DIT zijn de gevolgen van eenzaamheid tijdens deze corona periode. En DIT is wat je er aan kunt doen...

Gepubliceerd op 31 december 2021 om 14:43

Nu deze corona periode voort lijkt te slepen en we het sociale contact missen is het soms moeilijk om in contact te blijven met onze vrienden, familie of collega’s. Gevoelens van eenzaamheid kunnen hierdoor optreden. Wat mag tegenwoordig nog wel?

 

Tot twee jaar geleden kon ik uren lang spelletjes spelen met vrienden. Maar door de Coronacrisis lijkt dat nu alweer een eeuwigheid geleden. Ik ging op zoek naar online mogelijkheden om toch in contact te blijven met anderen. Omdat langdurige eenzaamheid kan leiden tot gezondheidsrisico’s. Eenzaamheid kan er, net als stress, voor zorgen dat je immuunsysteem minder goed werkt. Daarnaast kan eenzaamheid leiden tot een depressie en een verhoogd risico op hartziekten en de ziekte van Alzheimer. Daarom is het belangrijk om in contact te blijven met de mensen om je heen.
Zo organiseerden wij met de vriendengroep als eens een virtuele escape. Waarbij we toch samen een activiteit ondernamen en elkaar digitaal konden spreken.

eenzaamheid tijdens corona. Dit zijn de effecten en zo ga je er mee om

Muziek bingo organiseren
Op mijn werk kon de Kerstborrel niet doorgaan, maar om toch op een leuke wijze stil te staan en om de werknemers te bedanken voor hun inzet werd er een digitale muziek bingo georganiseerd. Een muziekbingo is leuk voor jong en oud. Je krijgt een digitale bingokaart met allerlei artiesten of nummers er op. Je hoort een nummer en als je weet wie het zingt kijk je op jouw bingo kaart of je de artiest of het nummer ziet. Vervolgens streep je de artiest af, net zolang tot je bingo hebt. Bij een foute bingo moet je uiteraard een liedje zingen.

 

Online bingo organiseren
Ben je niet zo muzikaal? Een gewone online bingo kan natuurlijk ook. Het organiseren van een online bingo is eenvoudig. Kies het aantal spelers en geef aan hoe je de bingokaarten wilt ontvangen. Wil je de bingokaarten printen? Dan ontvang je een PDF met hierin bingokaarten die je zelf kunt printen. Wil je de bingo liever digitaal spelen? Dan ontvang je een link en toegangscode waarmee elke speler zijn eigen digitale bingokaart kan claimen. Je ontvangt daarnaast een link waarmee je een digitale bingomolen kunt openen. Organiseer je de bingo online? Deel dan je beeldscherm dan met alle deelnemers zodat ze de digitale bingomolen kunnen zien.

online bingo organiseren doe je zo

Verveling tijdens de lockdown
Een digitale bingo of muziek bingo is dus eenvoudig om zelf te organiseren met vrienden, familie of collega’s. Juist in deze periode er voor elkaar zijn en laten zien dat je aan iemand denkt is heel erg belangrijk.

Het enige dat je nodig hebt is een beeldscherm. Organiseer je een muziekbingo dan heb je alleen geluid nodig.

 

Bedenk dat veel mensen zich eenzaam voelen tijdens de lockdown periode en soms uit verveling niet meer weten wat ze moeten doen. Zit jij zelf ook thuis en heb je genoeg van online spelletjes? Deze lijst geeft jou tips over wat je nog meer tijdens de lockdown kunt ondernemen: Déze 27 dingen kun je wél doen tijdens de lockdown. Van selfcare, DIY projecten naar opruimen in huis tot heel Holland bakt. Zo verveel jij je in deze lockdown periode niet.

 

Eenzaamheid tijden de lockdown:
‘Uit het deelonderzoek van het VICTIMS-onderzoek van Fonds Slachtofferhulp blijkt dat emotionele eenzaamheid, onder volwassen Nederlanders, sinds de corona-uitbraak is toegenomen.’

 

Heb jij het vermoeden dat iemand in jouw omgeving zich eenzaam voelt? Sinds de coronacrisis, of al sinds daarvoor? Weet dan dat je iemand kunt helpen. Misschien kan je die persoon eens een luisterend oor geven, door te vragen hoe iemand zich voelt. Samen een boswandeling maken, al wandelend een kop koffie drinken, of elkaar eens videobellen kan een groot verschil maken. Hierdoor krijgt iemand  het gevoel niet alleen te zijn.

 

Help jij mee het taboe rondom eenzaamheid te verbreken? Nodig iemand uit voor een spel of een wandeling! Of deel zelf jouw ervaring met eenzaamheid.

 

 

Dit blog is in samenwerking geschreven met Bingomaestro. Wil jij weten wat een blogger voor jouw bedrijf kan betekenen? Kijk dan even bij Samenwerkingen of neem Contact  met mij op.

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.