Dit is waarom een wintersportvakantie zo leuk is!

Gepubliceerd op 4 november 2021 om 18:47

Wintersport is wat mij betreft de mooiste vakantie van het jaar. Het liefst zou ik 2x per jaar gaan. Iedere dag genieten van het skiën, de pistes, lekker lunchen in een knusse berghut, een feestje in de après-ski, het schitterende uitzicht, de vele bergen en vooral het dikke pak sneeuw! Er zijn wel 100 redenen waarom wintersport zo leuk is. Maar is wintersport ook leuk met kinderen?

wintersport in Oostenrijk

Wintersport is niet koud!

De meeste mensen denken bij wintersport aan kou, maar niets is minder waar. Bedenk je goed dat je tijdens een wintersportvakantie gekleed bent tegen de kou. In een super mooi designer skipak, warme laarzen en leuke hippe hoedjes bestaat er geen kou. tip van Flip: Draag laagjes kleding! Zo kun je altijd iets aan of uit doen. Denk aan: Hemd, warmhoud trui, ski-pully en een ski-jas.

 

Lees hier nog meer redenen waarom we zo gek zijn op wintersport.

wintersport met kinderen

“Wintersport geeft je het ultieme gevoel van vrijheid! Lijnen trekken op de piste geeft je het gevoel alsof je vliegt en de eerste sporen door een dikke laag poeder of op een vers geprepareerde piste hebben iets magisch. Het maakt niet uit of je nou skiet of snowboard, wintersport geeft altijd een ultiem gevoel van vrijheid”

 

Is wintersporten geschikt met/voor kinderen?

Wat mij betreft een volmondige JA. Kinderen, maakt niet uit welke leeftijd, willen iets te doen hebben. Volgens mij is er tijdens geen enkele vakantie zoveel te doen dan tijdens een wintersportvakantie. Spelen in de sneeuw, wandelen, skiën/snowboarden, rodelen, langlaufen of met de auto door de bergen allemaal is het fantastisch en het verveelt nooit.
Echt waar een wintersportvakantie verveelt nooit!

 

Tijdens een wintersportvakantie heerst er een andere sfeer, brandende kachels en veel lekkere drankjes zorgen voor een sfeer die je nooit, maar echt nooit, tijdens een zomervakantie creëert.

 

Waarom wintersporten in Oostenrijk?

Een wintersport vakantie Oostenrijk is vrij sneeuwzeker. Zeker de wintersportgebieden in Oostenrijk met een hoogte van boven de 2000 meter, zijn in januari, februari en maart sneeuwzeker.

In Oostenrijk spreekt men Duits en dat is toch een taal waarmee we uit de voeten kunnen. Ook het menu in Oostenrijk is vergelijkbaar bij de Duitsers en zeker anders dan in Frankrijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze typische Kaiserschmarrn

 

Dit is hoe je een winterbarbecue organiseert!

 

Oostenrijk is het land van de bergen en wij Nederlanders weten niet wat bergen zijn! Bergen hebben iets magisch, in Oostenrijk kun je er overheen en er onderdoor. Adem eens diep die berglucht in, fantastisch toch?

waarom een wintersport zo leuk is

Wat als je een éénoudergezin bent?

Ook voor eenoudergezinnen is wintersport een fijne optie. Kies bijvoorbeeld een georganiseerde wintersportreis via: wintersport vakantie eenouder gezinnen.

Ook als jij en je kinderen geen wintersport ervaring hebben, kun je deelnemen aan een wintersportvakantie voor éénoudergezinnen. Het is natuurlijk altijd mogelijk om voor of tijdens je wintersportvakantie ski-les te nemen.

 

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze eenoudervakantie in Oostenrijk. Genieten van en met je kinderen op een georganiseerde reis met andere alleenstaande ouders. Het is mogelijk om vanaf een jaar of 3, 4 te gaan skiën met kinderen. Met 4 jaar kunnen ze op les. Aangeraden wordt om vanaf 5 jaar de kinderen mee te nemen op skivakantie (om te skiën dan). Wandelen en genieten van de natuur en bergen kan met kinderen natuurlijk altijd.

 

Heb ik ski-les nodig tijdens mijn wintersportvakantie?

De bergen in Oostenrijk zijn echt wel wat anders dan de indoor pistes in Nederland of de veelal vlakke pistes in Winterberg. Mijn persoonlijk advies is JA. Als je in een drukke periode bent is het heel erg druk in de bergen van Oostenrijk of Frankrijk. De bergen zijn hoog en de afgrond is dichtbij, voor de veiligheid van jezelf en die van anderen is het raadzaam om ski-les te nemen en eerlijk waar: les met een clubje andere Nederlanders is juist heel gezellig. Kinderen kunnen in een kinderlesje met een Nederlandse juf, daar heb je even een paar uurtjes geen last van! Ideaal.

Dus ik zou zeggen, éénouder gezin of niet, Boek die wintersportvakantie!

 

En gaat een wintersport vakantie jouw zomervakantie vervangen?

 

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.