6 x Kindvriendelijke restaurants in de omgeving van Emmen, Drenthe.

Gepubliceerd op 31 januari 2022 om 13:41

Ik schreef al eens eerder over een weekend weg als mama, zonder kinderen. Vanwege het lekker uiteten kunnen gaan en genieten van een goed stukje vlees (of alleen al van het niet hoeven koken of niet de afwas te hoeven doen. Spontaan uiteten gaan is namelijk één van de dingen die ik mis sinds ik moeder ben. Na een blog hierover te hebben geschreven kreeg ik veel reacties dat ik gewoon met de kinderen naar een kindvriendelijk restaurant moest gaan en dat ik dan zou ontdekken dat je best met kinderen uiteten kunt gaan. Maar welke kindvriendelijke restaurants zijn er eigenlijk allemaal in zuid oost Drenthe?

 

Kindvriendelijke restaurant in de buurt van Emmen

Natuurlijk wist ik dit ook wel, maar het jammere hieraan vind ik altijd dat ik van een lekkere tournedos wil genieten en in die kindvriendelijke restaurants je dit vaak niet hebt. Ook wil ik graag 3 of 4 gangen eten (ja jongens ik hoef een keer niet te koken) en dat lukt bij een kindvriendelijk restaurant vaak ook niet. Dan is het alleen een hoofgerecht voordat de kinderen de tent afbreken. Met de leuke tips die ik kreeg heb ik een top 6 rijtje van kindvriendelijke restaurants in de omgeving van Emmen, Drenthe.

met kinderen uiteten in Emmen
  1. Met Stroop Ofzo

Hier kun je heerlijke pannenkoeken eten. Voor de kinderen zijn er kinderpannenkoeken en poffertjes op de kaart gezet. Je kunt hier ook lunchen met bijvoorbeeld een salade of een bubblewafel. Het ideale is dat er een speelhoekje centraal in het restaurant zit. Met speelgoed, tafeltjes en een speelkeukentje. De kinderen vermaken zich hier prima.

 

  1. Wereldrestaurant PUUR Emmen

Het mooie aan dit concept is dat er een lopend buffet is. Uit elk werelddeel is er een maaltijd aanwezig, iedereen lust altijd wel iets. Verder is er een grote speelhoek met ballenbak, biosscoop en klimtoestel aanwezig. Niet onbelangrijk er is ook een toetjes buffet.

 

  1. Buffetrestaurant Drenthe | Thijs & Aafke |

Bij Thijs en Aafke is er ook een lopend buffet. Ideaal, iedereen kan kiezen wat hij wil en zelf pakken. Er is een buitenspeeltuin, een bioscoop en binnenspeelhoek aanwezig. Zo kunnen papa en mama lekker eten en de kinderen spelen.

kindvriendelijke restaurants in Emmen

foto: bij met stroop ofzo.

4. De Markies van Karabas

De Markies van Karrebas is een buffetrestaurant gelegen in Schoonoord. Je kunt hier genieten van het eten terwijl de kinderen (onder begeleiding*) spelen in de speelkamer. Voor peuters, kleuters en tieners is er genoeg te doen. Ook heeft de Markies van Karrebas een buitenspeelplek.

*Begeleiding is op zaterdag en zondag aanwezig.

 

  1. All You Can Eat Familierestaurant in Emmen

Nieuw in Emmen All you can eat: Yankee Doodle. Bestel steeds tot 2 gerechten per persoon en probeer nieuwe gerechten uit. Tip: combineer het eten hier met een biosscoopkaartje voor een dubbel feestje!

In Emmen is helaas (nog) geen kidsclub aanwezig zoals in Assen. Daar kunnen de kinderen op de bovenverdieping spelen onder begeleiding van nanny’s.

 

  1. Pannenkoekboerderij 't Hoes van Hol-An

Wederom pannenkoeken (iets van kinderen altijd lusten) maar dan in een mooie Saksische boerderij. Geheel in stijl kun je hier pannenkoeken eten. Zelf wonen wij hier aardig dichtbij en zijn er al vaak geweest. Binnen is er een speelhoekje voor kinderen, maar buiten is een er een mooie speeltuin.

 

Emmen heeft natuurlijk ook gewoon een McDonalds voor iedereen  met de happy meals en de speelhoekjes ook altijd een succes bij kinderen (en bij de meeste ouders ook nog wel).

 

Wil je graag met kinderen uiteten in Drenthe? Check dan één van bovenstaande restaurants in de omgeving van Emmen. Mijn ideale tip voor het uiteten is:

 - Regel oppas of ga met een vriendin uiteten voor een echt ontspannen avondje uiteten 😉

 

Is er nog behoefte aan een top lijstje restaurants waar je lekkere steaks kunt eten? En dus zonder kinderen naar toe kan gaan?

 

 

Heb jij trouwens nog aanvullingen op dit lijstje kinderrestaurants?

 

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.