Dit zijn de leukste zwembaden en zwemplassen in Drenthe!

Gepubliceerd op 31 januari 2022 om 13:38

Onze Vakantie op de Veluwe deze zomer was vanwege het virus in ons land (en alle klussen rondom ons huis) wat korter dan wij gewend waren. Wij hebben tegen elkaar gezegd: We gaan met de kinderen wel wat vaker dagjes uit in onze provincie. Drenthe heeft natuurlijk veel te bieden, van pretparken, dierentuinen tot wandelroutes en zwembaden. Wat zijn nou leukste zwembaden en waterplassen in Drenthe die een bezoekje waard zijn?

baby zit op strand. Kijkt over het water

Afgelopen week kozen wij voor een wateruitje met onze kinderen. We pakten tassen in met handdoeken, speelgoed, eten en drinken en we gingen naar de kibbelkoele.

Wat is de kibbelkoele

Speelvijver de Kibbelkoele ligt tussen Noord-Sleen en Schoonoord (gemeente Coevorden) en is een schone zwemplas met een ruim zandstrand. De plas is ongeveer 4 hectare groot en is ondiep waardoor het ook een geschikt uitje voor de allerkleinsten is. Er is een kiosk aanwezig waar je eten en drinken kunt kopen, volop gelegenheid om te picknicken en er zijn toiletten (waarvan één voor mindervaliden). Het strand (dat om de hele plas heen ligt) wordt dagelijks schoongemaakt. Kortom: ideaal om een dagje heen te gaan met je gezin! Een plek waar boswachterij Sleenerzand trots op mag zijn.

Om het strand heen ligt een gebied rijkelijk gevuld met bos, hier zijn onder andere mooie MBT routes te fietsen.

Adres: Slenerweg 114, Noord Sleen.

Onze ervaring op de kibbelkoele

Wij komen vaker bij recreatieplas de kibbelkoele omdat het er eigenlijk altijd lekker rustig is. Wij gaan hier ook wel eens wandelen en spelen in het voor of najaar. Maar het leukste is natuurlijk om hier te gaan zwemmen in de zomer. De kinderen kunnen de hele dag met zand en water spelen. Slootjes graven en zandkastelen bouwen, heerlijk. Wat wil een kind nog meer. Omdat de kibbelkoele niet diep is heb ik niet zoveel angst voor de kinderen, dat geeft mij wel een gerust gevoel (en ja natuurlijk moet je wel toezicht houden op je kinderen en inderdaad kunnen kinderen al verdrinken in een klein laagje water). Er is voldoende gelegenheid om te liggen, maar er is maar 1 kiosk om wat te eten of te drinken te halen (deze is ook niet het hele jaar open) dus een handige plek uitkiezen (dat je niet het hele meer rond hoeft te lopen voor een ijsje) is wel handig.

kind speelt op het strand

De laatste keer dat wij er waren vonden wij het heel erg ruiken naar hondenpoep, dat was wel jammer. Ruiken we eindelijk een keer niet de baby, zit je nog in de shit. Maar het is natuurlijk ook een plek waar honden uitgelaten worden, alhoewel je hier op het strand niets van tegenkomt. Boswachterij Sleenerzand pretendeert dat het strand iedere dag wordt schoongemaakt.

Ik vind de kibbelkoele in Drenthe een erg leuke, schone en rustige plek om lekker te genieten van zand en water met de kinderen

 

Andere buitenbaden/plassen in Drenthe

't nije hemelriek:

Ben je op zoek naar een ander zandstrand? Ik ben wel eens bij het Nije Hemelriek,  nabij Gasselte geweest. Hier kunt je ook heerlijk genieten van een zandstrand en het lekkere water. Al moet ik wel zeggen dat dit veel toeristische is. Je moet hier sinds kort ook betalen om te parkeren. T Nije hemelriek ligt in de boswachterij van Gieten en Borger en heeft ook een speelweide en horecagelegenheden. Voordeel: het ligt in de buurt van: Drouwenerzand

Het Ermerstrand

Natuurlijk is er ook nog recreatiepark Ermerstrand waar je ook heerlijk kunt spelen en zwemmen op het strand, de ligweide of de vele speeltoestellen. Grappig feitje: Hier heb ik mijn man ontmoet! Dit was tijdens het beachvolleybaltoernooi wat hier elk jaar georganiseerd wordt. Adres: Steenbakkersweg 3, Erm

Even geen zin in zand tussen je tenen of weet ik veel waar nog meer? Drenthe heeft ook leuke buiten zwembaden.

Bosbad Noord- Sleen

Wat dacht je bijvoorbeeld van het Bosbad Noord-Sleen het Openluchtzwembad met speelterrein  vlak naast de kibbelkoele. Het bosbad is een verwarmt buitenbad met glijbanen en een speelweide. Het adres is: Het Haantje 86 in Noord-Sleen

Buitenbad Geert Vos in Erica

Op Erica hebben ze ook een buitenzwembad waar ik als tiener altijd veel kwam. Het Geert Vos Bad  bezit over een zwembad, duikplanken glijbanen en een ligweide. Je vind het Geert vos bad aan de veenschapswijk 5 in Erica

Liever binnen zwemmen?

Aquarena
Onze mooie provincie biedt uiteraard ook de mogelijkheid om binnen te genieten van een heerlijk dagje zwemplezier. Zo is er het gloednieuwe Aquarena in Emmen waar het werkelijk aan niets ontbreekt. Mijn kinderen kunnen zich uren vermaken in het peuter gedeelte met de watersproeiers. Maar een wedstrijdbad, een golfslagbad, een klimmuur, een sauna en zelfs een Turks stoombad maken dit zwembad af. Er zijn meerdere glijbanen en uiteraard is er een horeca gelegenheid. Zelf vind ik het aantal zitplaatsen wel wat weinig in dit vernieuwde zwembad in Emmen.

 

Aqua Mundo in Dalen

In dit lijstje mag natuurlijk Aqua Mundo De Huttenheugte  niet ontbreken. Subtropisch zwemparadijs in het mooiste dorp van Drenthe. Snelheidsduivels amuseren zich kostelijk met de razendsnelle afdaling van de wildwaterbaan. In het veilige Kinder-doe-bad hebben de kleintjes de tijd van hun leven. Er zijn verschillende baden, sauna’s, Turkse stoombaden, stroomversnellingen en bubbelbaden te vinden. Voor de echte avonturiers is dit een aanrader.

De Bonte Wever in Assen

Vergelijkbaar maar dan net wat noordelijker in onze provincie zit Zwem- en saunaparadijs de Bonte Wever te Assen. Geschikt is voor jong én oud! Voor de echte waterratjes is er een golfslagbad, de wildwaterkreek en  zijn er twee spectaculaire waterglijbanen. Maar ook de fanatieke zwemmers kunnen een sportief baantje zwemmen in het 25-meter bad. Terwijl de jonge bezoekers lekker kunnen spetteren en spelen in het peuterbad, ontspannen de volwassenen in de sauna- en rustruimte.

 

Was jij al bekend met deze zwempareltjes? Ga jij ze bezoeken en heb je nog mooie aanvullingen voor het zwemmen in Drenthe? Ik hoor het graag!

 

 

In dit blog zitten affiliatie links verwerkt, dat betekent dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via mijn link.

Voor jou is het product niet duurder, van de opbrengsten onderhoud ik mijn website! Dus alvast bedankt.

 

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.