Dit zijn de meest totaal nutteloze babyuitzet artikelen

Gepubliceerd op 30 november 2021 om 09:06

Je bent zwanger! Zodra de eerste drie maanden voorbij zijn kun je eindelijk aan iedereen vertellen dat je zwanger bent. Met dit termijn beginnen ook vaak de inkopen. Weet jij al wat je wilt? Alles nieuw? Of ga je voor 2de hands? Misschien een combinatie?

Zelf kon ik niet wachten met nieuwe spulletjes kopen en gelukkig kon ik veel van mijn tante overnemen. Babyspullen zijn duur genoeg, daarom een blog over: totaal nutteloze babyartikelen die wat mij betreft vandaag nog uit de babyuitzetlijst mogen.

 

Flessenwarmer
Haha, ik moet altijd lachen om een flessenwarmer. Wij wonen in Nederland en wij kunnen gewoon warm water uit de kraan drinken. Meest makkelijke wat er is. Handwarm water uit de kraan en klaar is je flesje voor de baby. Niets geen gedoe met een flessenwarmer, waarom zou je? En waarom zou je hier geld aan uitgeven?

baby met onnodige babyartikelen

Lees ook: Wat je beter niet tegen een kersverse moeder kunt zeggen zo vlak na de bevalling.

 

Magnetronsterilisator
Eerlijk gezegd weet ik nog steeds niet goed hoe dit werkt. Ik mocht er één lenen van een vriendin van mij, maar man wat een gedoe! Waar moeten al die flesjes en spenen staan. Moest er nou wel of geen water in en dan in de magnetron? Misschien ben ik geen goede schoonmaker, maar bah mijn magnetron is altijd vies. Ik ben misschien ouderwets maar wat is er mis met ene pannetje op het vuur met water? Daar kun je prima de spenen en flesjes in uitkoken. En echt geloof me: Vanaf een maand of 6 doe je gewoon de flesjes in de vaatwasser. Scheelt een hoop. Conclusie: Koop geen magnetronsterilisator. Die heb je echt niet nodig.  

 

Matras voor onder je boxkleed
Ja dit is ook zo’n verkoop trucje die ik pas hoorde bij mijn 3e zwangerschap. Een matrasje voor in de box voor ONDER het boxkleed. Tenzij je bevalt van de prinses op de erwt vind ik dit echt een totaal onnodige aankoop. Koop een mooi, warm en dik boxkleed, dit is echt voldoende. Vanaf een week of 10-12 gaat jouw baby lekker op de grond spelen op een speelkleedje, daar leg je toch ook geen matras onder? Pas dan maar op als het gaat rollen. Normaliseren! Een baby heeft voldoende aan een boxkleed, hier hoeft geen matras onder.

 

Babycosmetica
Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een potje voor. Je baby kan al goede morgen haarlotion in het haar krijgen, badschuim, shampoo, antiklit, parfum, rode billen crème, droge huid crème, crème tegen rode wangen, olie tegen krampjes, lavendel olie.. ik kan nog wel even doorgaan. Koop 1 shampoo/zeep en 1 pot sudocreme. Sudocreme is heilig. Al dan andere troep heb je echt niet nodig bij je new born. Net als een borstel en een kam, ik denk dat 80% van de baby’s kaal geboren wordt. Dus tel maar uit, ik denk niet dat jij na de bevalling een borstel nodig hebt.

baby in wasteil

Babybadjas
Moet ik deze überhaupt uitleggen? Een baby in een badjas? Zie je hem al door jouw huis paraderen in zijn hippe badjas? NEE, een baby loopt niet en waarom zou je een baby een badjes aan doen? Koop vooral veel hydrofiele doeken (die zijn er in allerlei vormen en maten) wikkel je kindje hier lekker in en laat die badjas achterwege.

Overslagrompers
In sommige babyuitzet lijstjes wordt gesproken over overslagrompers, omdat deze makkelijker zouden zijn dan een gewone romper die over het hoofd moet. Maar geloof me, als jij je baby uit het badje haalt en het huilt vanwege de kou wil je hem of haar gewoon een romper aan doen en niet lopen te zoeken welk knoopje nou op welk plekje dicht moet. Er tenslotte achter komen dat je ergens iets verkeerd hebt gedaan en je overnieuw kunt beginnen. Ik heb de overslagrompers nog nooit begrepen!

 

Babyschoenen

Dit is een beetje hetzelfde als de babybadjas. Schoenen voor een baby? Nee, niet nodig. De eerste echte schoenen heb je pas nodig als je baby ‘goed’ loopt. De eerste stapjes kun je het beste op blote voetjes of slofjes doen. Schoenen koopt je pas wanneer je baby zelfstandig buiten kan stappen.

 

Lees hier of jij  klaar bent voor de Baby.

 

Tips voor je babyuitzet
Leen spullen:
Baby’s groeien snel, heel snel en sommige artikelen heb je echt maar even nodig. Bijvoorbeeld een wieg. Vaak slaapt de baby een aantal weken tot maanden bij jou op de kamer in een wiegje of co-sleeper. Daarna gaat het in zijn eigen ledikant slapen. Kijk of je binnen je familie of vriendengroep een co-sleeper kunt lenen. Scheelt een hoop geld en dit spul gaat niet af omdat het maar kort gebruikt wordt. Evenals kruiken, Maxi-Cosi verkleiner etc.

 

Koop 2de hands:
Niet alleen als je weinig geld te besteden hebt maar gewoon sowieso. Ik kocht voor drie tientjes een Maxi-Cosi over van een bekende van mijn moeder en in deze Maxi-Cosi hebben gewoon nog weer drie kindjes in gezeten. Geen problemen mee gehad. Dit bespaard gewoon een hoop geld die je beter kunt besteden aan andere dingen. Kleertjes bijvoorbeeld 😉 De meeste 2de hands meubelen zijn echt nog heel erg goed. Misschien even een likje verf en kan weer jaren mee.

Vraag praktische kraamcadeaus:
Als je slim bent (bespaard ook nog weer) vraag je praktische dingen als kraamcadeau. Dit heeft meerdere voordelen: a) jij hoeft het niet aan te schaffen en b) zo krijg je in ieder geval iets leuk van je tante van 75. Als je tante iets mocht kiezen dan werd het een gebreide trui en nu heb je iets nuttigs wat je toch al nodig had. Ik zeg: vraag praktische kraamcadeau's van je babyuitzetlijstje.

 

Liever een gepersonaliseerd kraamcadeau? Dit is mijn top 5 gepersonaliseerde kraamcadeaus

 

Vergelijk! En denk vooral na:
Ik bedoel een wandelwagen voor 1500 euro? Waarom zou je dat doen? Vergelijk de prijzen en denk goed na over welk product jij waarom wilt hebben. Zelf had ik een Mutsy wandelwagen die niet in de duurste prijscategorie valt. Hier hebben drie kindjes in gelegen/gezeten en kan ik nu nog voor een prima prijsje doorverkopen. Prima spul dus. Duurder betekent niet altijd beter en vooral bij een eerste kindje zijn babywinkels geneigd om je van alles aan te smeren. Dus ook spullen die je echt niet nodig hebt.

 

Welke producten ben ik volgens jou vergeten?

 

In dit blog zitten affiliatie links verwerkt, dat betekent dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via mijn link.

Voor jou is het product niet duurder, van de opbrengsten onderhoud ik mijn website! Dus alvast bedankt.

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.