Heel Drenthe energieneutraal; Dit is hoe jij met simpele stappen kunt besparen op je energierekening..

Gepubliceerd op 25 april 2022 om 12:38

Bovenwoning, flat, vrijstaand huis, studio, rijtjeswoning of loft.. Drenten wonen in allerlei soorten woningen. Toch hebben ze iets gemeen: elke Drents kan zélf aan de slag met energiebesparing! Goed voor de portemonnee, het klimaat en jouw wooncomfort. Hoe dan? Super simpel. In dit blog neem ik je mee in hoe jij met slechts simpele aanpassingen kunt besparen in jouw woning

Drenthe energiezuinig. Wat kan ik doen om te besparen op de energiekosten?

Koop of huurwoning 

Of je nou een koopwoning of een huurwoning hebt, wij als gierige Drenthen willen natuurlijk zo min mogelijk betalen aan energie. Ikzelf betaal überhaupt overal zo min mogelijk voor, maar met de stijgende prijzen van de afgelopen weken denk ik wel na over wat ik nog meer kan doen om snel en simpel te besparen op de energierekening!

 

Lees ook: Maakt geld gelukkig?

 

Handige bespaar tips

De gasprijzen schieten de lucht in en de boodschappen worden duurder, tijd om geld te besparen op andere gebieden! Ik ben mij gaan verdiepen in het besparen van energie. Dat klinkt misschien saai en moeilijk, maar dat is het niet. Wist je dat je met slechts kleine aanpassingen al energie kunt besparen? Of je nu huiseigenaar of huurder bent en in een bovenwoning, flat, vrijstaand huis, studio of rijtjeswoning woont, iedereen kan energie besparen. Hoe dan? Gewoon zo! Door radiatorfolie op te plakken, tochtstrips te plaatsen en LED-lampen te gebruiken bijvoorbeeld.

door je lampen t evervangen naar LED lampen bespaar je op energie

Wist je dat: Het dichtmaken van alle naden en kieren in een gemiddelde hoekwoning of 2-onder-1-kap scheelt zo’n 70 m3 gas per jaar. Dat komt neer op een jaarlijkse besparing van € 70. En als de thermostaat dan ook nog een graadje lager kan (omdat het huis warmer aanvoelt), dan bespaar je nog eens zo'n € 130 per jaar. Samen € 200 per jaar dus!

Radiatorfolie plakken:

Radiatorfolie is een dunne, van een reflecterende aluminium laag voorziene folie, die achter een radiator tegen (de binnenzijde van) een buitenmuur wordt geplakt. De folie kan ook aan de achterzijde van de radiator zelf bevestigd worden. Op deze wijze wordt stralingsenergie die via de muur de ruimte zou verlaten en dus verloren zou gaan, afgebogen. Hierdoor blijft de warmte in de kamer waardoor de efficiëntie van het verwarmingssysteem wordt verhoogd. Het is een onderdeel van warmte-isolatie. Onderstaande infographic laat precies zien hoe het moet:

radiatorfolie plakken om energie te besparen

Tochtstrips plaatsen:

Tochtstrips plaats je op de ramen en deuren in huis (of op alle andere kieren) zodat de warmt er niet uit kan, maar ook de kou er niet in. Hierdoor hoef je minder te stoken en kun jij besparen op je energiekosten. Onderstaande infographic legt precies uit hoe je tochtstrips kunt plaatsen:

zo leg je tochtstrips aan; energiezuinig

LED-Lampen plaatsen:

Super snel en simpel. Check alle lampen even in je huis en vervang ze (als het geen LED lampen zijn) voor LED lampen. Sommige gemeenten geven zelfs een subsidie voor energie verbeterende acties. Zo kregen wij 50,- cashback voor het aankopen van LED lampen! Super eenvoudig en zoveel zuiniger.

Wil jij meer weten over hoe je zelf makkelijke maatregelen kan nemen? Kijk dan voor tips op gewoonzodrenthe

Drents Energieloket:

Wil jij meer weten over subsidies en financieringen voor energiebesparende maatregelen? Informeer dan eens bij het Drents Energieloket. Hier kun je terecht met vragen over hoe je je woning energiezuiniger of zelfs energieneutraal maakt. Welke stappen kun je dan zetten? Wat is er allemaal mogelijk? Moet je eerst isoleren of zijn er mogelijkheden tot een warmtepomp? Zijn er subsidies of leningen voor? Het Drents Energieloket geeft kosteloos en onafhankelijke informatie en advies. Drents Energieloket

Begin vandaag nog met het toepassen van deze tips en draag op deze manier ook bij aan een energieneutraal Drenthe!

 

Energieprijzen vergelijken via gaslicht.com

Wil jij graag energieprijzen vergelijken om te weten waar jij de laagste prijs kunt vinden voor jouw energie? Dit bespaart soms echt al een hoop. Kijk dan eens even op energie vergelijken via gaslicht.com.

Via Gaslicht.com vergelijk je eenvoudig alle contracten van energieleveranciers. Met de juiste expertise in de energiemarkt ben je verzekerd van een energiecontract dat bij je past. Volledig onafhankelijk. Dus hup: zoek de goedkoopste energieleverancier en pas bovenstaande maatregelen toe. Besparen begint nu!

 

Welke tips ga jij toepassen?

 

 

In dit blog zitten affiliatie links verwerkt, dat betekent dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via mijn link.

Voor jou is het product niet duurder, van de opbrengsten onderhoud ik mijn website! Dus alvast bedankt.

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.