Dé 3 leukste vakantiebestemmingen met kinderen

Gepubliceerd op 2 mei 2023 om 10:01

Ik ben gek op reizen en het liefst ben ik altijd onderweg. Als ik niet getrouwd was en geen kind had, werd ik volgens mij echt een digital nomad. Helaas is manlief echt een huismusje en Farah gaat sinds vorig jaar naar de basisschool. Sinds we een kind hebben, zien onze vakanties er heel anders uit dan voorheen. Er zijn namelijk tig dingen waar je nu ineens rekening mee moet houden. Zo hadden we voorheen meer een instelling van “go with the glow” en plannen we tegenwoordig veel meer. Ook zoek ik vaak al vooraf activiteiten uit die je met kinderen kan doen. Een blij kind zorgt immers voor veel relaxtere vakanties. Toch laten we ons in het reizen niet belemmeren. Daarom heb ik in deze blog de 3 leukste vakantiebestemmingen met kinderen voor je uitgelicht.

vakantie met kinderen

Dubai

Stipt op nummer 1 staat Dubai voor  mij. Dubai is één van de 7 Verenigde Arabische Amiraten, ligt aan de Perzische Golf en staat bekend om de huge ass gebouwen en de luxe hotels. Toch hoeft je niet te wachten tot je een rijke prins treft als je naar Dubai toe wilt. Regelmatig krijg ik de vraag: Is Dubai duur? Ja, Dubai kan duur zijn ja. Maar elke vakantie is zo duur als je het zelf maakt. Dubai in de zomer met kinderen raad ik niet aan, het is er bloedje heet. Maar in de wintermaanden, echt perfect. Zijn je kids niet zo culinair ingesteld en moeilijke eters? Op elke hoek heb je wel een Mac Donalds, KFC of Burger King. Ideaal dus.

Tips met kinderen

 • Dubai heeft ontzettend veel waterparken, een bezoekje aan Laguna waterpark, Wildwadi waterpark, Aquaventure Aquafun waterpark, Jungle bay waterpark of het Legoland waterpark mag dus niet ontbreken.
 • Bezoek Children’s city, oftewel het dolfinarium. Je kunt hier zwemmen met dolfijnen maar er is nog veel meer. Het terrein zelf is een prachtig park waar je lekker kunt picknicken, spelen en uitrusten met de kinderen.
 • Zijn jou kids ook gek op het bouwen met de bekende kleine steentjes? Bezoek dan Legoland. Je hebt er 6 verschillende themazones en een 10 meter lange speeltafel waar met lego gespeeld kan worden.
 • Een bezoekje aan het hoogste gebouw ter wereld mag natuurlijk niet ontbreken. De kids kijken hun ogen uit op de top van de Burj Khalifa.
 • Wist je dat Dubai de grootste skihal ter wereld heeft? Je vind hier alles wat met de sneeuw te maken heeft van snowboardbaan tot pinguïns. Jaja! Je leest het goed….pinguïns in Dubai.
Vakantiebestemming met kinderen in Dubai

Interlaken

Na mijn laatste miskraam gingen we naar Zwitserland. Interlaken is  geweldig met kinderen. Ik vond het vooral ideaal dat we met de auto gingen en onze vakantie zo konden inrichten zoals we dat zelf wilden en konden stoppen waar we dat wilden. Ik weet nog dat ik dacht dat een roadtrip met een kind onmogelijk was, maar niks bleek minder waar. Het is juist super relaxt. Vooral als ze nog heel erg jong zijn. Zijn je kids wel wat sneller verveeld, neem dan wat speelgoed mee voor onderweg of een tablet. Je kan er overigens ook voor kiezen om naar Zwitserland te vliegen en daar een auto te huren. Dan zit je niet uren in de auto.

Tips met kinderen

 • Grimmimutz in Diemtigtal; een super leuke wandeltocht waarbij de kids diverse spelletjes en opdrachten moeten doen.  De wandeling heet Grimmimutz en het hoofdonderwerp tijdens deze tocht is de kabouter Grimmi die achterna wordt gezeten door de peperheks. De wegen zijn echter niet zo geschikt voor een kinderwagen, dus heb je een baby…dan kun je het beste een draagzak meenemen.
 • Bij slecht weer kun je het Jungfraupark bezoeken (bij mooi weer overigens ook). Dit is een indoorspeeltuin, maar wel gericht op de allerkleinsten. Ik denk dat dit tot een jaar of 5/6 wel erg leuk is
 • Harder Kulm geeft je een prachtig uitzicht over de stad. Je kan er met een skilift naar boven en je hebt een ontzettend leuke speeltuin. Leuk om foto’s te maken en even bij te komen.
Vakantiebestemming met kinderen in Interlaken

Liever op vakantie in Nederland met kinderen?

Valencia

Onlangs werd ik uitgenodigd voor een stedentrip naar Valencia. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het stiekem toch best spannend vond hoor, een stedentrip met toen nog een peuter.  Maar het is super meegevallen en het was echt ontzettend leuk. Valencia ligt maar op een paar uurtjes vliegen, met een peuter of kleuter die snel verveeld is dus perfect. Ik moet eerlijk bekennen dat ik Spanje sowieso erg kindvriendelijk vind. Zo waren Mallorca en Tenerife ook geweldig. Maar nu eerst over Valencia.

Tips met kinderen

 • Bezoek het Bioparc, de dierentuin van Valencia. Hier is getracht de natuur na te bootsen. Je ziet dus geen dieren in kooien of achter tralies, hooguit met glas er tussen.
 • Ga spelen in het Gulliver glijbanen park. Deze grote reus uit het sprookje ligt te rusten in het Turiaparc. Op de reus heb je allerlei glijbanen, leuk voor jong en uit. Je kan het glijbanenpark gratis bezoeken. Ben je in de zomer in Valencia? Probeer dan in de ochtend of avond te gaan, aangezien de glijbaan door de zon best heet kan worden.
 • Koel af in het Aquopolis, een groot waterpretpark. Het is niet echt een lowbudget uitje en het schijnt er in de zomer erg druk te zijn maar de kids zullen het geweldig vinden. Vul je picknickmand met lekkers en spetteren en spateren maar.
 • Je hebt op elke hoek wel een speeltuin, heerlijk vind ik dat als je reist met kids. Kun je als ouders zijnde lekker op een bankje zitten, terwijl de kleintjes zich vermaken. Dit zag ik overigens overal in Spanje wel een beetje terug komen. Spanje met kinderen is dus altijd een goed plan.

 

Vakantiebestemming met kinderen in Valencia

Weet jij nog andere leuke plekken die je absoluut moet bezoeken als je kinderen hebt? Deel dan je tips in de reacties.

 

Dit is een gastblog geschreven door 'in Jasmina' wil jij ook een gastblog op mijn website? Kijk dan eens bij: Samenwerkingen of neem Contact  met mij op.

 

Mijn naam is Jasmina en ik ben moeder van een kleine eigenwijze kleuter. Op mijn mommy lifestyle blog “Sparkles Inside” kun je lezen over alles wat mij bezig houdt. Ik ben gek op koken (stiekem nog meer op eten) en reizen is mijn passie. Daarom ben ik naast Sparkles Inside nog een reis blog “Travelfoodie Inside” begonnen. Hier kun je mijn reistips lezen over vakanties met en zonder kids. Naast blogger en contentcreator, werk ik al VA en ondersteun ik bedrijven op het gebied van Organisatie, Marketing, Office support en coaching. Je kan me dus wel een bezig bijtje noemen. Ondanks dat ik chronisch ziek ben, probeer ik het beste uit het leven te halen en geniet ik elke dag weer van al het moois dat het leven mij te bieden heeft. Tevens ben ik stiekem een beetje verslaafd aan instagram.

 

Ik ben benieuwd wat voor jouw echt “the place to be” is voor een vakantie met (kleine kinderen). Deel je tips in de reacties.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.