Uitje in Drenthe: Wildlands Emmen

Gepubliceerd op 31 januari 2022 om 13:38

Ja, het is vakantie en dat betekent leuke dingen doen met de kinderen. Wij willen de kinderen graag iets van ons landje (oke eigenlijk onze mooie provincie Drenthe) laten zien. In Emmen is in 2016 een nieuw dierenpark gekomen. Wildlands. Eigenlijk heet het adventurepark. Het heeft de gemeente miljoenen gekost, maar dan heb je ook wat. Het park laat je in 1 dag een wereldreis maken.

 

Wereldreis bij Wildlans Emmen
Ontdek per boot of te voet de jungle, ontdek de olifanten en bekijk hun familie. Spot neushoorns en giraffen tijdens de trucksafari over de savanne en ga op poolexpeditie tussen de ijsberen en pinguïns.
Nieuw: Sinds nu (aug 2021) is er een Raccoon Creek, waarbij je wasberen kunt bekijken.

Het adventure park heeft een bootsafari en een trucksafari gemaakt, zodat je het idee hebt alles intenser te beleven en dichter bij de dieren kunt komen. Ook is er een kinderboerderij, speeltuinen, zandbakken en is er vlindertuin. Boek nu hier je reis: Maak een wereldreis in één dag  reserveren blijft noodzakelijk. In 2018 werd het adventurepark aangevuld met een heuse achtbaan.

 

Onze ervaring in adventurepark Wildlans Emmen
Mensen die mij kennen weten dat ik een Zuid-Afrika fan ben en hier ook al twee keer geweest ben. Mijn man vertelde me dat de ontwerpers van Wildlands zich hebben laten informeren en inspireren in Zuid-Afrika. En dat zie je. Want als ik hier loop, dan lijkt het echt wel een beetje Zuid-Afrika. Zelfs de Santos Express – Mossel Bay  (waar ik twee nachten heb mogen verblijven) is hier nagemaakt. De safari per truck maakte veel indruk op mijn kinderen, het is een aangename aanvulling van je verblijf in Wildlands, helemaal omdat je wat tekst en uitleg krijgt over de dieren en hun gewoonten. In Wildlands zie je olifanten, neushoorns en leeuwen die je in een gemiddelde kinderboerderij in de buurt niet vindt. Dit maakt deze ervaring uniek en de moeite waard om met de kinderen Wildlands Emmen te bezoeken.

Tijdsbesteding
Zelf vind ik niet dat je er een hele dag kunt vermaken, met een baby erbij was het voor ons prima om na 4 uurtjes weer buiten te staan. Maar als je geen baby hebt, dan ben je ook na een uur of 4 wel door het park heen. Dat is voor ons de reden dat wij geen abonnement hebben op Wildlands. Wij zijn nu weer een keer geweest en dat is voor ons voldoende. Ik vind het een leuke en unieke ervaring maar hoef het eerste jaar niet weer heen. Ik vind het geen makkelijk park om even in en uit te lopen, zeker nu met de corona maatregelen niet. De Serenge (savanne) en de Nortica zijn nu aan elkaar verbonden in verband met eenrichtingsverkeer en dit maakt dat je wel bijna 2,5 a 3 uur nodig hebt om dit deel te lopen. Als je er dan toch al zo lang bent, dan loop je de Jungola er zo wel even bij en heb je het hele park gezien. Voor alleen de kinderboerderij zou ik niet naar Wildlands gaan.

 

Sluit je dag Wildlands af bij één van deze Kindvriendelijke restaurants in Drenthe, omgeving Emmen.

 

Prijs kwaliteitverhouding.
Ik vind persoonlijk Wildlands wel wat prijzig, kinderen van 3 tot 9 jaar betalen online 21 euro en aan de kassa 23 euro. Een volwassene betaald online 24 euro en aan de kassa 27,50. Dat betekend dat ik met mijn gezin met vijf bijna 100 euro kwijt ben om alleen binnen te komen. En na 4 uurtjes ook alweer buiten sta! Ik denk dat dit voor een modaal inkomen erg veel is voor een dagje weg, want je hebt hier nog geen kopje koffie of een ijsje bij. Maar toch als je Wildlands nog niet kent, moet je hier wel een keer geweest zijn!

Wat is er in omgeving Emmen te doen?

  • Natuurlijk heb je nog de plek van het oude dierentuin, voordat Wildlands kwam. Op deze plek is nu het: Het park is vrij toegankelijk voor een wandeling langs de oude dierenverblijven. De vijvers met vissen zijn er nog, er staan nog speeltuinen en Akka's Stadsboerderij is er gevestigd. Entree gratis.

 

  • Eigenlijk aan Wildlands vast zit het raadhuisplein. Dit is een plein (met speeltuin) waar kinderen kunnen spelen met de waterfonteinen en delen van het plein dat onder water kan lopen.

 

Op zoek naar een wandeluitje? Uitje in Drenthe: Sabeltandtijgerspoor

 

  • Is het slecht weer en wil je toch even uitrazen met de kinderen? Dan kun je altijd nog naar een indoor speelplek zoals Ballorig Emmen .

 

Ben jij nieuwsgierig geworden naar wildlands? Ga je het een bezoeken? En als je het kent, heb je een abonnement? Waarom wel of waarom juist niet?

 

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.