8 leuke babyshower spelletjes voor een onvergetelijke dag

Gepubliceerd op 30 april 2022 om 12:56

Ben jij bezig met het organiseren van een babyshower? Bij deze feestelijke dag horen natuurlijk ook leuke activiteiten die jullie samen kunnen doen. Spelletjes in dit thema zijn mateloos populair en zorgen meteen voor een hoop gezelligheid! Ben je op zoek naar invulling en ideeën? Ontdek 8 leuke babyshower spelletjes in dit artikel!

8x babyshower spelletjes
  1. Raad de babyfoto

 

Met recht een klassieker: raad de babyfoto! Leuk, en je hebt er niet veel voor nodig. Voor dit spelletje hoeft alleen iedere gast een babyfoto mee te nemen of op te sturen. Hang ze op aan een lint en laat de aanstaande moeder en gasten raden wie, wie is. Wie heeft de meeste baby’s goed? En, wie is er eigenlijk niets of weinig veranderd?

 

  1. Babyshower quiz

 

Test de kennis van de aanstaande moeder en andere gasten met een speciale quiz vol vragen over de zwangerschap, het verzorgen van een baby en moederschap. Wie heeft de meeste antwoorden goed? Op Babyshower Guide vind je tips voor leuke vragen en kun je een superleuke babyshower quiz downloaden vol originele en uitdagende vragen! (Die ook nog eens hartstikke leerzaam zijn!)

 

  1. 30 seconds

 

Ook zo’n fan van 30 seconds? Speel de babyshower editie! De algemene kaartjes hebben in dit geval plaatsgemaakt voor kaartjes met onderwerpen (en woorden) die te maken hebben met baby’s, zwangerschap en moederschap. Welk team raadt de meeste woorden in 30 seconden goed?

 

Cadeautje kopen voor de zwangere? Dit zijn de meest totaal nutteloze babyuitzet artikelen!

baby shower spelletjes

4. Voorspellingen

 

Haal speciale invulkaarten in huis en laat gasten hun voorspellingen doen voor wanneer de baby geboren wordt, hoe hij/zij gaat heten, wat het geboortegewicht is, etc. Online kun je deze bestellen of zelf maken. Het zijn speciale kaarten met open vragen die de gasten in kunnen vullen. De winnaar oftewel wie het dichtstbij zit, zal nog even op zich laten worden natuurlijk, maar dat maakt het spelletje niet minder leuk. Op deze kaarten kun je bovendien ook meteen je wens voor de baby en ouders noteren. Een superleuke, blijvende en tastbare herinnering aan deze dag!

 

5. Wat kost dat?

 

Een baby betekent toch wel iets anders je budget indelen, maar wat ben je er nou eigenlijk echt aan kwijt? Laat verschillende babyproducten zien en laat de gasten raden hoeveel het kost. Is iedereen zich bewust van de prijzen (en kosten!) van de benodigdheden voor een baby en wie zit er het dichtstbij!

 

6. Babyhapjes proeven

 

Blinddoek elkaar om de beurt en laat babyhapjes proeven. Wie raadt de meeste ingrediënten goed? Ook meteen een goede kans om nou eens te proeven wat de baby straks eigenlijk voorgeschoteld krijgt!

cadeau zwanger, babyshower activiteiten

7. Maak de songtekst af

 

Wie kent de kinderliedjes van vroeger nu nog het beste? Speel bekende kinderliedjes af en laat de gasten de zin afmaken of de titel en artiest opschrijven , zodra je de muziek stopt. Wie kent de tekst nog goed en wie valt er genadeloos door de mand?

 

8. Luier ruiken

 

Tja, als nieuwbakken ouder zullen er wel meer vreemde luchtjes voorbijkomen. Een populair babyshower spelletjes is dan ook luier ruiken! Pak een tiental luiers en voorzie deze van een aantal luchtjes. Je kan denken aan pindakaas, talkpoeder, baby olie, etc!

 

The game is on

Zijn jullie allemaal erg competitief? Maak van je spelelement op de babyshower een heus toernooi met teams, verschillende spelonderdelen en natuurlijk een prijs voor het team dat de meeste punten heeft gehaald!

 

Andere babyshower activiteiten

Zijn jullie niet zo van de spelletjes? Je kunt natuurlijk ook een andere gezellige of creatieve activiteit verzinnen als invulling voor deze speciale dag. Denk aan een uitgebreide high tea, rompers versieren met textielstiften of workshop om iets te maken. Samen bezig zijn, zorgt voor verbinding in de groep en maakt jullie samenkomen extra speciaal. Bovendien is het erg leuk als iedereen iets tastbaars aan de dag overhoudt.

 

Heb jij een leuk idee voor een babyshower spel? Deel hem hieronder in een reactie!

 

Liefs Lisanne

 

 

Dit artikel is geschreven door Jorinde van Babyshower Guide. Op deze site deelt zij tips en inspiratie om jou te helpen bij het organiseren van dit speciale feestje. Naast artikelen vind je er handige tools en producten (zoals spelletjes!) om van jouw babyshower en onvergetelijke dag te maken!

wil jij ook een gastblog op mijn site? Neem dan contact op!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.