Op vakantie met je kind, waar moet je op letten?

Gepubliceerd op 23 maart 2022 om 14:23

Iedereen leeft altijd toe naar de vakanties met je kind, maar eerlijk gezegd zie ik hier soms ook wel een beetje tegen op. Want wat is een goede vakantiebestemming voor je kind, waar moet je op letten en vooral: wat neem je allemaal mee op vakantie met je kind?

op vakantie met je kind, waar moet je op letten?

Vakantie met kinderen

Voor het uitzoeken van een vakantie met je kind, is het misschien leuk om je kind inbreng te geven in de vakantiebestemming. Natuurlijk moet je kind hier oud genoeg voor zijn, maar zeggen we niet altijd: Als de kinderen het leuk hebben, dan hebben de ouders het ook leuk? En zo is het maar net. Dus juist met oudere kinderen kun je overleggen. Wat willen zij graag zien of doen tijdens de vakantie? Die maakt het kiezen van een vakantie bestemming makkelijker.

 

Het kiezen van een vakantie bestemming

Wist je dat er een leuke site is die de meeste kindvriendelijke bestemmingen in Nederland en in het buitenland gewoon voor jou op een rijtje heeft staan? Zo wordt de keus een stuk makkelijker. Lees dit artikel over vakantie met kinderen maar eens. Hier kun je niet alleen vakantielanden en bestemmingen met elkaar vergelijken maar zie je ook de beste reisorganisaties voor kinderen op een rijtje.

 

Tips voor je vakantie met kinderen

Let goed op het vervoer dat je kiest om op vakantie te gaan. Zie je op tegen een lange vliegreis met je baby of peuter? Kies er dan voor om met de auto te gaan reizen. Met de auto ben je flexibeler in hoelang een kind moet stil zitten en kun je zelfs overnachten om de reisduur in te korten.

Lees hier De beste reistips voor kinderen in de auto.

 

Maar wat dacht je van op vakantie met de trein of zelfs op de fiets? Waarschijnlijk een onvergetelijke ervaring voor jou en je kind. Zeker opties die de moeite waard zijn om te onderzoeken. 

vakantie met kinderen

Wat neem je mee op vakantie?

Denk goed na over wat je nodig hebt, afhankelijk van de leeftijd van je kind. Is er bijvoorbeeld een campingbedje aanwezig? Een magnetron voor flesvoeding? Zelf ben ik altijd van mening dat ik zo min mogelijk spullen mee wil nemen naar mijn vakantie adres. Mama’s willen ook gewoon vakantie vieren.

Wil jij meer weten over glamping in Nederland? Misschien vind je dit interessant: Glamping Nederland, dé trend voor de zomer 2022!

 

Bekijk dus goed wat je allemaal bij kunt boeken en of er voldoende animatie is, dat voorkomt een hoop spullen meeslepen.

 

Boek een pretpark of dierentuin als vakantiebestemming

Twijfel je nog over een accommodatie en of dit geschikt is voor je kind? Ben je bang dat jouw kind zich niet kan vermaken en dat jij nog geen vakantiegevoel ervaart? Denk dat eens aan een vakantie op een pretpark of een dierentuin.- Lees hier bijvoorbeeld een review: Safari Resort Beekse Bergen of mijn eigen review over ons verblijf op attractiepark Drouwenerzand in Drenthe. Zo ben je gegarandeerd voor vermaak van je kinderen tijdens de vakantie.

 

En weet je al waar jullie reis naar toe gaat deze vakantie?

 

Liefs Lisanne

op vakantie met je kind

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.