Uitje Gelderland: Schateiland, Zeumeren.

Gepubliceerd op 31 januari 2022 om 13:40

Tijd voor een nieuwe review van een uitje, het is zomer en dat betekent veel leuke dingen doen met je kinderen. Mijn blog richt zich vooral op Uitjes in Drenthe. Maar afgelopen maand waren wij op Vakantie op de Veluwe. En tijdens deze vakantie brachten wij een bezoek aan schateiland zeumeren.

Wat is schateiland zeumeren?

Schateiland Zeumeren gelegen in Voorthuizen is een echte aanrader voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar.

Met zo’n 5500 m2 is Schateiland het grootste overdekte speelparadijs van Nederland. Kinderen kunnen urenlang klimmen en klauteren, springen en glijden, schatgraven met de kapitein, spelen in de zandbak, zandschilderijen maken en nog veel meer.

Het grootste voordeel is: dat het geen ballenbak is.

 

De kernwaarden van het speelparadijs zijn spelen in een natuurlijke omgeving en het samenspel van kinderen en volwassenen. In een volstrekt unieke en sfeervolle locatie aan het water vaart Schateiland je terug naar een tijd van zeevaart, onbewoonde eilanden, verborgen schatten en piraterij.


Vanwege de ruimte, het licht en de planten lijkt het alsof je je bevindt op een zonovergoten eiland. Buiten bevindt zich recreatieplas Zeumeren en dit maakt het speelparadijs tot een echt eiland. Bij mooi weer kun je buitenspelen, of gaan de glazen wanden open. Met slecht weer blijf je lekker binnen.  

Schateiland Zeumeren heeft zijn eigen mascottes: Zack en Zara, die nemen je graag op sleeptouw voor een heerlijk dagje op het eiland. Er is genoeg tijd om op de foto te gaan, of de show te bekijken.

 

Waar ligt schateiland zeumeren?

Dit speelparadijs bevindt zich in Voorthuizen dat ligt tussen Amersfoort en Apeldoorn. Schateiland Zeumeren is goed bereikbaar vanwege de ligging aan de A1. Vanaf afslag 16 Voorthuizen is het nog enkele minuten rijden. Vanaf onze camping was het 5 minuten rijden. Ideaal. Je kunt parkeren op een grote parkeerplaats en vanaf daar is het een klein stukje lopen.

Onze ervaring bij schateiland Zeumeren

Wij hebben genoten van een dagje schateiland. Ik vond het echt een keer iets nieuws en anders dan wij gewend waren. Veel zand en water, daar kun je mijn kinderen wel blij mee maken. Wij zaten heerlijk op het terras bij de peuterhoek, zodat mijn baby zichzelf kon vermaken. De oudere kinderen (4 en 5 jaar) keken hun ogen uit en renden heen en weer. Omdat ik het in het begin best heel groot vond (lijken), ben ik met ze meegelopen. Zelf komt altijd het kind in mij naar boven op zulke uitjes en ook de papa’s en de mama’s kunnen veilig klimmen en klauteren. Er is genoeg te ontdekken en alles is in het thema van de piraat. Erg leuk en verrassend. De mascottes en ook de kapitein waren erg kindvriendelijk en namen de tijd om de kinderen te vermaken. Ze zijn nog aan het opknappen en vooral buiten kan er nog wel meer opgezet worden. Ik zag wel dat er een mooie wei in aanleg was voor de geitjes en de konijnen. We hebben heerlijk geluncht vanuit de horeca en afgesloten met een ijsje. Het staalt rust uit en ik ging er niet overprikkelt vandaan.

Het is wel handig om open schoeisel aan te doen of iets wat je makkelijk aan of uit kunt trekken omdat alles in het zand is.

 

Is Schateiland Zeumeren duur?

Vergeleken met andere uitjes vond ik schateiland Zeumeren niet duur. Wij betaalden voor de baby natuurlijk niet (terwijl die zich wel al goed kon vermaken). Voor ons als volwassenen 4,50 euro en voor de kinderen 10,95 per stuk. Dit maakt dat wij nog geen 31 euro betaalden voor een dagje weg (want je vermaakt je er wel een dag).

 

Tip: Als je online je kaarten reserveert scheelt dit 2 euro per kind en 1 euro per volwassene!

Je betaalt nog wel 6 euro parkeerkosten. Kijk op de website: Het ultieme indoor dagje uit voor het gezin  voor meer informatie of om je kaarten te reserveren.

Wist je dat je ook jouw kinderfeestje kunt vieren bij schateiland Zeumeren?

Wat is er nog meer te doen bij schateiland Zeumeren?

 • Er zijn verschillende eilanden (scheepswrakken en hutten) waar je naar toe kunt klimmen.
 • Er is een onderwaterwereld, met dieren en schatten uit de onderwaterwereld.
 • Een doolhof, kun jij de weg vinden?
 • Je kunt goud zoeken op een eilandje
 • Schatgraven met een kapitein (activiteit onder begeleiding).
 • Er is een peuterhoekje, met zachte matrassen en een miniballenbak.
 • Trampolines (binnen en buiten).
 • Er zijn verschillende glijbanen, open en dicht.
 • Je kunt waterfietsen huren.
 • Er is een heus speelkasteel, klim je weg omhoog!
 • Er is een escaperoom.
 • Er zijn diverse terrassen en er is een horeca gelegenheid.

 

Kortom er is genoeg te beleven bij Schateiland Zeumeren. Ga jij er een bezoekje brengen?

 

Dit blog is niet in samenwerking geschreven met schateiland Zeumeren maar op eigen initiatief. 

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.