Home » Blogs » Overige Blogs

Bij overige blogs vind je alles over speelgoed, bevallingen, de leukste (kraam)cadeaus en nog veel meer..

 

Op zoek naar een leuk cadeau? Een review van speelgoed of zoek je tips wat je je baby cadeau kan geven voor zijn of haar eerste verjaardag? Zie hier mijn blogs over kraam cadeaus, vader en Moederdag cadeaus en speelgoed tips voor kinderen. 

Uitje Gelderland: Schateiland, Zeumeren.

Tijd voor een nieuwe review van een uitje, het is zomer en dat betekent veel leuke dingen doen met je kinderen. Mijn blog richt zich vooral op Uitjes in Drenthe. Maar afgelopen maand waren wij op Vakantie op de Veluwe. En tijdens deze vakantie brachten wij een bezoek aan schateiland zeumeren.

Lees meer »

Uitje Overijssel: Dinoland Zwolle. Waar dinosaurussen tot leven komen!

Mocht je eens in de buurt zijn van Zwolle op vakantie of reis je bijvoorbeeld langs Zwolle en ben je opzoek naar een uitje met (kleine) kinderen? Dan is Dinoland echt een uitje voor jou. De meeste kinderen tussen de 3 en de 8 jaar hebben een obsessie voor dino’s en in Dinopark Zwolle komen dinosaurussen tot leven! Je vindt er meer dan 100 dino’s en leert alles over hoe ze geleefd hebben. Een uitje zeer geschikt voor jonge kinderen.

Lees meer »

Waarom ik een ballenbak niet trek!

Ik hou van pedagogisch verantwoorde uitjes. Lekker spelen in het zand en modder maken met zand en water, of naar het bos waar je kinderen van alles kunt uitleggen en spelen met spullen uit de natuur. Wie mij op social media volgt ziet geregeld wandeluitjes in de natuur voorbij komen. Maar uitjes hoeven niet altijd pedagogisch verantwoord te zijn. Af en toe mogen de kinderen kiezen.. Als zij het mogen zeggen dan wordt het.. jawel.. *tromgeroffel* De ballenbak. Op het eerste oog lijkt dit vrij onschuldig, maar mijn advies aan alle mama’s: GA NIET. Echt wat is dit vreselijk. Ik verander binnen drie minuten weer in een godzilla. Ik geef eerlijk toe: ik handle een ballenbak niet.

Lees meer »

Mijn top 5 cadeautips voor Vaderdag

Laat ik beginnen dat ik een voorstander ben voor zelfgemaakte cadeautjes van de kinderen en vind ik als die bijzondere dagen altijd behoorlijk opgeblazen. Valentijnsdag, Moederdag, Vaderdag, de dag van.. noem maar op. Anno 2022 lijkt het alsof we overal een dag voor hebben.

Lees meer »

Nationale buitenspeelweek 2021!

Jaa, het is bijna zover: de nationale buitenspeeldag van 2021. Wist je dat er dit jaar een buitenspeelweek komt? Op de site van jantjebeton lees je hier alles over. Woensdag 9 juni is de start! 

Lees meer »

Wat geef je een (derde) baby cadeau voor de eerste verjaardag?

Ik vind het zelf altijd lastig wat je cadeau kan doen en kan vragen voor een baby die één jaar wordt. Helemaal als deze baby al grotere broers en of zussen heeft. Vaak zie je al dat er veel speelgoed is, alle praktische dingen (bordjes, bestek en pyjama’s) zijn al in huis en ook kleding wordt bij een tweede of een derde baby weer gebruikt. Maar wat zijn dan wel nuttige cadeaus voor een baby die niet nummer één is? Deze cadeaus zijn ook handig voor een baby die wel nummer één is hoor ;) Ik maakte een lijstje met cadeaus voor baby's van 1 jaar.

Lees meer »

Vanaf welke leeftijd mag mijn baby aardbei?

Met de zomer in het vooruit zicht groeien de aardbeien bij ons in de kas en zie ik in de winkels de aardbeien goedkoper worden. Mijn oudste kinderen zijn dol op aardbei en zelf vind ik ze ook heerlijk. In het kader van de baby moet alles leren eten voorzie ik hem met 11 maanden ook van wat lekkere aardbeien. Hij weet er wel raad mee, maar dan ineens bedenk ik me: Was er niets iets met aardbeien en een baby? Ik merk dat je met een derde makkelijker wordt, en niet overal goed over nadenkt, hij draait echt met het gezien mee. Maar hoog tijd om toch even uit te zoeken vanaf welke leeftijd een baby aardbeien mag?

Lees meer »