In Giethoorn bootje varen of waterfietsen?

Gepubliceerd op 15 juni 2022 om 19:21

Dat ik graag een weekend zonder man en kinderen weg ga is wel duidelijk. Maar onlangs werd ik uitgenodigd om op persreis te gaan naar Giethoorn. En laat ik vertellen dat ik bootje varen in Giethoorn in heel erg leuk vond maar dat is niet het enige wat ik heb gedaan. Graag neem ik je mee naar Giethoorn.

Welke activiteiten zijn er te doen en kun je ook goed eten in Giethoorn?

bootje varen Giethoorn

Bootje varen in Giethoorn

In Giethoorn zijn 176 bruggetjes en kun je varen door de grachten. Het is daarom een toeristische trekpleister voor zowel Nederlanders als buitenlanders. Iedereen wil een bootje huren in Giethoorn om door de grachten of op het meer te varen. Wist je dat het meer in Giethoorn met de hand door de oorspronkelijke bewoners is uitgegraven? Je kunt een bootje huren in verschillende maten en voor verschillende aantal uren. Op het meer zijn een aantal eilanden te vinden waar je heerlijk kunt picknicken. Het meer is tot 100 cm diep en daardoor wordt het snel aangenaam om ook te zwemmen in het meer van Giethoorn. Met een bootje varen door Giethoorn is daarom zeer geschikt voor kinderen. Mijn zoon had er zelfs een keer een kinderfeestje.

Giethoorn wordt ook wel: Ons Hollands Venetië genoemd. Lees hier hier alles over Giethoorn.

 

Waterfietsen in Giethoorn

Nadat wij met een fluisterbootje door Giethoorn zijn gevaren mocht ik met een gezellig groepje dames op een waterfiets door Giethoorn fietsen. Dat was een ervaring, wij waren een toeristische trekpleister om te zien. Werkelijk iedereen die wij tegen kwamen maakte een foto van ons op de waterfiets. Het waterfietsen was niet zoals je dit kent van vroeger, zittend in een kuipje op het waren. Nee, het waren twee suppen met een echte fiets erop. Super stevig, je kan niet omvallen. Je kunt op een heerlijk tempo fietsen door de grachten van Giethoorn. Het mooie aan de waterfiets is dat je sneller bent dat de bootjes. Dit zorgt soms voor hilarische momenten. Bij Aqua Verhuur huur je een fiets voor een aantal uurtjes. Waterfietsen door Giethoorn is echt een ervaring op zich en heel eerlijk? Ik vond het heel erg leuk om te doen. Je past net onder de bruggen door, kinderen kunnen zelf fietsen of voorop de sup zitten!

Daarom is het een activiteit die ook geschikt is voor kinderen. Zelf vond ik het niet zwaar, ik was wel blij dat ik er uiteindelijk weer was. En eerlijk gezegd: Ik heb een matige conditie ;) Ik denk daarom dat deze activiteit geschikt is voor iedereen. 

Waterfietsen is Giethoorn is een aanrader om te doen!

waterfietsen in Giethoorn

Avondrondvaart door Giethoorn

Om je ervaring Giethoorn compleet te maken moet je gaan voor een rondvaart Giethoorn in de avondzon. Tijdens de ondergaande zon kun je rondvaart maken op rustig water. De toeristen zijn tot 17.00 actief, daarna kun je echt genieten van serene rust op het water en de ondergaande zon die over het water glinstert. Wat een ervaring, in combinatie met een schipper die alles over oud Giethoorn kan vertellen. Giethoorn is eigendom van Staatsbosbeheer en na een avond rondvaart weet je precies waarom. Een stukje natuur dat behouden moet worden!  Erg leuk om met kinderen in Giethoorn te doen. Wist je dat in bij de schemering andere dieren in en rondom Giethoorn kunt spotten? Met een beetje geluk zie je de bever aan het werk! Giethoorn ontdekken na 17.00 is absoluut een aanrader om te doen. 

 

Treinrit Frederiksoord

In de omgeving van Giethoorn is veel te doen. Zo starten wij de dag in Frederiksoord om met een treintje door de kolonie van weldadigheid te toeren. Een prachtige rit door het bos met veel informatie over het ontstaan van de kolonie. De Koloniën van Weldadigheid zijn uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Hiermee erkent het Werelderfgoedcomité van UNESCO de wereldwijde uitzonderlijke en universele waarde van deze landbouwkoloniën voor armoedebestrijding in Veenhuizen, Frederiksoord-Wilhelminaoord en in de Belgische Kolonie Wortel. Samen vormen ze één transnationaal UNESCO Werelderfgoed. Nog altijd vind je in het unieke gebied veel sporen terug van de Maatschappij van Weldadigheid en het gedachtegoed van Generaal Johannes van den Bosch. Een verscheidenheid aan monumenten en het karakteristieke landschap vertellen de bijzondere geschiedenis. Lees hier meer over dit Weldadig Oord.

Voor kinderen een erg leuk en informatief uitje. Ook leuk voor een schoolreisje!

avondrondvaart Giethoorn met schipper
bootverhuur Giethoorn

Mijn tip voor Giethoorn:

Natuurlijk kan een dagje Giethoorn niet zonder: Giethoorn bootje huren, maar daarna is mijn tip voor deze mooie stad toch echt een te gaan waterfietsen. Huur een waterfiets en ontdek Giethoorn via de grachten. Bij deze activiteit trek je de aandacht, kun je net onder de bruggen door en lever je ook nog iets van inspanning. Ik zeg win-win. zo wordt jij zelf een toeristische trekpleister. 

 

Eten in Giethoorn
Na een dag op het water ben je natuurlijk hongerig. Giethoorn heeft veel verschillende restaurants. Voor ieder wat wils. Wil jij van te voren graag weten wat en waar je kunt eten? Kijk dan even op restaurants Giethoorn en laat je verrassen aan de ruime keuzes heerlijke maaltijden. Zo sluit je een dag op het water in Giethoorn in stijl af. Eet smakelijk.

 

Heb jij wel eens bootje gevaren in Giethoorn?

 

Ik ben uitgenodigd om middels een persreis Giethoorn en de faciliteiten die het te bieden heeft te ontdekken. Dit geeft niets af op mijn eerlijke mening.

Wil jij dat ik ook bij jou op persreis kom? Neem dan even contact met mij op voor de mogelijkheden 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.