Uitje in Drenthe: Stadsboerderij ’T Nije Hoff in Emmen

Gepubliceerd op 17 juni 2022 om 07:14

Onlangs maakt ik met mijn kinderen gebruik van een studiedag. De kinderen waren vrij dus konden we een dagje op pad. Op ons wensenlijstje stond nog een bezoekje aan stadsboerderij ’t Nije Hoff. Zo gezegd, zo gedaan. Wij bezochten deze stadsboerderij in Emmen. Maar wat is er allemaal te doen?

Stadboerderij T nije Hoff Emmen

Ontstaan stadsboerderij ’t Nije Hoff

De agrarische verbinding tussen stad en platteland. Zo verluid de website van stadboerderij ‘t Nije Hoff in Emmen. Ik als komkommermeisje van het platteland moest en zou deze stadboerderij eens bezoeken. Alleen al omdat dit eigendom is van een oud klasgenoot van mij.

‘In het kleinschalige coulissen landschap, aan de rand van het Noordbargerbos , ten westen van het dorpje Noordbarge en de stedelijke woonwijk Bargeres, ligt tussen de eeuwenoude houtwallen stadsboerderij ’t Nije Hoff. Een bijzonder en vernieuwend project van de jonge agrariërs Rick Nijhoff en zijn broer Gert-Jan. Al meer dan twee eeuwen bewerkt en beweid hun familie generatie op generatie de bosomzoomde landerijen aan de rand van Emmen. Met de bouw van ’t Nije Hoff gaat deze familietraditie een nieuwe en vernieuwende fase in.

We willen de mensen dichter bij de boerderij brengen was wat Gert-Jan mij vertelde tijdens mijn bezoek. We willen de mensen meenemen in het werk op de boerderij.

dieren aaien stadsboederij 't Nije Hoff Emmen
Stadboerderij 't Nije Hoff Drenthe

Wat is er te doen bij stadsboerderij ’t Nije Hoff

De boerderij is vrij toegankelijk voor mensen, je kunt in de stallen kijken naar de koeien en hoe zij gemolken worden. Je kunt schapen kijken en aaien en wij hadden het geluk dat er jonge eendjes waren. Ook was de Zonkey aanwezig op dit moment; een kruising tussen een zebra en een ezel. Erg leuk om te zien.

Buiten is een prachtig terras aangelegd waar je heerlijk kunt genieten van de kaart, iets lekkers voor bij de koffie of een lunch (in mijn geval van beide). De kinderen vermaken zich op het springkussen, de zandbak of de skelterbaan die is aangelegd. Er zijn skelters en trekkers te vinden voor de kinderen. Gegarandeerd uren speelplezier!

Zonkeys in Emmen

Activiteiten bij de stadsboerderij in Emmen

Bij ‘t Nije Hoff kun je niet alleen maar vrij spelen maar zij bieden ook activiteiten aan. Naast een vergaderzaal, schoolexcursie of rondleiding kun je ook activiteiten in het weiland doen. Denk aan: Intelligent games, bubbel voetbal, boogschieten en boeren Highland games. Leuk voor een familiedag of vriendenactiviteit


Is het leuk bij stadsboerderij ’t Nije Hoff?

Hoewel het in eerste instantie misschien kleiner was dan ik had verwacht hebben mijn kinderen (en ik dus ook) zich goed vermaakt. Vanuit de schuur zit een glazenwand naar het restaurant en een glazenwand naar het terras. Een doorkijk. Vanaf het terras kun je de schuur inkijken en andersom. Het terrein is afgezet met een hek en daarom kindvriendelijk. In elke hoek vind je speelgoed, spelletjes en materiaal om te spelen. Ideaal voor een dagje plezier.

Gert-Jan vertelde nog dat ze hopelijk in december kunnen starten met het maken van eigen kaas. Je kunt dan zien hoe dit proces gaat en hij wil de kaas gaan verkopen op de boerderij. Wanneer dit in werking is, komen we graag nog eens terug bij stadsboerderij ’t Nije Hoff in Emmen.

 

Andere uitjes in de omgeving van Emmen?

Op zoek naar andere uitjes in deze omgeving?

Kijk dan eens hier: Uitje in Drenthe: Wildlands Emmen
of hier: Uitje Drenthe: Kabouterpad Odoorn met uitkijktoren; Poolshoogte
of hier: Uitje in Drenthe: Sabeltandtijgerspoor

 

 

Er is in Emmen veel te beleven, ga jij een bezoekje brengen aan de stadsboerderij?

 

Liefs Lisanne 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.