Mijn top 5 houten speelgoed voor peuters!

Gepubliceerd op 14 maart 2022 om 13:47

Speelgoed voor kinderen is er in alle soorten en maten. Groot speelgoed, speelgoed met veel licht en geluid of speelgoed van hout of plastic. Zelf ben ik fan van houten speelgoed. Vooral voor peuters is er veel leuk houten speelgoed te koop Waarom ik fan ben van houten speelgoed?

mijn top 5 houten speelgoed voor peuters

Waarom houten speelgoed

Als ik ergens een hekel aan heb is het aan speelgoed met veel licht en geluid, ik vind dit dus echt irritant kinderspeelgoed. Het zijn van die herkenbare deuntjes die je niet meer uit je hoofd krijgt. Het slaat er aan bij mijn peuter, maar oh wat irritant. Daarbij is plastic speelgoed niet duurzaam en vaak voorzien van felle kleuren. Ik snap dat kinderen felle kleuren erg leuk vinden. Maar het past gewoon niet zo goed in mijn interieur. Ons kinderspeelhoekje is vooral ingericht met natuurlijke materialen en kleuren. Ons kinderspeelhoekje is handig ingericht en erg makkelijk op te ruimen, dankzij de opruimtechnieken die ik van een opruimcoach kreeg hou ik ons kinderspeelhoek netjes en geordend.

 

Daarnaast is er veel houten speelgoed te vinden in ons huis, gewoon omdat er geen batterijen in hoeven, geen geluid uit komt en het past binnen ons interieur.

 

De voordelen van houten speelgoed

We weten allemaal hoe graag kinderen iets in hun mond stoppen. Plastic speelgoed bevat vaak schadelijke stoffen of kleine onderdelen. Houten speelgoed bevat geen kunststoffen of andere giftige stoffen. Doordat ze gemaakt zijn van natuurlijke materialen en vaak geen kleine onderdelen bevatten is het veel veiliger.

Ook voor de allerkleinsten is er leuk houten babyspeelgoed. Zoals houten bijtringen of houten stapeltorens die perfect zijn als educatief speelgoed. Leren stapelen in de goede volgorde van groot naar klein.

 

Het leukste houten speelgoed voor peuters!

Houten speelgoed voor een 2 jarige is erg educatief. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke houten puzzel of een houten parkeergarage, brandweerauto of een houten dierenbus. Het houten peuterspeelgoed is goed voor uren speelplezier.

waarom Houten speelgoed voor 2 of 3 jarigen.

Houten speelgoed 3 jaar

Bij Muizepluis is er een groot assortiment houten speelgoed voor je 3 jarige peuter. Zeker de moeite waar om een kijkje te nemen. Maar wat is nou eigenlijk mijn favoriete houtenspeelgoed en mag zeker niet ontbreken in mijn top 5 houtenspeelgoed voor peuters.

 

Mijn Top 5 houten speelgoed voor peuters

  1. Een houten treinspoor

Een houten treinspoor mag in geen enkel kinderspeelhoek ontbreken. Urenlang sporen bouwen en rijden met een trein. Zet wat leuke houten poppetjes, boompjes en dieren langs het spoor en laat de dieren af en toe mee rijden op de trein.
Het leuke aan een houten treinspoor is dat je iedere keer weer delen kan bijkopen, spooronderdelen maar ook treinen of auto’s of leuke diertjes voor erbij!

 

  1. Stapeldieren van hout

Stapeldieren dagen een kindje uit om creatief te zijn en bevorderen de motoriek. Probeer deze stapeldieren met het koraalrif maar eens netjes op te bouwen. Een klein precisie werkje. Misschien kun je een wedstrijdje ervan maken? Of om en om een dier er boven op zetten? Je kunt met houten stapeldieren eindeloos variëren in spelletjes met je peuter.

 

  1. Een houten kassa

Een houten kassa kan niet ontbreken in een kinderspeelhoek. Bovendien stimuleert het spelen van winkeltje het inlevingsvermogen van een kind en als je kindje wat ouder wordt leert het ook al omgaan met geld en rekenen. Absoluut in mijn top 5 van houten speelgoed. Wat dacht je van het doen van een rollespel?

 

  1. Houten vormenstoof

Speciaal voor de jongere peuters is een houten vormenstoof erg goed voor de motorische ontwikkeling. Want welk figuur past er nou door welk gat?
Waarschuwing: Jonge peuters kunnen nog wel eens gaan gooien met de houten figuurtjes. Kijk hiermee wel uit.

 

  1. Houten puzzels

Welk kindje houd er nou niet van puzzelen? Een houten puzzel kan al vanaf een leeftijd van 1,5 jaar. Ideaal en erg goed voor de ontwikkeling. Mijn jongste is echt een puzzelfan. Houten puzzels zijn veiliger omdat de stukje niet opgegeten of afgebeten kunnen worden. Ze raken minder snel kwijt en met een minder ontwikkelde motoriek zijn houten stukje makkelijker te leggen voor peuters.

 

Wil jij meer weten over veilig kinderspeelgoed? Lees dat dit artikel over babyspeelgoed kopen: waar let je op? van de consumentenbond.

 

Wat is jouw favoriete houten speelgoed?

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.