5x tips; Met kinderen op wintersport

Gepubliceerd op 3 januari 2023 om 12:53

Wintersport klinkt altijd zo aantrekkelijk. Maar ook super veel gedoe met kinderen. Toen ik nog geen kinderen had, gingen we soms wel 2x per jaar op wintersport. Toen wij kinderen kregen was dit over. Het leek me een gedoe. Maar dit jaar hebben wij de kou getrotseerd en zijn wij met ons 5-en op wintersport geweest. Wat zijn nou goede tips om met kinderen op wintersport te gaan??

wintersport met kinderen is leuk

Zorg voor de juiste kleding voor kinderen

Wintersport is niet koud! Dat wil ik als eerste gezegd hebben. Zorg ook dat kinderen het niet koud krijgen. Koop een mooi skipakje voor kinderen maar denk ook aan goede warmhoud kleding. Laagjes dragen is de oplossing voor kinderen op wintersport. Denk aan: Warmhoud kleding, een skipully en een skipak. Goede laarzen en skisokken zijn van belang. Beter te warm dan te koud, je kunt altijd een laagje kleding uitdoen. Maar kinderen die het koud hebben in de sneeuw worden vervelend en dat wil je niet. Deze kledingtip geld overigens niet alleen voor kinderen maar ook zeker voor volwassenen. Zelf draag ik thermo ondergoed (over mijn gewone ondergoed) een skipully en een skipak. Dit jaar had ik voor het eerst echte skisokken van Sockwell aan.

 

Skisokken van Sockwell

Deze skisokken dames zijn echt super mooi qua uitstraling maar zitten ook nog heerlijk. Deze stijlvolle skisokken voor dames zijn voorzien van compressie voor optimale skiprestaties. Ze helpen de bloedsomloop optimaal te houden voor een vitaler gevoel. Ze dragen bij aan een minder snel gevoel van verzuring in de benen. Hierdoor heb je minder snel last van kramp. De natuurlijke materialen en anatomisch aangebrachte verdikkingen zorgen voor veel draagcomfort en droge en heerlijk warme voeten tijdens het skiën. Verder zijn de skisokken dun gebreid voor optimaal contact en feeling met de ski. Waarschijnlijk was dit de reden dat ik mijn man voorbij heb geskied, hij had verzuring in de benen en ik niet. Hij droeg trouwens wel deze skisokken heren maar hij vond ze wat te dik en niet lekker zitten.

 

Lees hier meer over: Wintersport met kinderen.

tips wintersport met kinderen

Zorg voor vertier in de sneeuw

Kinderen moeten iets te doen hebben dus mijn advies: SKILES! Eerste voelden wij ons een beetje loederouders die hun kinderen achter laten in een skiklasje. We hebben om deze reden ook ‘maar’ 4 dagen ski-les geboekt voor de kinderen. Maar al naar dag drie kregen wij moppers: Ze wilden iedere dag skiën en ook dag 5 en 6 met de juf naar boven. Naar papa en mama wilden ze toch niet luisteren, dus wij boekten bij.

Zorg dat je een lesjes boekt met een Nederlands sprekende juf (of meester). Als kinderen de taal niet verstaan vinden ze de lessen ook niet leuk. Bij sommige skischolen kunnen kinderen tussen de middag ook mee lunchen. Geeft jou als ouder ook mooi rust tijden de wintersportvakantie.

Kinderen kunnen vanaf 4 jaar ongeveer op ski-les! Is jouw kindje jonger? Denk dan aan wandelen, slee rijden of een toertocht met de auto door de berger. Maar ook spelen in de sneeuw is erg leuk voor kinderen. Kortom; ga iets doen met de kinderen. Lekker warm aankleden en naar buiten! Wintersport is een DOE vakantie.

 

Zorg voor voldoende slaap en goede voeding

Ik voel me wel een geitenwollensokken moeder als ik hier tijdens tips voor de vakantie begin over ritme en structuur! Maar wintersport is erg vermoeiend, je bent de hele dag buiten en actief. Kinderen zijn daarom moe en hebben behoefte aan slaap. Houdt daarom de structuur en slaaptijden zoveel mogelijk aan. Die kleine spiertjes moeten ook herstellen van de SKILES dat gebeurt meestal in de nacht. Zorg voor een goede nachtrust (kies daar je appartement op uit) en probeer nog iets van gezonde en voedzame voeding er in te krijgen. Wintersport maakt hongerig..

Ook voor ouders is slaap (herstel van de spieren) belangrijk, kijk uit met je voeding en met de hoeveelheid alcohol (après-ski is zeker onderdeel van je wintersport vakantie!). De Recoverysokken van Sockwell dragen ook bij aan het herstel van je benen.

wintersport met kinderen

Kom ontspannen aan door een goede wel doordachte reis

Zorg dat je met kinderen niet al te vermoeid aankomt op de plek van bestemming. De meeste wintersporters pakken de auto richting Frankrijk of Oostenrijk. Ik schreef al eerder: De beste reistips voor kinderen in de auto. Het is belangrijk dat je de juiste tijd kiest om te reizen; vermijdt files en drukte op de weg. Wij reden om 2.30 in de nacht heen en na 8 uur en 15 minuten waren wij in Oostenrijk. Zonder file. Terugweg vertrokken wij om 5.00 en 8 uur en 30 minuten later waren we weer in Nederland. Zorg dat de kinderen comfortabel kunnen zitten, een kussentje hebben en een deken (als je wel in de file komt te staan). Voldoende eten en drinken voor onderweg is erg belangrijk. Maak korte stops (plassen en tanken) en eet in de auto (scheelt een hoop tijd). Rij op rustige dagen en luister naar het advies van de ANWB.

 

Kies het juiste appartement

Klinkt misschien heel logisch. Maar kies een appartement dat past bij jouw gezin. Zorg voor voldoende slaapkamers zodat iedereen een goede nachtrust krijgt (echt van skiën wordt je moe). Check of er voldoende slaapmogelijkheden zijn voor je kinderen. Wij hadden bijvoorbeeld een peuter op een slaapbank. De eerste drie nachten werden wij om 4.15 gewekt door een heel lief jongetje. Maar dat was echt te vroeg. Wij hebben toen een campingbadje laten bijplaatsen. Hierdoor kon hij tot 7.00 in zijn bedje blijven liggen. Ideaal. Ook hadden wij een appartement met een speelkelder, vol met speelgoed en een sauna voor de volwassenen. Volledig aan onze wensen aangepast dus. Zo kwamen wij de dagen wel door. Na een dagje skiën heerlijk in de sauna terwijl de kinderen ernaast in de speelkelder spelen. Wil je juist dicht bij de après-ski of liever wat verder er van af en hoe kun je bij de piste komen?? Kies dus een appartement uit die past bij je wensen en die mogelijkheden en oplossingen biedt. Zo heb je alle ingrediënten voor een prima wintersportvakantie met kinderen.

 

 

Vanaf welke leeftijd nam jij jouw kinderen mee op wintersport??


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.