Uitje in Drenthe: Sabeltandtijgerspoor

Gepubliceerd op 31 januari 2022 om 13:23

Soms wanneer de spanning te hoog op loopt, moet je de kinderen even uitlaten. In tijden van Corona is dat best lastig. Onlangs ontdekenten wij het sabeltandtijgerspoor in Emmen. Wat was dit leuk. Ik neem je mee naar dit uitje in Drenthe.

Een leuk wandeluitje in Drenthe; Het Sabeltandtijgerspoor.

Wij gaan regelmatig naar het bos voor een leuk kabouterpad of iets dergelijks. Afgelopen zomer hebben wij het sabeltandtijgerspoor ontdekt. In het Hunzebos bij Exloo ligt het wandelpad, gemaand Sabeltandtijgerspoor. Je kunt hier op avontuur langs het spoor van de sabeltandtijger. Het spoor slingert over heuvels uit de ijstijden. Je springt, klimt en glijdt met kabelbaan naar beneden, balanceert op een touwbrug en beleeft nog veel meer. De route is ongeveer 2 a 2,5 kilometer in Exloo. Onderdeel van Geopark de Hondsrug. Voor een gemiddeld getraind persoon prima te doen. Kleine kinderen en buggy’s zijn niet handig.

 

Gratis tip voor het bewandelen van het sabeltandtijgerspoor:

In het begin is een kabelbaan. Deze is niet geschikt voor volwassenen. #viezekont #spierpijn. Gewoon niet doen. Ja ik zeg het maar gewoon, ik had gewild dat ik het ergens had gelezen. Had een hoop ellende bespaard.

 

Lees ook: Het roekpad te Echten, voor een ander klim en klauter uitje in Drenthe.

 

Beleef nóg meer met de app!

Wist je dat je het sabeltandtijgerspoor in Exloo ook met een app kunt lopen? Dit zorgt voor een extra dimensie tijdens het wandelen.

Wil je het Sabeltandtijgerspoor lopen met de app?

Voor Apple: download De Hondsrug Hunzebosroutes vanuit de App store
Voor Android: download De Hondsrug Hunzebosroutes vanuit de Playstore

 

Eten- en drinken tijdens je wandeling in Drenthe

Gedurende de route kom je allerlei klimtoestellen tegen waar de kinderen zich kunnen uitleven. Het mooie is dat je de stenen met een pootafdruk kunt volgen. Super simpel. Verdwalen kan eigenlijk niet. Als de kinderen vooruit rennen en de baby slaapt, dan kunnen de papa en de mama ook nog genieten van de rust. Van de natuur. Tenminste voor even. Na ongeveer tweeënhalve minuut komt onze kleuter meneer naar ons toe. Hij heeft honger. Hebben we ook wat lekkers mee? Echt, de volgende keer als we weer gaan wandelen, dan gooi ik meteen de tas op de kop en laat ik ze alles opeten. Wat een gezeur altijd. Na een korte vreetstop lopen we verder. Er zijn niet veel bankjes langs de route. De route is precies lang genoeg. 

 

Auto
Dat op stap gaan met een gezin met vijf is wel een dingetje hoor. Wij hebben een redelijke gezinsauto en ik kan nu niet gaan zeggen dat het niet past (hier hebben we net lange discussie over gevoerd). Maar eigenlijk past het niet. Als we beide aan één kant de auto exact tegelijk de deur dicht gooien, dan kan het net. Moet niet iemand drie tellen later zijn. Dat zou zonde zijn. De baby zit trouwens in het midden hoor.

Zo kom je bij het sabeltandtijgerspoor in Exloo:

De route is bereikbaar vanaf twee startpunten:

  1. Parkeerplaats Zwembad Leewal, Zuideinde 36, 7875 CD Exloo
  2. Parkeerplaats Fletcherhotel De Hunzebergen, Valtherweg 36, 7875 TB Exloo. Omdat het bungalow park Puur Exloo nog in ontwikkeling is  de aanlooproute vanaf de parkeerplaats naar het startpunt hier veel langer dan bij de parkeerplaats Zwembad Leewal.

Vanaf daar kun je de bordjes met de sabeltandtijger volgen naar de route.

 

Het startpunt van de route is bij het kruispunt Leewalweg – Exlooërzandweg,  

De route is aangegeven door de pootafdrukken van de Sabeltandtijger.

 

Snelle informatie over het sabeltandtijgerspoor:

- Niet buggyproof.

- Ongeveer 2 a 2,5 kilometer.

- leuk voor kinderen vanwege de obstakels en speeltoestellen

- Het sabeltandtijgerspoor is makkelijk te vinden, de route volg je door middel van de pootafdrukken op de steen

 

Wat zijn jullie favoriete plekjes? Misschien nog een leuke wandeltips?

 

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.