Uitje met kinderen in Utrecht: indoor speelparadijs KidZcity

Gepubliceerd op 7 augustus 2022 om 20:14

In een oude fabriekshal in Utrecht zit sinds 1999 het grootste attractiepark van de Randstad waar het allemaal om de kids draait; KidZcity. Wij werden uitgenodigd om hier te komen spelen en zijn super enthousiast. Graag neem ik je mee op avontuur door KidZcity in Utrecht. Een super leuk indoor speeluitje voor het hele gezin in de randstad.

Uitje kinderen Utrecht

Wat is KidZcity Utrecht?

KidZcity is een indoor speelparadijs in Utrecht. Het is de grootste van de randstad. Kinderen vanaf 1 jaar kunnen hier onder begeleiding spelen. Het is toegankelijk voor kinderen tot 11 jaar en ook rolstoelvriendelijk. Het is zeker geen ballenbak.

 

Wat is er te doen in KidZcity Utrecht?

Voor de allerkleinsten is er een safaritrein die je langs apen en giraffen rijdt. Een ritje in de baloonride en rijden met autootjes op de autobaan. Om af te sluiten in de draaimolen op een paard. Kinderen vanaf 1 jaar kunnen zich ook vermaken in de bouwhoek.

Voor de grotere kinderen is er het klimkasteel met glijbanen, lasergame, botsauto’s en een familieglijbaan. Kortom genoeg te beleven. Je moet het zelf eens ontdekken in Utrecht.

Kidzcity Utrecht. Indoor spelen met kinderen

Onze persoonlijke ervaring en mening over KidZcity Utrecht.

Wij waren vereerd dat wij uitgenodigd werden om met het gezin KidZcity in Utrecht te ontdekken. Een grote speelhal vol avontuur. Bij KidZcity is werkelijk overal aan gedacht. Er is voldoende speelplezier voor de kleinste kindjes (mijn jongste is net twee) en er is genoeg uitdaging voor de oudere kinderen. Mijn oudste is zeven jaar. Zelfs papa en mama kunnen hun energie kwijt.

 

De super steile glijbaan werd mij zelfs te eng, maar de grote familieglijbaan is daarentegen wel heel erg leuk. KidZcity in Utrecht is super mooi aangekleed, overzichtelijk en heeft voldoende speelplekken. Hoewel ik nogal snel last heb van overprikkeling had ik dat in het kleurrijke KidZcity niet. Waarschijnlijk omdat de hal zo hoog en groot is. Mijn jongste vond de autobaan het leukst met een heus tankstation en politiebureau. Mijn oudsten vonden het klimmen tussen de glijbanen het leukst. Bij thuiskomst baal ik dat ik vergeten ben om te lasergamen, want ook dat was een optie.

 

Boven in het restaurant is voldoende ruimte, airco (heel belangrijk op onze warme speeldag) en er is een magnetron en er zijn kinderstoelen. Zelfs in de verschoningsruimte (die speciaal is gemaakt om je baby te verschonen) zijn billendoekjes aanwezig. Je kunt ook luiers afhalen bij de servicebalie. Dat noem ik nog eens service. Zelfs de wc’s zijn zo mooi en verdienen een plekje in dit blog. Geheel in blauw of roze stijl kunnen de kinderen plassen op een speciaal kinder wc-tje en zijn er ook kinderwasbakken.

kinderen indoor spelen Utrecht
kidzcity utrecht

KidZcity heeft een aantal veiligheids- en hygiëneregels waaraan je je dient te houden. Zo blijft het pand netjes en schoon en kunnen de kinderen veilig spelen. Er hangt een leuk sfeertje. Ik zou zeker nog een keer terug komen bij KidZcity om te spelen (dan zou ik wel op een koelere dag komen).

Pas bij het weggaan ontdekten we het scherm waarop je je tekening kunt projecteren. Erg leuk en eigenlijk hebben we te weinig tijd gehad om alles er uit te halen. Wij waren er van 10.30 tot 14.00 maar hadden ons zeker nog langer kunnen vermaken. Entree betaal je vanaf 3 jaar en is 14 euro per persoon, ook voor volwassenen. Voor wat je hiervoor krijgt een prima prijs en ook in het restaurant zijn de prijzen prima. Een aanrader voor een leuk familie dagje uit in Utrecht.

indoor spelen utrecht

Hoe kom je bij KidZcity Utrecht?

Het mooie is dat je voor de deur van KidZcity gratis kunt parkeren (en dat in Utrecht). Als je op je navigatie onderstaand adres invoert kan het niet missen: Vlampijpstraat 79 - 3534 AR Utrecht
KidZcity is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Station Zuilen bevindt zich op 3 minuten loopafstand

Kortom ik kan een dagje indoor spelen bij kidZcity in Utrecht zeker aanraden en mochten wij weer in de buurt zijn, komen we zeker weer terug. Bijvoorbeeld als we weer eens op vakantie zijn op de Veluwe.

 

Welke attractie zou jij als eerst proberen?? En durf jij wel van de steile glijbaan?

 

Liefs Lisanne

 

 

wil jij ook een eerlijke review van jouw park? Neem dan hier contact met mij op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.