Uitje Flevoland: De Orchideeën Hoeve

Gepubliceerd op 22 april 2022 om 20:31

Daar de naam Orchideeën Hoeve mij doet denken aan de zonnebloem die op stap gaat gingen wij op 2e Paasdag met ons gezin naar de Orchideeën Hoeve. Ik kwam daar dus positief verrast weer weg. De Orchideeën Hoeve is een echt leuk familie uitje. Tijd om jullie mee te nemen met ons tripje naar Luttelgeest.

Orchideeen Hoeve Luttelgeest

Wat is er te doen bij de Orchideeën Hoeve?

De Orchideeën Hoeve is een grote vlindertuin midden in het glastuinbouw gebied van de polder. Ik, als komkommermeisje, voelde mij dus meteen hier op mijn gemak. Het uitje is vooral overdekt in een warme kas. Er is super veel flora en fauna te ontdekken in de verschillende tuinen zoals:

 • Amazone regenwoud
 • Zwevende bloementuin
 • Vlindertuin
 • Stokstaartjestuin
 • Orchideeëntuin
 • Mangrove speelparadijs
 • Lori tuin
 • Makirijk
 • Citruslaan
 • Orchideeënkwekerij
 • Rupsenkwekerij
 • ’T stekkasje

Bij de Orchideeënhoeve in Luttelgeest vind je veel dieren. Zoek maar eens naar de flamingo’s, de stokstaartjes, ringstaartmaki’s, aapjes, Lori’s en de vlinders. Door de hele Orchideeën Hoeve vind je veel vissen, vogels en schildpadden. Deze laatste is echt mijn favoriet! Ik hou van schildpadden.

schildpadden bij de Orchideeen Hoeve

Met kinderen naar de Orchideeën Hoeve:

Met vertrouwen op het eigen kompas of aan de hand van de spannende speurtocht mogen de kinderen zelf op ontdekkingstocht over junglepaden met watervallen, loopbruggen en rotspartijen. Onderweg maken de kinderen kennis met allerlei dieren en planten. Durven ze de lori’s te voeren in de Lorituin? Of fladderen ze liever mee met duizenden vlinders in de grootste vlindertuin van Europa? En schrik niet als ze zomaar oog in oog staan met voorbij roetsjende aapjes, vleesetende planten of overstekende schildpadden.

Geheel overdekte speeltuin

Zijn de ravotters gek op avontuur en niet bang voor natte voeten? Laat ze dan een sprintje trekken naar het waterrijke Mangrovebos Speelparadijs! Een geheel overdekte speeltuin van maar liefst 1.000 vierkante meter voor echte waaghalzen die niet bang zijn voor avontuur, spanning en sensatie!

 

De Orchideeën Hoeve is een geheel overdekt dagje weg en daarmee niet afhankelijk van de weersomstandigheden. De jungletuinen van de Orchideeën Hoeve lenen zich ook perfect voor kinderfeestjes en schoolreisjes.

met kinderen naar de Orchideeen Hoeve

Is er voldoende gelegenheid om te eten en te drinken?

Het is binnen de Orchideeën Hoeve niet toegestaan om eigen meegebracht etenswaren te nuttigen. Wel zijn er drie restaurants aanwezig voor koffie, thee met gebak of een heerlijke lunch. Ook een warme maaltijd is te koop.

 

Onze ervaring van de Orchideeën Hoeve.

Zoals ik in de inleiding al schreef doet mij de naam denken aan een uitje met de zonnebloem, maar ik was echt positief verrast. Wij hebben een heerlijke dag gehad en echt genoten van dieren en de natuur. De kinderen hebben zich echt heel erg goed vermaakt. Wij hadden een arrangement van 10.00 tot 15.00 en die tijd hebben we ook echt nodig gehad. Het verbaasde mij hoeveel dieren er aanwezig was, het park was super netjes en schoon en er zijn veel punten voor de kinderen om een bakje voer te halen om de dieren te voeren. Kinderen vinden het altijd leuk om dieren te voeren. Al met al hebben wij een erg geslaagde dag gehad en zou ik de Orchideeën Hoeve zeker aanraden bij vrienden en familie.

Het enige minpuntje die ik kan benoemen (natuurlijk heb ik een minpuntje). Het park is een eenrichtingspark. Opzicht heel handig. Maar toen wij het park gedaan hadden en na de lunch de kinderen nog wilden spelen in de Mangrove speelparadijs moesten we dus opnieuw het hele park door. Je kunt de route wel afsnijden op sommige punten. Maar alsnog is het even werk, de paden zijn niet heel breed dus inhalen met een buggy is bijvoorbeeld best onhandig!

uitje Flevoland: Orchideeen Hoeve

Hoe kom ik bij de Orchideeën Hoeve?

Wil jij zelf nou ook een kijkje nemen bij de Orchideeën Hoeve? Dit is het adres: De Orchideeën Hoeve
Oosterringweg 34
8315 PV Luttelgeest 

Let op: Reserveren is wel noodzakelijk.

 

Ben jij er al eens geweest? Of ga je nog een bezoekje brengen?

 

Wil jij ook een review over jouw park? Neem dan contact met mij op!

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.