Een prettige vakantie met kinderen in Nederland.

Gepubliceerd op 31 januari 2022 om 13:34

In de winter denk ik altijd alweer na over de zomervakantie voor het komende jaar. En aangezien ik nog niet weet wat er met de maatregelen omtrend tante C gaat gebeuren besluiten wij net als vorig jaar te verblijven in Nederland.

 

Weet je nog? Onze zomervakantie op de Veluwe waar we genoten van een heerlijke vakantie op recreatiepark de Boshoek.

Nederland heeft meer mooie plekjes. De wereld in 27 vakantiedagen beschreef 3 mooie plekken om eens te bezoeken met je gezin of gewoon alleen met je vriend of vriendin!

 

Lees hier: waarom je als mama, een weekend zonder man en kinderen, weg moet gaan!

met kinderen op vakantie in de natuur

Wat dacht je van een weekendje Groningen

Onze meest noordelijke provincie is een zeer bekende vakantie locatie terwijl de hoofdstad hiervan een echte studentenstad is. Dit betekent echter niet dat er geen interessante en mooie bezienswaardigheden zijn in de stad Groningen. Dat het een studentenstad is neemt namelijk niet weg dat het ook een historische stad is. Dit kan je terugzien aan de bouwstijl van de woningen in het centrum, maar ook aan de indrukwekkende Martinitoren die over de stad uitkijkt. Daarnaast heeft Groningen veel mooie bloementuinen en hofjes waar je helemaal tot rust kan komen in deze prachtige natuur. Voor wie toch liever nieuwe dingen leert of ziet zijn er uiteraard ook enkele bekende en grote musea waar je, je ogen kan uitkijken. Dit alles maakt het dat een weekendje Groningen voor iedereen een leuke optie is. Beklim bijvoorbeeld samen met je kinderen de martinitoren eens!

Op zoek naar de rust en natuur

Voor de echte natuurliefhebber is Groningen misschien niet de beste optie. Het is dan veel slimmer, maar ook leuker om een gebied als de Veluwe te bezoeken. De veluwe is een natuurrijk gebied met veel unieke features. Zoals de bekende heide die tegenwoordig op steeds meer plekken kapot gaat en dus bijzonderder wordt om te vinden en zien. Maar ook zijn er grote gevulde bossen met mooie taferelen. De Veluwe is voor veel mensen interessant omdat het een heel divers gebied is. Zo kan je er rustig wandelen, lekker fietsen of als je graag zou willen in een van de dorpen die langs het gebied liggen even gezellig shoppen. Zo kan je in een kwestie van minuten van een prachtige heide in de drukke stad staan om wat te shoppen. Maar er zijn ook kleine steden te vinden rond de Veluwe, zoals de historische hanzesteden Harderwijk en Elburg. Zo is de Veluwe niet alleen uiterst geschikt voor de natuurliefhebber maar ook voor de meer cultureel georiënteerde mensen.

Bezoek met kinderen eens: Schateiland, Zeumeren.

op vakantie naar waddeneiland Vlieland

Vakantie naar de Waddeneilanden

Op vakantie gaan naar de Waddeneilanden werd de afgelopen jaren steeds populairder. Dit komt voornamelijk doordat veel mensen eigenlijk niet wisten hoe ontzettend mooi onze eigen schiereilanden zijn. Het is een oase van rust op het eiland Vlieland. Het eiland is compleet autovrij op de lokale busdienst na. Dit maakt het eiland perfect voor mensen die opzoek zijn naar wat rust om bij de komen in hun vakantie. Vlieland is dan weliswaar niet zo groot, maar dat maakt het juist zo’n aantrekkelijke vakantiebestemming. Alles is dicht bij elkaar en je hoeft nooit ver om bij jouw bestemming te komen. Met uitgestrekte stranden, gezellige eet etablissementen en interessante musea is Vlieland gegarandeerd een fijne vakantiebestemming voor iedereen. Wat jouw wensen ook zijn er is altijd wel een vakantie te vinden waar jij van kan genieten in ons eigen landje.

Kinderen vinden het vaak super leuk om te spelen op het strand. Hiervoor is Vlieland ideaal. Lees hier: 13x leuke spelletjes voor op het strand.

 

Welke (mini)vakantie zou jouw voorkeur hebben?

 

Dit is een gastblog geschreven door 'in 27vakantiedagen de wereld rond' wil jij ook een gastblog op mijn website? Kijk dan eens bij: Samenwerkingen of neem Contact  met mij op.

 

Liefs Lisanne 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.