deze tips zal het inkopen doen voor de december maand een succes worden!

 

Begin op tijd

Tip 1: Begin op tijd. Zelf loop ik eind oktober al te struinen bij de winkels voor een cadeau voor sinterklaas of kerst. Omdat het a) nog niet zo druk is in de winkels en half Nederland nog moet wennen aan een veranderend weertype. En b) omdat de prijzen van het speelgoed nu nog niet zo hoog zijn. Klinkt altijd heel erg leuk 20% korting op lego in de maand november en december, maar in oktober ligt de prijs nog lager. Dus win win.  

decembercadeau onder de kerstboom

Maak keuzes

Tip 2: Maak keuzes! Ik kies er zelf altijd voor om een gelijk aantal cadeautje voor de kinderen te hebben. Zo krijg je geen ruzie over hij heeft meer. Ook probeer ik te kijken naar groottes van de cadeaus want een groot cadeau maakt altijd meer indruk dan een klein cadeautje. Dus pas hiermee op. Als er een groter leeftijdsverschil is kun je de oudste natuurlijk wel uitleggen dat wanneer een duurder cadeau krijgt je ook minder krijgt.

 

Laat je niet beïnvloeden door al die reclamefolders en speelgoedboeken

Dit hoort eigenlijk een beetje bij tip 1. Eind oktober en begin november komen de speelgoedboeken door de brievenbus. Een wir war van cadeautips en veel te hoge prijzen. Kinderen kunnen vaak geen keuze maken en willen alles. Laat jezelf en je kinderen niet gek maken door dit aanbod! Kijk ook of je een alternatief kunt vinden in een andere winkel, mogelijk niet een A merk maar wel hetzelfde speelgoed. De Decembermaand moet ook nog betaalbaar blijven!

 

Koop praktische cadeaus

Tip 4: Koop praktische cadeaus. Altijd handig en zou je toch moeten aanschaffen! Denk aan: een nieuwe rugzak voor school, een broodtrommel, sokken of een pyjama. Het kind krijgt een cadeautje, jij zou deze uitgaven toch al moeten doen en je zak voor Sinterklaas is mooi gevuld. Opnieuw een win win situatie. December is voor de praktische cadeaus!

 

Een moeder tipte mij op het volgende:

Wij kopen altijd: Something to wear, something they want, something they need, something to read en something to eat! Dus iets wat ze kunnen dragen, iets dat ze willen, iets dat ze nodig hebben, iets dat ze kunnen lezen en iets dat ze kunnen eten.

Persoonlijk vind ik dit een mooi uitgangspunt. Ik hou van praktische cadeaus.

cadeau

Cadeau tips per leeftijd:

Raak jij in de stress omdat je niet zo goed weet wat je moet kopen en wil je niet alleen praktische cadeau kopen? Ik schreef al eens een review over de Tiptoi Globe en ander favoriet kinderspeelgoed voor een 6 jarige.

 

Kijk wel uit dat je niet de plank misslaat met dit irritant kinderspeelgoed.

 

Voor jongens vanaf 8 jaar kwam ik deze leuke lijst tegen: Verlanglijst voor 8 jarige jongen. Met allemaal boeken tips, spelletjes tips en mooie uitdagende puzzels. Een zelfde lijst is er natuurlijk ook voor meisjes van die leeftijd: Speelgoed & cadeau meisje 8 jaar.

 

Heb jij jongere kinderen? Dit is een top5 lijstjes voor baby’s en dreumesen. Top 5 cadeautjes voor baby's.

 

Heb jij een kleuter in huis? Denk dan eens aan een kassa en boodschappen. Zo speel je zelf winkeltje thuis. Dit stimuleert de fantasie, ontwikkelt sociale vaardigheden en bevordert de rekenvaardigheden. Het mooie hiervan is dat je dit in mooie houten speelgoed kunt kopen.

Voordeel van houten speelgoed is dat er geen batterijen in kunnen, het is duurzaam en gaat heel lang mee. Houten speelgoed past goed in elk interieur. Lees ook tips over: Hoe houd je een kinderspeelhoek netjes en geordend? Houten cadeaus zijn dus ideaal als decembercadeaus.

 

Ik hoop dat je door het leven van dit blog wat relaxter je sinterklaas of Kerstinkopen kunt gaan doen en dat je wat mooie cadeau ideeën hebt opgedaan.

 

Nu ben ik heel nieuwsgierig: Hoe gaat het met jouw decemberinkopen? Levert het weer veel stress op? Welk speelgoed gaat bij jullie in de zak of onder de boom deze decembermaand?

 

In dit blog zitten affiliatie links verwerkt, dat betekent dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via mijn link.

Voor jou is het product niet duurder, van de opbrengsten onderhoud ik mijn website! Dus alvast bedankt.

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.