Kinderfeestje thuis in een thema!

Gepubliceerd op 12 maart 2022 om 14:21

Kinderfeestjes kun je geven in allerlei maten en vormen. Je kunt met de kinderen op pad gaan, maar ook een kinderfeestje thuis is helemaal prima. Kijk hierbij vooral naar het kind zelf en de leeftijd van kinderen. Maar bedenk ook wat je uit wilt geven aan een kinderfeestje en zijn er broertjes en zusjes? Bedank dat hoe groter het feestje van de één wordt, hoe groter de ander het kinderfeestje ook wil hebben. Budget is hierin belangrijk. Een kinderfeestje thuis is vaak goedkoper, maar kun je natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Maar hoe organiseer je een leuk kinderfeestje thuis?

een kinderfeestje in thema

Waarom een kinderfeestje thuis?

Vooral bij wat jongeren kinderen: 4, 5 of 6 jaar is mijn advies om een kinderfeestje gewoon thuis te houden. Je hoeft niet met een groep jonge kindjes de weg op. Vaak ken je nog niet alle kinderen heel erg goed en weet je ook niet of ieder kindje even leuk is. Daarbij is het voor 4 of 5 jarigen vaak veel te veel prikkels en indrukken om echt weg te gaan. Leuker is dan om een feestje thuis te geven.

 

Lees hier alles over ons lasergame kinderfeestje thuis met onze 6 jarige: Zo vier je een kinderfeestje!

 

Een kinderfeestje in een thema

Wat heel erg leuk is, is om een thema te bedenken voor je kinderfeestje zo kun je voor jongens bijvoorbeeld kiezen voor een kinderfeestje in superhelden thema of alles in Pokémon en voor een meisje kies je een prinsessen thema of alles met paarden.

kinderfeestje thuis met een schminker

Wat heb je nodig om je kinderfeestje thuis in een thema te organiseren

Voorafgaand aan een kinderfeestje moet je kindje natuurlijk andere kindjes uitnodigen. Dit kan met leuke uitnodigingen die al passen bij het thema feestje. Deze uitnodigingen kun je bijvoorbeeld kopen bij feest-vieren.nl. Feest-vieren.nl heeft een groot assortiment feestartikelen. Kies er dan ook meteen leuke uitdeelzakjes en een tafelkleed bij uit. Zo kun je huis mooi inrichten, aangepast op het gekozen kinderfeestje. Voor nog meer versiertips kijk even hier: kinderfeestje versiering.
Een tip hierbij is dat je ook gehele themapakketten kunt bestellen: Zo heb je meteen dezelfde bordjes, bekertjes, servetten, ballonnen en slingers!

 

Naast de uitnodigingen en de versiering in huis is het altijd leuk om cijferballonnen te hebben. Wij hangen zelf altijd een cijferballon voor het raam. Zo weet iedereen dat er iemand jarig is en ziet iedereen dat je kindje alweer 5 jaar is geworden!

 

Nu het huis klaar is met voldoende versiering, ballonnen en slingers aangepast op het thema van het kinderfeestje moet je iets van een start bedenken. Vaak gaat dit gepaard met het versieren en eten van een cakeje of een stuk taart. Dit is een mooi moment om ook meteen de cadeautjes uit te pakken. Dit wordt gezien als start van het kinderfeestje.

 

Spelletjes voor tijdens je kinderfeestje thuis 5 jarigen

Hierna is het tijd om spelletjes te doen met de kinderen. Afhankelijk van hoelang het feestje duurt kun je spelletjes in plannen om te doen. Ook hierbij kun je spelletjes en activiteiten aanpassen aan het thema. Heeft jouw zoontje van 5 een superhelden feestje? Dan kun je denk aan: Een schatkist zoeken, de prinses bevrijden, verkleden met echte superman of spiderman kleding. Of spelletjes met snelheid en kracht misschien een estafette? Of een parcours?

Kijk hier voor een printable schatzoeken.

pinata voor op kinderfeestje

Voor een feestje in prinsessenthema kun je denken aan opmaken, nagels lakken, knutselen, handtasjes maken, stoelendans, verkleden, kleuren van prinsessentekeningen.

 

Vergeet niet om ook gewoon vrij spelen in te plannen. Laat kinderen vooral ook zelf kiezen wat ze willen doen. Is het mooi weer? Ga dan lekker met de kinderen naar buiten en laat ze lekker buiten spelen.

Lees hier: Tips om buitenspelen leuker te maken!

 

Een succes op elke kinderfeestje thuis:

Je kunt natuurlijk er ook voor kiezen om iemand uit te nodigen bij jou thuis. Denk hierbij aan een clown, een goochelaar of een schminker.

Wil je een kinderfeestje echt leuk maken? Dan is een pinata tegenwoordig iets wat niet mag ontbreken. De laatste jaren wordt dit steeds populairder en je creëert meteen een superleuke sfeer. Extra voordeel is dat je zelf bepaalt wat je in de pinata stopt. Dit kan dus iets leuks zijn of iets lekkers.

Je kunt de pinata’s kapotslaan met een speciale pinata knuppel en het leukste is natuurlijk als de jarige op dat moment geblinddoekt is. De pinata wordt gevuld met bijvoorbeeld snoepjes, confetti of cadeautjes en het kind mag geblinddoekt proberen de pinata kapot te slaan. En als beloning krijgt het kind dus iets leuks of lekkers.   

 

Taart op een kinderfeestje

Wil je geen cake versieren maar een echte taart waar mee jij indruk maakt op de anderen? 

Een feestje in aantocht, boodschappen doen, uitnodigingen versturen, er komt vaak veel kijken bij het organiseren van een kinderfeestje. Maak het je zelf extra gemakkelijk, bestel je kindertaart online en laat deze op een dag naar keuze bezorgen! Zo makkelijk kun jij jouw taart bestellen. Een Paw Patrol verjaardagstaart, 3D Frozen taart, Draken marsepein taart of toch liever iets lekkers op maat? Voor 10 of 100 personen? De creatieve bakkers van gefeliciTAART draaien hun hand er niet voor om! Toch liever chocolade, petitfours, cupcakes, donuts of brownies? Bij gefeliciTAART is er veel keuze om iets lekkers te bestellen. Zo past jouw taart precies bij het thema van jouw kinderfeestje.

Welke thema kies jij voor je kinderfeestje?

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.