Het beste buitenspeelgoed voor de zomer

Gepubliceerd op 10 maart 2022 om 20:41

We kunnen weer naar buiten, met het stijgende kwik en de eerste zonnestralen staan mijn kinderen weer te poppelen om buiten te spelen. Heerlijk. Nu de tuin weer zomerproof is gemaakt en de terrassen zijn ingericht is het tijd om naar buiten te gaan. Samen met de kinderen kijken we welk speelgoed nog goed is en welk speelgoed vervangen moet worden. Tijd om te kijken naar de speelgoed trends voor het buitenspeelgoed.

het beste buitenspeelgoed voor de zomer

Het belang van buiten spelen

Buitenspelen is voor kinderen van groot belang voor de ontwikkeling. Het bevordert de motoriek van een kind, het leert het kind om risico’s te nemen en het houdt kinderen gezond. De meeste kinderen worden blij van buiten spelen, daarnaast draagt het buiten spelen bij aan de sociale ontwikkeling van kinderen. Buiten tref je vaak andere kinderen, schoolpleinen of speeltuinen worden daarom ook vaak ontmoetingsplekken voor kinderen. Samen spelen en samen delen stimuleert de sociale ontwikkeling van je kind! Buiten spelen kan met of zonder buitenspeelgoed.

 

Bovendien maakt buiten spelen kinderen vaak moe en hongerig. Ik zeg win-win: Lekker eten en lekker slapen. Wat wil een ouder nog meer?  Welke speelgoed voor buiten blijft er populair?

 

Speelgoed trends

Ook zonder buitenspeelgoed kan een kind natuurlijk gewoon buiten spelen, denk aan fietsen, rennen of aan diverse tikspelletjes. Maar ook het ouderwets boompje klimmen of slootje springen kan nog steeds. Toch zijn er een hoop speelgoedartikelen ontwikkelt om het buitenspelen interessanter en uitdagender te maken.

 

Tegenwoordig wordt buitenspeelgoed steeds vaker gemaakt van duurzaam gerecycled materiaal. Hierin zien we een nieuwe trend komen. Speelgoedfabrikanten spelen steeds meer in op duurzame materialen voor kun kinderspeelgoed.

kinderen spelen buiten met buiten speelgoed

De trampoline blijft populair bij het buitenspelen

Hoewel de trampoline al jaren populair is bij de kinderen verschuift deze trend van een ronde trampoline met een rode rand naar een strakke zwarte  vierkante trampoline. Daarnaast zie je dat veel populair kinderspeelgoed in een nieuw jasje wordt gestoken. Wat is mijn top 5 buitenspeelgoed voor mijn kinderen?

 

Mijn top 5 buitenspeelgoed op een rijtje

  1. Waterspeelgoed voor een hete zomer

Met stipt op 1, het waterspeelgoed. Denkend aan een watertafel, waterboot of een AquaPlay set. Kinderen mogen lekker kliederen in een bak met water (bij ons ook vaak zand) met bootjes kun je varen door het parcours. Breng samen met je kind de wateravonturen met het uitdagende waterspeelgoed. Vaak is een set ook nog uit te bereiden. Naast een watertafel is het hebben waterpistooltjes ook ideaal in de zomer. Kinderen kunnen een soort tikkertje spelen waarbij ze elkaar nat mogen schieten! Als beloning een heerlijk ijsje.

 

  1. Speelgoed voor in de zandbak

Het spelen in een zandbak blijft hier altijd favoriet. Of kinderen nou groter zijn of nog klein met een harkje, emmertje en een schepje kunnen kinderen zich al snel vermaken. Ook ideaal voor op het strand. Maak je eigen zandkasteel (of sloop die van je grote broer). Het buiten spelen met zand blijft tijdloos en voor ieder kind geschikt. Je kunt ook zandgraafmachines of kiepwagens kopen voor in de zandbak. Gegarandeerd urenlang speelplezier.

 

  1. Klein buitenspeelgoed

Bij klein buitenspeelgoed denk ik al snel aan een hoepel, een springtouw of stoepkrijt. Ideaal om bijvoorbeeld als cadeau te geven. Niet duur maar kan wel voorzien in uren speelplezier buiten. Stoepkrijt draagt ook bij aan de creatieve ontwikkeling van kinderen, laat ze de mooiste creaties maken op de stoep. Stoepkrijt heb je in verschillende maten en soorten. Een hoepel of een springtouw is natuurlijk goed voor de motorische ontwikkeling van je kind en houd je kind soepel en gezond. Met een springtouw kun je heel veel spelletjes doen. Dit klein buitenspeelgoed is daarom ideaal en staat hiermee in mijn top 5.

met stoepkrijt buitenspelen
  1. Traptrekkers of skelters voor buiten

Ik gun ieder kind een skelter, traptrekker of een step. Dit zorgt voor urenlang buitenspeelplezier en is daarbij goed voor de lichamelijke en motorische ontwikkeling van kinderen. Het houdt kinderen in beweging en daarom gezond. Skeelers passen ook goed in dit rijtje, denk bij skeelers wel even aan de bescherming zoals een helm.

 

  1. Tuinspellen

Vooral als kinderen wat ouder worden is het leuk om spelletjes in de tuin te doen. Je kunt vaak tuinspellen kopen zoals: Ringwerpen of het Kubb spel. Kubb is een populair buitenspel waarbij het de bedoeling is om houten Kubbs omver te werpen door er met een stok tegenaan te gooien. Kubb is een combinatie van bowling, hoefijzer werpen en schaken en kan zowel in teamverband als individueel gespeeld worden. Het spel is garantie voor veel speelplezier. Tuinspellen kunnen daarom niet ontbreken aan mijn lijstje met mijn top 5 favoriete buiten speelgoed.

 

Wat is jouw favoriete buitenspeelgoed?

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.