Zo maak jij jouw tuin zomerproof!

Gepubliceerd op 5 maart 2022 om 19:10

De lente komt eraan en met de eerste zonnestralen zijn wij buiten te vinden, tijd om de tuin te snoeien, op te ruimen en om ons terras weer in te richten. Het terras kan weer zomerproof worden ingericht. Maar hoe doe je dat? Je terras zomerproof maken?

Je tuin zomerproof met sierkussen

Voordelen van de lente

Met het doorkomen van de eerste zonnestralen is het voor mij een teken dat de lente op komst is. Deze 10 dingen vind ik zo leuk aan de lente, maar met het komen van de lente kan ik niet wachten om weer lekker buiten te leven en de kinderen kunnen weer heerlijk buiten spelen.

Een step kan niet ontbreken bij het buitenspelen in de lente. Bekijk hier alle steps voor kinderen.

Tijd om op te ruimen, speelgoed uit te zoeken en mogelijk speelgoed dat de winter niet overleeft heeft weg te gooien. De kinderen leven zich weer uit op de trampoline en de zandbak is hier altijd favoriet. Met deze tips kun je het buitenspelen leuker te maken.

Terwijl de kinderen buiten spelen zitten papa en mama vaak op het terras. Tijd om de stoelkussens weer van zolder te halen en het terras in te richten. Hoe maak je een terras nou echt klaar voor de zomer?

Zo maak je jouw terras zomerproof

Inrichten van je tuin en terras

Naast dat je de tuin een knip en snoeibeurt moet geven is het in de lente ook nodig om te vegen. Veel bladeren van de herfst zijn blijven hangen in de hoeken en steegjes van de tuin. Dus na een flinke schoonmaakbeurt in de tuin, halen wij de loungeset en de picknickbank voor in de tuin weer tevoorschijn.

Wij hebben een loungebank in de tuin, onder het dak waar we nog net de avondzon hebben. Ideaal. Vorige jaar kocht ik zitkussens op maat die er mooi in passen. Maar ik geef eerlijk toe, een beetje saai is ons hoekje nog wel. Er ontbreken nog sierkussens voor het echte zomergevoel in onze tuin!

zo geef jij jouw terras sfeer! met de juiste sierkussens.

Sierkussens van tuinkussenshop.nl

Via Tuinkussenshop.nl koop je trouwens al je kussens voor alle stoelen of banken die jij in je tuin nodig hebt. Een tuinmeubel zit net wat lekkerder met een passende tuinkussen. Bovendien werkt een tuinkussen warmte-regulerend. In de felle zon is een kussen vaak koeler dan je tuinmeubel, terwijl in de late avond een tuinkussen je juist warmte biedt. Met een tuinkussen geniet je daarom meer en langer van je tuinmeubelen. Voor onze bank ben ik op zoek naar wat sierkussens. Een sierkussen brengt net wat meer sfeer op je loungebank.  

In veel gevallen, bijvoorbeeld in een loungebank, is het vaak mooi om meerdere sierkussens te combineren. Maar hoe kom je tot een goede combinatie van sierkussens? Het belangrijkste is natuurlijk om dessins of kleuren te kiezen die je mooi vindt. Maar er zijn een aantal tips om tot een goede keuze te komen waarmee jij indruk maakt op je zomerproof terras.

 

Bij het combineren van sierkussens wordt vaak gebruik van één van onderstaande keuze opties:
- Twee uni-kleurige sierkussen + één sierkunnen met een dessin.
- Alle sierkussens in exact dezelfde kleur
- Allemaal verschillende kleuren sierkussens uit dezelfde uniserie

 

Potten en planten om je tuin op te fleuren

Koop leuke potten, of misschien heb je ze nog van vorig jaar. De lente is ideaal om bloemzaadjes te zaaien of kleine plantjes te planten in je tuin. Zo heb je in de zomer bloeiende planten die bijdragen aan jou zomergevoel in de tuin. Zet op je terras leuke potten in vrolijke kleuren neer om zo nog meer sfeer te creëren.

zomerterras met vloerkleed, planten en sierkussens

Een buitenkleed maakt jouw terras helemaal af!

Naast mooie stoelkussens en sierkussens, bloeiende planten maakt een buitenkleed jouw tuin of terras helemaal af! Een buitenvloerkleed zorgt voor sfeer, het geeft warmte aan je voeten en geeft je een beetje het gevoel in een huiskamer te zijn. Ideaal voor een mooie zomeravond!

Hangmat in de tuin voor een ultiem zomergevoel

Om je tuin echt zomerproof te maken en jou het idee te geven nooit meer weg te hoeven moet je een hangmat aanschaffen voor in je tuin. Hangmatten zijn er in vele soorten en maten. Voor tussen de bomen of met stelling en al. Er is dus altijd een hangmat die bij jou en jouw tuin past. Kies hier jouw eigen hangmat. En ervaar jouw ultiem zomergevoel gewoon in eigen tuin.

 

Ik kan niet wachten op de mooie zomeravonden om heerlijk buiten te zitten op ons nieuwe terras die helemaal zomerproof is! Zeg nou zelf, je wilt hier toch helemaal niet meer weg?

 

Heb jij ook zo’n heerlijk plekje in de tuin?

 

In dit blog zitten affiliatie links verwerkt, dat betekent dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via mijn link.

Voor jou is het product niet duurder, van de opbrengsten onderhoud ik mijn website! Dus alvast bedankt.

Dit blog is in samenwerking geschreven met tuinkussenshop.nl. en hangmatgigant.nl Wil jij weten wat een blogger voor jouw bedrijf kan betekenen? Kijk dan even bij Samenwerkingen of neem Contact  met mij op.

 

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.