Uitje Overijssel: Dinoland Zwolle. Waar dinosaurussen tot leven komen!

Gepubliceerd op 31 januari 2022 om 13:43

Dinoland Zwolle

Mocht je eens in de buurt zijn van Zwolle op vakantie of reis je bijvoorbeeld langs Zwolle en ben je opzoek naar een uitje met (kleine) kinderen? Dan is Dinoland echt een uitje voor jou. De meeste kinderen tussen de 3 en de 8 jaar hebben een obsessie voor dino’s en in Dinopark Zwolle komen dinosaurussen tot leven! Je vindt er meer dan 100 dino’s en leert alles over hoe ze geleefd hebben. Een uitje zeer geschikt voor jonge kinderen.

 

Voor welke leeftijd is Dinoland geschikt?
Vanaf twee jaar moet je betalen voor Dinoland (weliswaar niet de volle pond) maar dit komt omdat dit park echt al leuk is voor twee jarigen. Ik denk dat Dinoland voor de basisschool leeftijd erg geschikt is. De kleinere kinderen kunnen lekker spelen en de grotere kinderen kunnen er een educatief uitje van maken en fysieke uitdagingen zoeken in de klimmuur, het luchtparcours en de bungee trampolines.

uitje Zwolle; Dinoland
kinderen spelen in dinoland Zwolle

Wat is er te doen in Dinoland Zwolle?
Naast dat er 100 dinosaurussen staan die bewegen en geluid maken, kun je een klimparcours afleggen, een klimmuur beklimmen, skelter rijden, lasergamen (geheel in dinostijl), skeletten opgraven, goud zoeken en minigolven. Kortom je hoeft je niet te vervelen in Dinoland Zwolle. Verder zijn er uiteraard overal terrassen, speeltuinen zowel binnen als buiten. Binnen is er een ballenbak en een game hal. Buiten zijn er meerdere speeltuinen met zandbakken en glijbanen. In de weekenden en de vakanties is er een dino-show.

 

Wat dit park leuk maakt voor de oudere kinderen is dat je een speurtocht kunt doen. In het begin van het park haal je je boekje en zo kun je met opdrachten door het park lopen!

 

Leerzaam uitje door de T-Rexpeditie.
In de T-Rexpeditie leer je op een interactieve wijze alles over de Tyrannosaurus. Je kunt hier het skelet van een T-rex zien op ware grootte! Een VR tour doen met de ranger waarbij je samen een skelet gaat opgraven. Je kunt een echte dinosaurus knutselen en alles over de geschiedenis en het ontstaan leren van deze mysterieuze dinosaurus.  

review dinoland Zwolle
levensechte dino's in dinoland

Paleolab.
Wat ik erg verrassend vond was het Paleolab dat in het midden op het park stond. Ik ben natuurlijk niet echt een knutselmoeder maar je kunt hier als creatieveling je helemaal uitleven. Zo kun je je eigen dinosaurus kleien, edelstenen zoeken, fossielen opgraven en je eigen dino verven.

 

Lees ook: Attractiepark Drouwenerzand, Drenthe.

Prijs – kwaliteit verhouding dinoland Zwolle
Voor ons gezin met vijf betaalde ik 57,- euro entree. Hoewel dit niet goedkoop is voor een familie-uitje vond ik het dit bedrag wel waard. Vanaf vier jaar betaal je 14,25 entree, ook voor volwassenen dus. Misschien is dit voor een volwassen persoon wel een wat hoge prijs. Ik bedoel, ik heb alleen geminigolfd en 1x gelasergamed. Wat me daarin weer meevalt is dat je op het terras niet verplicht wordt wat te kopen (wel gewenst) en dat je bijvoorbeeld een beker softijs hebt voor maar 1 euro. Daarentegen heb je een koffie to go voor 2,50 daar zit dan niet eens een koekje bij! 😉

Verder was het een schoon en net park en waren er genoeg toiletvoorzieningen, erg vriendelijk personeel ook.

 

Gratis DinoDoeboek!
Wist je dat je een gratis Dino doeboek kunt downloaden? Zo kun je thuis alvast voorbereiden op je bezoek aan dinoland in Zwolle, of kun je nagenieten van je Dinoavontuur. Dit boek staat boordevol kleurplaten en leuke spelletjes. Je vindt het doeboek hieronder. of je download hem op de site van dinoland.

Dino Doeboek DF
PDF – 3,2 MB 165 downloads
kinderen in Dinoland Zwolle

Wist je dat honden toegestaan zijn in het park? Het park is geheel buggy- en rolstoelproof.

 

Kortom, als jij het aandurft om dinosaurussen in het echt te zien en je een leuk dagje weg wilt in Overijssel dan zou ik Dinoland echt aanraden. Het adres is Willemsvaart 19, 8019 AB in Zwolle.

 

Ben jij al eens in Dinoland Zwolle geweest? Of wil je er nog graag naar toe? Welke parken moeten wij echt nog eens bezoeken?

 

 

 

Dit blog is niet in samenwerking met Dinoland Zwolle geschreven.

De linkjes zijn affiliatielinkjes, dit betekent dat het product voor jou niet duurder is maar dat ik een percentage van het aankoopbedrag krijg omdat je via mij de producten hebt aangekocht. Dit geld besteed ik weer voor het onderhouden van mijn website.

Wil jij een review over jouw park? Neem dan contact met mij op. 

 

 

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.